ВВ съвместимост: Италиански срещу английски?
Пълна версия: ВВ съвместимост: Италиански срещу английски?
Мисля си за промяна към компактен колена. Имам 2005 Гигантски TCR2 Composite, който е от 2005 г. Ultegra 10 скорост 52/39 Crank / BB.
Различните интегрирани cranksets (напр. FSA) са с различни BBS - Намерих компактен ОФН манивела за продажба с "италиански" ВВ, както и още един с ВВ 107 мм.
Въпроси:
1. означава "италианското" означава Campy съвместими и "английски" означава Shimano съвместими? Това ли е проблем с черупки ми рамката ВВ? Ще италиански ВВ годни ми рамка?
2. правя различни размери BB (например 107 мм, 108 мм, ISIS) всички годни всички рамки? Или те трябва да отговарят на черупката ВВ във всяка рамка? Аз предполагам, че може да доведе до различни Q-фактори, но такива малки разлики не са важни за мен.
Благодаря за помощта
Мисля си за промяна към компактен колена. Имам 2005 Гигантски TCR2 Composite, който е от 2005 г. Ultegra 10 скорост 52/39 Crank / BB.
Различните интегрирани cranksets (напр. FSA) са с различни BBS - Намерих компактен ОФН манивела за продажба с "италиански" ВВ, както и още един с ВВ 107 мм.
Въпроси:
1. означава "италианското" означава Campy съвместими и "английски" означава Shimano съвместими? Това ли е проблем с черупки ми рамката ВВ? Ще италиански ВВ годни ми рамка?
2. правя различни размери BB (например 107 мм, 108 мм, ISIS) всички годни всички рамки? Или те трябва да отговарят на черупката ВВ във всяка рамка? Аз предполагам, че може да доведе до различни Q-фактори, но такива малки разлики не са важни за мен.
Благодаря за помощта
1. Английски или италиански език се отнася до черупката на резби ВВ и широчина. Италианската ще НЕ са годни си рамка, която е на английски резба ББ. Shimano и Campy както направи италиански и английски език BBS.
2. Като цяло, английски резбовани рамки, ще настанят на английски резбовани BBS и същи за италиански резбовани рамки с италиански BBS. Размерът ВВ се отнася до продължителността на вретеното и съвпада с използване на специфични crankset да осигури правилната линия верига. Вие трябва да изберете дължината ВВ, че е правилно за crankset и използване, че имате намерение. Вие трябва да бъдете внимателни, все пак, тъй като различните модели и марки могат или не могат да бъдат взаимозаменяеми.
За пример, Campy Корус изисква 102 мм ВВ за двойна употреба, а 111 мм за Тройна употреба. Въпреки това Campy 111 мм асиметрична ВВ за тройна не е взаимозаменяем с Campy Кентавър симетричен 111 мм ВВ която е предназначена за използване с crankset Кентавър двойно или тройно Кентавър с диаметър 28,6 мм рамка седалка тръба.
За интегрирана ВВ / crankset поставям-горе, трябва да ОК за гигантски си рамка с английски резба в стаята. За да изберете неинтегрирани, трябва да се уверите, че сте избрали правилния вал дължина и тип (Изида, кв. тънки и др.) За вашата crankset и тяхното предназначение (двойна или тройна).
1. Английски или италиански език се отнася до черупката на резби ВВ и широчина. Италианската ще НЕ са годни си рамка, която е на английски резба ББ. Shimano и Campy както направи италиански и английски език BBS.
2. Като цяло, английски резбовани рамки, ще настанят на английски резбовани BBS и същи за италиански резбовани рамки с италиански BBS. Размерът ВВ се отнася до продължителността на вретеното и съвпада с използване на специфични crankset да осигури правилната линия верига. Вие трябва да изберете дължината ВВ, че е правилно за crankset и използване, че имате намерение. Вие трябва да бъдете внимателни, все пак, тъй като различните модели и марки могат или не могат да бъдат взаимозаменяеми.
За пример, Campy Корус изисква 102 мм ВВ за двойна употреба, а 111 мм за Тройна употреба. Въпреки това Campy 111 мм асиметрична ВВ за тройна не е взаимозаменяем с Campy Кентавър симетричен 111 мм ВВ която е предназначена за използване с crankset Кентавър двойно или тройно Кентавър с диаметър 28,6 мм рамка седалка тръба.
За интегрирана ВВ / crankset поставям-горе, трябва да ОК за гигантски си рамка с английски резба в стаята. За да изберете неинтегрирани, трябва да се уверите, че сте избрали правилния вал дължина и тип (Изида, кв. тънки и др.) За вашата crankset и тяхното предназначение (двойна или тройна).
Големите информация ... може ли да задам един друг въпрос. Нова наем с Campy Veloce Crank / Двойна. Трябва да отидете на компактен или тройна. ВВ е италиански. Какво ми е най-лесният / икономически най-ефективният начин да го направи?
Благодаря!
Големите информация ... може ли да задам един друг въпрос. Нова наем с Campy Veloce Crank / Двойна. Трябва да отидете на компактен или тройна. ВВ е италиански. Какво ми е най-лесният / икономически най-ефективният начин да го направи?
Благодаря!
Компактен ще бъде по-лесно и по-евтини (ето защо е толкова популярна модификация), искам само да се купува ново коляно и прави някои корекции. Тройна ще изисква манивела плюс (вероятно) Shifters, derailleurs, и долната група.
Но Campy тройки в Veloce са доста нови и наличността може да бъде ниско, така може да се наложи да отида скъпо Campy манивела или отидете ISIS или външни носещи нови ББ и не-Campy манивела. Направих компактен ОФН ISIS ВВ за <$ 125 това лято на моята зимата под наем.
