Weinmann вдлъбнати джанти
Пълна версия: Weinmann вдлъбнати джанти
Аз бях езда на стария Weinmann "вдлъбнат" джанти с ниски фланец Нормандия центрове за известно време сега. Аз доста ги харесвам, но наистина не знам много за тях и съм любопитен за дизайн на джантата. Беше вдлъбнат дизайн прави за някои специални цели или специалност? Коментари от всеки, запознат с тези джанти оценявам.
благодарности,
Kranz
Аз бях езда на стария Weinmann "вдлъбнат" джанти с ниски фланец Нормандия центрове за известно време сега. Аз доста ги харесвам, но наистина не знам много за тях и съм любопитен за дизайн на джантата. Беше вдлъбнат дизайн прави за някои специални цели или специалност? Коментари от всеки, запознат с тези джанти оценявам.
благодарности,
Kranz
Той беше страхотен дизайн от края на 1970 и 1980. Вдлъбнатата дизайн добавя много сила в сравнение с типичните "изпъкнал" един ръб стена, която бе (и все още е) на разположение. Модерни двойна стена джанти са по-силни и са склонни да спре Изправи.
В сравнение с модерен дизайн, има някои недостатъци:
- Още една стена джантата. Никога не съм бил в състояние да поправи ми задното колело на по-малко от + - 4 мм, докато ми двойно-джанти стена са прави в рамките на 1-2 мм. Не е проблемът с "добрите стари" centrepull спирачки, но тя няма да работи, както и с модерен спирачки.
- Не куки. Някои гуми - особено тези, сгъваем - се нуждаят от тях, както и почти всички гуми се нуждаят от тях, ако искате да се издуват на повече от 70-80 Psi. Не забравяйте, че отново в края на 1970, една гума при 60-70 PSI се нарича "високо напрежение", и че тези, които наистина искат изпълнение, използвани tubulars.
- Трудно е да се поддържат чисти. Мала проблем, освен ако искате пенливи чисти мотори и се вози в дъжда, пясък, чакъл и сняг ...
- Не куки. Някои гуми - особено тези, сгъваем - се нуждаят от тях, както и почти всички гуми се нуждаят от тях, ако искате да се издуват на повече от 70-80 Psi. Не забравяйте, че отново в края на 1970, една гума при 60-70 PSI се нарича "високо напрежение", и че тези, които наистина искат изпълнение, използвани tubulars.
Благодаря ти, Мишел. Този голям информация. Вярно е, че куките са характерна черта на модерните джанти? Аз бях ремонтирани няколко от 70-те реколта Raleighs. При замяна на гуми, купих някои Continentals. Континентал отпечатва предупреждение на гума, че те са само за да се използва с крив джанти. Те дори и печат на това предупреждение на своите 27 1 / 4 "гуми. Никой от стомана или лети джанти, че съм от онази епоха са куки. Опитах се обсъжда това с човек по наем магазин. Каза ми, че всички са куки и джанти Трябва да се объркат, ако Мислех, че мината не ги има. Аз не доверие, което той беше да ми кажеш.
Така че аз съм на риск, ако аз се издуват гуми над 70-80 LBS на тези джанти без куки?
Дали предупреждение Континентал да се внимаваше само ако номиналната налягането на въздуха се използва?
благодарности,
Kranz
RE: закачени джанти
Аз съм просто повтарят това, което прочетох ... но вярвам, че безопасността е трик ... крив джантата се изисква за не-Wire (Kevlar) clinchers мънисто. Ако не-крив ръб, след това настояват за сгъване без спойка тел мънисто.
---------------------------------------
... Нито един от стомана или лети джанти, че съм от тази епоха са куки. Опитах се обсъжда това с човек по наем магазин. Той ми каза всичко, джанти са куки и аз трябва да се объркат, ако Мислех, че мината не ги има. Не доверие, което той беше да ми кажеш.
Така че аз съм на риск, ако аз се издуват гуми над 70-80 LBS на тези джанти без куки?
Дали предупреждение Континентал да се внимаваше само ако номиналната налягането на въздуха се използва?
благодарности,
Kranz
----------------------------------------
Му ще бъде компромис от видове с във форма на пръчки и не-крив джанти. Трик е не можете да пускате гума натиск твърде високо със стария не-крив джанти Weinmann ... не повече от около 85 PSI, или така. Това е набор от джанти Weinmann с хъбове Нормандия, мина от началото на седемдесетте години съм готвех да пуснати на д-залив. Аз бях почистване на джанти до малко и полирани главините ... можеше да търпи да се trued малко, но rideable с прясно джантата лента, тръби, преопаковани лагери и коригира конуси. За реколта 27 "гуми, харесва ми Конти Спорт 1000, което изглежда правилно на тези стари джанти, както добре. Гуми показани в снимки само няколко вози върху тях.
Джордж
Благодаря ти, Мишел. Този голям информация. Вярно е, че куките са характерна черта на модерните джанти? Аз бях ремонтирани няколко от 70-те реколта Raleighs. При замяна на гуми, купих някои Continentals. Континентал отпечатва предупреждение на гума, че те са само за да се използва с крив джанти. Те дори и печат на това предупреждение на своите 27 1 / 4 "гуми. Никой от стомана или лети джанти, че съм от онази епоха са куки. Опитах се обсъжда това с човек по наем магазин. Каза ми, че всички са куки и джанти Трябва да се объркат, ако Мислех, че мината не ги има. Аз не доверие, което той беше да ми кажеш.
благодарности,
kranzI Дуно какво ти се обадя модерно. Виждал съм много на по-възрастните 700c джанти и всички са имали крив мънисто. Нещата, които съм виждал с куки, не е по-евтина 27 "неща. Ако сте извън крив джанти предупреждението е там има причина. Качулати неща които не ми отива в депото.
Това е набор от джанти Weinmann с хъбове Нормандия, мина от началото на седемдесетте години съм готвех да пуснати на д-залив. Аз бях почистване на джанти до малко и полирани главините ... можеше да търпи да се trued малко, но rideable с прясно джантата лента, тръби, преопаковани лагери и коригира конуси. За реколта 27 "гуми, харесва ми Конти Спорт 1000, което изглежда правилно на тези стари джанти, както добре. Гуми показани в снимки само няколко вози върху тях.
GeorgeThat боклук трябва да бъде в депа или рециклиране на малко, но предполагам, сте се надяват на Ebay манталитет издънка?
момчета ... няма край с него. Жалко.
Джордж
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0 -
TalkFinance.net