PDA

Пълна версия: Площ ос отдолу въртящ момент скоба болт?

Площ ос отдолу въртящ момент скоба болт?

C7ZZGT

Ми и аз съм вече търсят за помощ. Отиди фигура.: Объркан:
Имам един квадратен тип Shimano-долната ос скоба и колена. АЗ имам отдалечен колена, намазан на ос (опита на колена ООН мазнина също) и след това да ги пуснат обратно само да имат издадени Щрак тип звук от ВВ на същото място, докато cranking. Когато се завърнат по домовете си намеря болт провеждане на колена върху или са разхлабени или колена са преместени по-нататък в по оста. Използвал съм въртящ момент гаечен ключ в стаята на 28-фута LBS всеки път, но след 50 минути езда намеря аз имам към ре-болтовете се затягат.
Въпрос: Какво трябва да се въртящ момент за тези болтове и съм липсва нещо очевидно за you'all?
Благодарности!

Ретро лошо настроение

Вие сте за право с размера на въртящия момент, но се страхувам сте твърде късно.

След като тези кв. тънки колена отпуснеш, продължава да се вози на него тя има тенденция да се валя в кв. дупка в относително меки алуминиеви crankarm и те са съсипа завинаги.

gclark8

Проверявайте тук: http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0018.Schematic.0001.File.tmp/bb_un25_ev.pdf

Това може да бъде по-добре:
http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0015.Schematic.0012.File.tmp/FC-4400_4403_SI-1DM0A.pdf

305-435 in.lbs.

C7ZZGT

Благодарности. Аз ще се опитам да ги въртящ момент още един път - с някои сини LOCTITE на болтове - най-високия въртящ момент обхват: Д-Р-36 фута
Ако това не помогне, предполагам, че имам нужда от ново коляно оръжие ...?
Отново, благодаря!

ScienceIsCool

Благодарности. Аз ще се опитам да ги въртящ момент още един път - с някои сини LOCTITE на болтове - най-високия въртящ момент обхват: Д-Р-36 фута
Ако това не помогне, предполагам, че имам нужда от ново коляно оръжие ...?
Отново, благодаря!
Може да се наложи ново коляно оръжие ... Съгласен съм, трябва да опитате отново затягане на челно място. Защо не? Имаш какво да губим.

На площада, заострени дъното вал скоба / манивела е проектиран да бъде годни намеса. Това е, след като се засили с цел правилното спец. въртящ момент, от алуминий манивела трябва да деформира леко и уютно, напълно годни за контакт с вретеното. Тя дори трябва да бъде възможно да извадите манивела болт рамо в този момент - все пак трябва да го оставите в, в случай на манивела е хлабав. В болт, ще го запази от падане!

Това е препоръчително да не грес оста или манивела преди да започнете инсталацията, тъй като това ще се забъркваш с намесата е удобно. Също така, след като манивела е отделени и са яздени този начин, мека манивела вероятно ще деформира малко. Това също така ще развалина всички бъдещи опити за повторно стягане и направи добра годни намеса. Мисля, че това е положението сте в момента.

Опитайте отново на затягане. Просто не затегнете миналото препоръчва очила. Това е по-възможно да се подчертае манивела и са го пляскане / провалят.

Джон Суонсън
www.bikephysics.com (http://www.bikephysics.com)

C7ZZGT

Благодарности! Аз ще да го пробвам - сухи.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish