PDA

105 срещу Ultegra

Пълна версия: 105 срещу Ultegra

Jaspaul

Здрасти,

Аз съм нов в този форум и да се (сериозна) колоездене и имах няколко въпроса.

Търся удобна roadbike да поеме 20ish km походи да работи и по-дълги приключения през уикенда. Гледах на Специализирана серия Рубе ... специално елита.

От една страна, ми казва, че Д-Елит се прави само в размер 58 см или 62 см като има предвид, 60 см е това, което ще ми става най-добре. Сега аз не съм за да се откажа $ 2k на нещо, което не се събира, но преди да напусне dissapointed на salesrep каза на редовната Рубе 27 (противно на информация на сайта Специализирана) е достъпна в 60 см и е $ 2100, за разлика от за $ 2600 цитирам за елита (всички цени в канадски долара).

Основната разлика, доколкото мога да кажа, е цвят (не е проблем), Shimano 105 срещу компонент Ultegra група, и Алекс-ALX290 срещу Shimano R-540 колоос. Същия период, комбинирани вилица, seatstays и др seatpost др

Колко голяма разлика ще възторжен и жаден новак виждам между двете мотори? Всякакви коментари, включително и отговори на въпроси, аз може би трябва да се иска, са добре дошли.

Съм правил др търсене на различни теми тук, ме привеждане на текущите решението ми, но аз още не съм много запознат с тази работа сайтове така че ако този пост принадлежи на друг форум, моля не се колебайте да я преместите и аз съм сигурен, че ще го намерите при търсене.

:: Дом::

Аз открих, има разлика в нивото на шума, плавност на смяна на скоростите и усещането на Shifters.

Но Вашият въпрос е това ще направи разлика с ентусиазиран новак. Вероятно не. Ако сте нов велосипед (първото колело?), Който почти сигурно ще намерите куп други неща, които да харчиш пари, като например: осветление, помпи, резервни тръби, резервни гуми, по седло чанта, инструменти, ремонтни комплекти, повече инструменти . смазка, обезмаслител, комплекти инструмент, щанд под наем ремонт, наем багажник - дом, багажник под наем - коли, ръкавици, потници, шорти наем, каски, обувки, педали [не могат да идват с новия си наем], DVD-та раса [2003 Тур дьо Франс е страхотно], ръководства наем ремонт, списания, Руди проект или Оукли sunnies, ускорен пулс "Монитор", брави, байк компютър ... списъкът е безкраен.

В Рубе е много под наем ... попитам, ако можете да ги качвам на колата и да видим, ако усетите разликата и времето разликата е, че си струва допълнително $ $ $ s.

Също така, магазин около малко. Просто защото в 60 см не е налична в един магазин не означава, че тя не може да се намери elsewere.

Друг върха. Попитайте за специални и последните модели години. Взех под наем на моите мечти $ 500 по-евтини, защото тя не е била от 2003 г. модел 2004. Имаше малки подобрения, но те определено не са били толкова важно. В магазин за велосипеди, дори замениха пост желязна седалка за въглероден един подобен на версия 2004 на колело без допълнително.

Но най-важното е това, което чувства най-добре за вас. Ако имате намерение да цикъл много допълнителни $ $ $ и няма да изглежда толкова много през следващите 3-5 години. Ако Ultegra изглежда подходящ ... да го

Моят 2,5 ¢.

Boudreaux

Първоначално публикувано от Доминик Sansom

Също така, магазин около малко. Просто защото в 60 см не е налична в един магазин не означава, че тя не може да се намери elsewere.

Моят 2,5 ¢. Не е 60. Размери 58 и 62, изброени за тази model.Others само там, до 58.

:: Дом::

Първоначално публикувано от Boudreaux
Не е 60. Размери 58 и 62, изброени за тази model.Others само там, до 58.

Глупаво ми ... веднага след като натискане на "Изпрати отговор" Мислех, че трябва да проверят, преди да казвам това. Има доста голяма разлика в геометрията между 58 и 60.

