Колела за дебел човек
Пълна версия: Колела за дебел човек
Имам Spec. Секвоя Елит, а аз съм в движение съм имал проблем на моята големи стоманени колела и джанти, че ми е да се измъкнем от истински сравнително бързо. Аз съм 300 LBS, и обикновено яздя 70 + мили / седмица доста груб пътища. Аз съм обсъждаха дали или не да получите друга като набор създадени за мен, или просто нека СРЕЩА вярно колелата на всеки месец или така, докато не загубят достатъчно тегло, когато то не бива да бъде проблем (50 LBS или така), който трябва да бъде в състояние да направи от Деня на благодарността. Това е моята текущата настройка:
Джанти Алекс AT400, 700c двойно джантата стена, обработени стени, говори прорезите
FRONT HUB Специализирани подправени сплав, 28 дупка, двойни лагери касета, QR
Огледала HUB Специализирани подправени сплав, 32 дупка, двойни лагери касета, касета, QR
Спици от неръждаема 14 грама
По-скоро не ще трябва да купуват нови джанти, ако мога да го избегне, а какви са възможностите ми?
Аз съм 90 кг и са имали проблеми с пътя 32 двойни-butted говори задните колела, а също и с 20 Изказаха се отзад R550, по отношение на по-бавно влошаване на неравномерно напрежение говори, докато спици на проекта да се счупят.
Аз никога не съм имал проблеми с 36 направо говори МТБ задните колела яздени по-трудно на груби пътища и пътеки.
Аз открих, че три неща са най-важното:
1. използване направо (без butted) спици: увеличеното Изказаха се опъвам съпротива изглежда намалява цикличния строги / untightening говори на напрежението, което позволява да се говори зърната се разхлабят.
2. по-спици по-добре. може да се размине с 32 на задната страна, но 36 ще бъде по-добре. (нисък брой на колела Изказаха се чувствам така или иначе мъртвите: готино:, давай, пламък ми ...)
3. Имате колело ЕКСПЕРТ строител изграждане или retension си колела. Това прави голяма разлика. Всеки ключ може да се изгради добре изглеждащ колело, но малцина могат да изградят добри здрава ли е, аз бях открити. Ако пинг колело, когато кола, дори и само, когато сте постоянни и затропаха твърди, че не е достатъчно добър и трябва да се retensioned, а не само trued. Ако пинг, да го върна или да го вземат за някой достатъчно компетентни.
Имам Spec. Секвоя Елит, а аз съм в движение съм имал проблем на моята големи стоманени колела и джанти, че ми е да се измъкнем от истински сравнително бързо. Аз съм 300 LBS, и обикновено яздя 70 + мили / седмица доста груб пътища. Аз съм обсъждаха дали или не да получите друга като набор създадени за мен, или просто нека СРЕЩА вярно колелата на всеки месец или така, докато не загубят достатъчно тегло, когато то не бива да бъде проблем (50 LBS или така), който трябва да бъде в състояние да направи от Деня на благодарността. Това е моята текущата настройка:
По-скоро не ще трябва да купуват нови джанти, ако мога да го избегне, а какви са възможностите ми?
Аз Ви предлагам да използва 36 Изказаха се колело построен добре.
Силна схванат джанти помогне значително количество. Скоростта Deep V е добър избор.
За разлика от другите ответника, аз силно препоръчваме 14/15 двойни спици butted построена през 3 кръста и правилно Tensioned. Допълнителните опъвам в Tensioned 14/15 двойно butted Изказаха се позволява динамични натоварвания, за да се разпростре върху по-спици, и по-широка част на джантата и главината. Това увеличава колело трайност.
Спица привеждане в съответствие, балансиране на напрежение, стрес и облекчаването направи огромна разлика в колело трайност. 300 паунда ще накара колелата да бъдат много издръжлив.
Аз също да предложи проверка на рамката / вилица / спирачките, за да видите колко голяма гума можете да монтирате. Ако можете да започнете с 32 мм широчина гуми, които ще помогнат възглавница yoour возене и по-добра защита си колела. 30 - 28 mm трябва да бъде минимум за един ездач на теглото си каране по пътищата ви опиша.
Вижте това: --
http://www.cyclingforums.com/t-282822-15-1.html
За разлика от другите ответника, аз силно препоръчваме 14/15 двойни спици butted построена през 3 кръста и правилно Tensioned. Допълнителните опъвам в Tensioned 14/15 двойно butted Изказаха се позволява динамични натоварвания, за да се разпростре върху по-спици, и по-широка част на джантата и главината. Това увеличава колело трайност.
Това е една интересна тема. Дейв, аз уважавам вашия опит, но редица местни строители колело предложиха без butted спици за по-тежки ездачи. Разбира се, но явно anecdotally, първата ми адекватни задното колело (от 4) на моя път под наем е един изграден с не-butted спици. Аз казвам адекватни, че не пинг дори когато върти педалите усилено на седлото, за разлика от предишните три колела, че всички в крайна сметка не успя. Това би могло да бъде, разбира се, защото го е построен от най-добрите wheelbuilder Сидни (с добра репутация).
Какво мислят другите? Знае ли някой на данни?
Кой е Сидни е най-добре wheelbuilder от интерес?
Кой е Сидни е най-добре wheelbuilder от интерес?