Благодаря!
Компактен, по принцип, да бъде по-евтини и по-лесно. Вероятно бихте могли да получите като само с едно ново crankset. Veloce и Кентавър компактните са нови в Campy 2006 линия и ще работи с текущата си ББ. Тъй като те са нови, те вероятно са трудно да се получи точно сега. Алфред Е Байк не ги има на сайта им, но дали те са ги е състав не е ясно. Вие винаги може да отидете с различна марка или crankset, но това ще включва добавената стойност на нов ББ.
http://aebike.com/site/page.cfm?PageID=30&Category=181&Brand=60&type=T
Going тройна вероятно ще изисква ново ВВ (освен ако имате 28,6 мм диаметър на тръбата на седалката), РР, а може би и задна дерайльор (ако имате campy клетка средно ДР, можете да тичам до 26T заден зъб с тройна) + на crankset. Това може лесно общо $ 200 + за Veloce.
Противно на този пост от DiabloScott, с Campy Ergo, не се нуждаем от нови Shifters за тройна модификация.
Компактен ще бъде по-лесно и по-евтини (ето защо е толкова популярна модификация), искам само да се купува ново коляно и прави някои корекции. Тройна ще изисква манивела плюс (вероятно) Shifters, derailleurs, и долната група.
Но Campy тройки в Veloce са доста нови и наличността може да бъде ниско, така може да се наложи да отида скъпо Campy манивела или отидете ISIS или външни носещи нови ББ и не-Campy манивела. Направих компактен ОФН ISIS ВВ за <$ 125 това лято на моята зимата под наем.
Diablo,
Наистина оценявам вашата помощ! Добре, нека да се прегрупират. Имам ОФН Gossamer Компактен от стария ми мотор. Това е Изида. Какво би аз трябва да направя, за да го постави на новия ми под наем с Campy Veloce италиански резба ВВ / двойна? Am I извършването на тази по-трудно, отколкото е? Уж любов компактния двойно там!
Diablo,
Наистина оценявам вашата помощ! Добре, нека да се прегрупират. Имам ОФН Gossamer Компактен от стария ми мотор. Това е Изида. Какво би аз трябва да направя, за да го постави на новия ми под наем с Campy Veloce италиански резба ВВ / двойна? Am I извършването на тази по-трудно, отколкото е? Уж любов компактния двойно там! Имаш нужда от Изида 108 вретено италиански конец ББ, и по-ниските си РР малко, а вероятно и отново се ..... Можете също така трябва да се научат да подреди жито от плява по-добре.
. . . .. Трябва да се научим да се подреди жито от плява по-добре.
Не съм сигурен коя категория Аз по принцип не попаднат в .... :)
Не съм сигурен коя категория Аз по принцип не попаднат в .... :) Той РЕФЕРЕНЦИИ DS
Той РЕФЕРЕНЦИИ DS
Аз съм плява? Св. глупости Bou - Мисля, че сме съгласни по маловажни въпроси като три в 2-1/2 години съм бил тук, а аз съм сигурен, че е в правото на един от тях. (Хммм, смазване касетофон органи, 0,1 мм стяга несъответствия, и Kool Kovers за дву-материал, ключалки, не че аз съм проследяване)
Има сериозни dumbasses на тези съвети, за да язовец, по-добро използване на времето си от мен.
jmeloy - право Bou's, Изида италиански двойно BB е всичко, което трябва за части, а останалата част се променяте. И това е един и същ набор-горе бях ... Gossamer Компактен ISIS на моята стомана Меркс с италиански теми (има снимка на него на моя блог. Upshifting е може би само малко по-бавно от старите си с Атина 39x53, но никакви оплаквания. Продава Veloce коляно на иБей.
Аз съм плява? Св. глупости Bou - Мисля, че сме съгласни по маловажни въпроси като три в 2-1/2 години съм бил тук, а аз съм сигурен, че е в правото на един от тях. (Хммм, смазване касетофон органи, 0,1 мм стяга несъответствия, и Kool Kovers за дву-материал, ключалки, не че аз съм проследяване)
Има сериозни dumbasses на тези съвети, за да язовец, по-добро използване на времето си от мен.
jmeloy - право Bou's, Изида италиански двойно BB е всичко, което трябва за части, а останалата част се променяте. И това е един и същ набор-горе бях ... Gossamer Компактен ISIS на моята стомана Меркс с италиански теми (има снимка на него на моя блог. Upshifting е може би само малко по-бавно от старите си с Атина 39x53, но никакви оплаквания. Продава Veloce манивела eBay.Well, той не т Shifters нужда, евентуално двойно ВВ ще работят с неговия график и дори на кратко клетка ДР ще работи с тройна ако избягва samller зъбите, когато в баба и просто го използва като Bailout .... споразумяха за по - dumbasses сериозно.
Е, той не трябва Shifters, евентуално двойно ВВ ще работят с неговия график и дори на кратко клетка ДР ще работи с тройна ако избягва samller зъбите, когато в баба и просто го използва като Bailout ... . споразумяха за по-сериозни dumbasses.
"Triple ще изисква манивела плюс (вероятно) Shifters, derailleurs, и долната група."
Той каза, че има Veloce двойно коляно, той не е казал той е Veloce Shifters или Campy derailleurs. Тичах ми Атина коляно с големи Campy РР, че не би работила по тройни и Shifters Ultegra и ДР в продължение на 10 години, така че аз просто не се опитвам да се предположи, нищо в моя отговор.
Аз съм ПШЕНИЦА по дяволите.
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0 -
TalkFinance.net