Друг вариант е Allez Елит (60 възможни) и it'a справедливо по-евтино (най-често 105).

Наистина много е Филц F45 Ultegra / Dura Ace, въглероден седалка престой, вилици и манивела, Mavic Ksyrium колела, Sella Italia седло, но е малко повече $ $ $ S

Джими kazimmy

Да погледнем в Lemond Tourmalet. 105 groupset и ultegra заден дер, където тя се брои. Имам една собственост в продължение на няколко месеца и съм много щастлив.

oldskoolboarder

Първо, аз съм нов roadie, така че аз не съм толкова senstive да компонент различия. Въпреки това, мога да кажа разлики от Сора е на моята гигант. (Сора е боклук.)

Аз demo'ed от 2004 Trek 2200 и от 2004 г. Клайн Аура Х. Klein има повече компоненти от 105 на Star Trek. Честно казано, не можех да кажа за разлика от компонент гледна точка. Разликите забелязах, са по-дължи се на рамката геометрия.

Mampara

Всички мога да добавя е, че Ultegra ще 10spd в края на годината със същия гледам както DA.

ewitz

Първоначално публикувано от Jimmy kazimmy
Да погледнем в Lemond Tourmalet. 105 groupset и ultegra заден дер, където тя се брои. Имам една собственост в продължение на няколко месеца и съм много щастлив.

Когато тя се брои е спирачка смяна не лостове на дерайльор. Много от фирмите (виж Cannondale) искал да се задния дерайльор от едно ниво. Това е евтин ъпгрейд и те могат да се изброят под наем като 105/ultegra спец. или нагоре, докато тази година проблеми със съвместимостта, един ultegra / DA. Ако те бяха да направя това с Shifters то всъщност ще струва много повече, но то ще даде ъпгрейд в най-слабата част и с най-забележима разлика.

Concord

Имам Трек с 105S и аз, взети заедно рамка (същите под наем Шон Кели се качи на обиколка в няколко години назад) и аз Ultegra инсталирана на него. В differance е цената и външния вид. Ultegra се полира и 105 е с латекс. Един от тях е просто гладко, както и останалите. Поне аз не мога да кажа на differance в Perfomance.

tacomee

Бих съгласни с Конкорд .... това ще отнеме наистина добър колоездач да получите 100% изпълнение от една 105 Привод на трансмисията. Освен ако не сте Ланс Армстронг, 105 неща е достатъчно добър начин за един уикенд warror.

Имам семейство, което се основава състезателни велосипеди ... светлина рамки, лека ръка изграждане колела, въглероден части най-вече с 105 derailers (понякога дори clunkier frount derailers) Защо? Защото DA неща големи разходи $ $ $ и те купуват евтини неща, използвани 105. Това е по-добре на състезанието под наем с въглероден вилица, стъбло, seatpost, добри джанти раса, т.н. и добре настроени 105 Drivetrain от по-тежка наем с Ultegra или DA Привод на трансмисията. Това е също начин, начин по-евтини

Koeppster81

Аз съм също търсят в пускането заедно 105 Drivetrain за нов мотор. Аз съм това, което търсите, е плавен система, но също така трайно един (тегло, което не е толкова важно за мен, за разлика от компонентите стопанство за разумен период от време). Струва ми се, - и аз трябва да кажа, аз имам само опит под наем магазин с компоненти въпрос - че разликите са незначителни, и толкова дълго, колкото Drivetrain се съберат като система (благодарение на interchangability, Shimano .. . ха!) всичко ще работи добре. Всеки мисли за това?

tacomee

Първоначално публикувано от Koeppster81
Аз съм също търсят в пускането заедно 105 Drivetrain за нов мотор. Аз съм това, което търсите, е плавен система, но също така трайно един (тегло, което не е толкова важно за мен, за разлика от компонентите стопанство за разумен период от време). Струва ми се, - и аз трябва да кажа, аз имам само опит под наем магазин с компоненти въпрос - че разликите са незначителни, и толкова дълго, колкото Drivetrain се съберат като система (благодарение на interchangability, Shimano .. . ха!) всичко ще работи добре. Всеки мисли за това?