Този приз изглежда да бъде възложена на Стив Hogg на "дамски три четвърти панталони" в Rosebery. Разбира се, това е въпрос на мнение и предмет на спор ... ;)
Не мога да го препоръчам, досега (аз само сложи двойка на сто километра на колело).
3. Имате колело ЕКСПЕРТ строител изграждане или retension си колела. Това прави голяма разлика. Всеки ключ може да се изгради добре изглеждащ колело, но малцина могат да изградят добри здрава ли е, аз бях открити. Ако пинг колело, когато кола, дори и само, когато сте постоянни и затропаха твърди, че не е достатъчно добър и трябва да се retensioned, а не само trued. Ако пинг, да го върна или да го вземат за някой компетентен enough.What Pinging е? Аз не съм чул странни звуци от колелото до този момент. Основната ми грижа е това, което truing и retruing ефект ще има върху колело дългосрочен план, ако аз трябва да го направим в най-добрия на месечна база.
Какво е Pinging? Аз не съм чул странни звуци от колелото до този момент. Основната ми грижа е това, което truing и retruing ефект ще има върху колело дългосрочен план, ако аз трябва да го направим в най-добрия на месечна база.
Pinging е висок на метал-метал-ударен шум, че спици направи както ти педал. Те не трябва да го направя.
Ако не получите retensioned колело, то вие сте склонни да изпитват един процент ускоряване на които ще излязат от истински, и говори счупване. Това е така, защото многократно retruing обикновено води до все по-неравномерно говори напрежение; на по-строгите спици евентуално прекъсване.
Аз съм доста голям пич ... Аз бях езда Bontregars на моя път и под наем планината. те са доста F'n трудно.
Имам truing щанд, където доброволно и те винаги изглеждат наистина гладко дори след побой. Може би това е моята котка като ФИНЕС ...
Това е една интересна тема. Дейв, аз уважавам вашия опит, но редица местни строители колело предложиха без butted спици за по-тежки ездачи. Разбира се, но явно anecdotally, първата ми адекватни задното колело (от 4) на моя път под наем е един изграден с не-butted спици. Аз казвам адекватни, че не пинг дори когато върти педалите усилено на седлото, за разлика от предишните три колела, че всички в крайна сметка не успя. Това би могло да бъде, разбира се, защото го е построен от най-добрите wheelbuilder Сидни (с добра репутация).
Какво мислят другите? Знае ли някой на данни?
DT казва:
"Защо се спици-тънки в средата, espcially по-скъпи мотори?
Такива butted спици увеличаване или намаляване на живота на колело. Спици с по-малък диаметър в средата, са не само по-леки и по-аеродинамични, най-важното, те са значително по-добри еластични свойства в сравнение с конвенционалните направо спици. Те реагират на екстремни претоварване по подобен начин, както butted болтове, използвани в машиностроенето. Ако колелото е предмет на радиална въздействие, засегнати спици усвояване на претоварване в резултат като пружина, опазване на хъб. "
Шелдън Браун казва:
"Двойно-butted спици да направи повече, отколкото освен тегло. Завършва на дебели ги направи по-силна в силно напрегнати зони като линеен габарит спици на една и съща дебелина, но тънки раздели средата направи спици ефективно по-еластична. Това им позволява да се опъвам (временно) над дебели спици.
В резултат на това, когато колелото е подложен на остри локализиран подчертава, най-силно подчертава спиците може да удължавам достатъчно, за да смени някои от стреса, на съседни спици. Това е особено желателно, когато ограничаващ фактор е колко стрес на джантата може да издържа без напукване около говори дупка. "
Sapim казва:
"Sapim butted спици има две основни предимства: по-малко тегло и повече сила! Технологичният прогрес използване студено коване (SAPIM Коване технологии)" опъвам "на говореше, запазване на линеен молекулярната структура на материала, увеличавайки по този начин говори сила в средата на най - най-малко 48%. Като допълнителен бонус, тънките средната част на лазерна светлина и раса спици също предвижда по-добро усвояване шок. "
Jobst Бранд казва:
"Butted спици са по-еластични, отколкото unbutted спици. Под товар те противопоставят lossening по-добре, отколкото направо спици. Устойчивостта им помага на джантата разпространява натоварвания в продължение на повече спици и връх промени намалява стреса. Butted спици са по-леки, без да се всякакво алкохолно съдържание ....
Прави спици по-голяма твърдост намалява еластична взаимодействия между спици, които, на свой ред, като ги предмети за по-висок стрес, като се концентрира върху по-малко товари спици. "
Аз виждам 4 предимствата на прав спици:
1. евтин
2. твърд (спрямо същото колело построена с butted спици)
3. когато човек нарушава колело ще отида малко по-малко вярно поради липсата на взаимодействие и относителната коравина на останалите спици.
4. Лесно да се изгради с дължи на по-малки еластична взаимодействие между спици.
Недостатъците повече от предимствата, в моята книга, защото колелото построен с прави спици е по-траен. Увеличението на butted спици с трайност повече от прави за допълнителните разходи. Джанти и центрове са включени твърде динамично. Тъй като еластичност на спиците е само една част от цялото колело, джанти и главини построена с двойни спици butted се възползват от допълнителната еластичност в сравнение с направо спици.
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0 -
TalkFinance.net