Две думи .... downtube Shifters. The're евтини. лесно да се свържете и да не пропусна-често. Моето предположение е, че един добър стоманена рамка със 105 неща - колела, Привод на трансмисията, и др .. с downtube Shifters може да бъде най-дългият път траен пари под наем могат да се купят.

dwj444

Аз яздя две колела - едно Трек 2300 с пълен компонент Ultegra пакет и Бианки Pista (fixie) със спирачка Tiagra в предната част. Обичам и двете колела за съвсем различни причини. Езда на fixie ме направи по-добър ездач (подобрена техника, повишаване, и т.н.) и е най-забавно съм имал за наем.

В Трек е голяма кола, и групата Ultegra е наистина хубаво. Това каза за разходите, може също толкова лесно да отидете с група 105. За вида на каране, че сте озвучен филм наоколо, можете да отидете с група 105 и дори не знаят разликата. Освен ако не сте сериозно анален за вашето преместване, или сте наистина сериозно ездач с нещо става въпрос (в допълнение към вашата гордост), аз няма да прекарат допълнителни пари на група Ultegra. (Взех си под наем на евтини, защото е една година стар модел етаж става голяма отстъпка-времето, когато го намерих).

Аз съм приятел изглежда помага за влизане под наем равен път и са го предлагам на всички заедно, че той се фокусира върху рамката, че той се интересува. Той използва под наем за кратък пътуват и за малко по-дълъг вози уикенд - за това, аз му казах, се фокусира върху рамката. Вземи нещо, което е с добро качество, а по-късно, след като сте го имаше за известно време, винаги можете да се повиши група компонент (микс и мач, ако искате) да каквото мелодия бюджета си диктува.

Вие не може да се обърка езда на работа все пак. Моят пътуват е небето (дори и в sh_t време), тъй като аз изостави колата. Първият път, когато яздя покрай блок-дълго щанда на празен ход на автомобили при пресичане, ще разберете, също.

Наздравици!

warpdrive

Аз съм имал Ultegra компоненти и 105 през годините. И моето впечатление е, че има малко оперативни полза за Ultegras освен гледам и да завърши. Не бих hestitate да купя друг мотор с 105 долара, за да спестите малко пари и да прекарват ми към модернизиране на други неща и аксесоари.

105 е винаги е била на входната точка за "раса качество" компоненти от Shimano. По същество това споделя състезателни характеристики на други техни компоненти, по-ниска цена и външен вид, но е също толкова сериозно може да използва.

Randybaker99

Както някой друг бе споменато, може да искате да се даде на линия Allez опитам. В Allez Comp има Pave seatpost (с еластомер вмъкнете Zertz) и масаж седло геометрия, което за мен са * * Много удобно. Седалището пост шнур е ясно видим и той наистина е на ръба на разстояние от един груб пътя. По принцип, вие сте търгуване на въглеродни емисии място остава на Рубе за значителен компонент и ъпгрейд колоос и идва далеч спестяване няколкостотин долара, за да обувка. Никой не споменава това все още, но Алекс колела са склонни да не се получи така-много прегледи на http://www.roadbikereview.com, (имам никакъв опит с тях себе си, така че те могат да се оправи), докато Mavic Ksyrium Екип изглежда солидна колоос. На Allez Comp, че си купих тази пролет, аз се търгуват на Equipes за Ksyrium елити и все още държат на цена около $ 1900. Аз съм развълнувана с елити.

Не ме разбирайте погрешно, Рубе е страхотен мотор, аз го взех за тест возене и изглежда да има много удобен яздя, но ако размера не работи за вас, може да се разглежда като добра Allez алтернатива.

Имайте предвид, че ако ви под наем, който се вписва добре, че е трудно да се объркат в $ 1,500 - $ 2,000 ценови диапазон. В качеството на продукта и функции, налични в тази цена точка е просто невероятно за мен!

Успех!

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Translations supported by vBET 3.3.1