PDA

Пълна версия: Спирачка замира (МТБ)

Спирачка замира (МТБ)

Андрю Кук

Здрасти,

Има ли някакви прости, евтини начини за намаляване / управление на спирачката избледняват по време на (предпазлив) downhills?
Всяко стила на каране (с изключение на не спирачна) по-добър от друг? Някакъв вид на тампон, който може да бъде по-добре
от друга?

Имам Рали M50. Лети джанти (черен анодиран с джанти обратно към земята сребро). Tekpro
спирачки. Аз реализира това не е най-съвършената под наем в света, но това е, което аз имам
(всъщност, за цената, мисля, че това е доста добър - но аз няма опит нищо специалист).
Аз не съм на всички запалени (пари, външен вид и със съмнение за нещо ново / фантазия), за да получите дискови спирачки.

Благодаря, Андрю

PS Кога аз последно да изгаря мазнини, оф-роуд, може би 6 или 7 години, аз не си спомням този проблем. Това беше на
подобно качество под наем - оттам ми се чудех дали има нещо "очевидно", че биха могли да помогнат. И в двата
Аз съм случаи, в сухи, прашни страна (Чили, S Америка).

Дейвид

"Andrew Кук" <andrew@acooke.org> пише в съобщение
Новини: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
> Здравейте,
>
> Има ли някакви прости, евтини начини за намаляване / управление на спирачката избледняват по време на (предпазлив)
> Downhills? Всяко стила на каране (с изключение на не спирачна) по-добър от друг? Някакъв вид на тампон, който
> Може да бъде по-добър от друг?

Да, но ако си тампони са стари, нови, само за да може да помогне, или може би просто опесъчаване странно малко
стара гума. Ако това не го направите, опитайте с цвят на сьомга Kool-спирки (добро спиране, но са склонни да се
шумна в V-тип спирачки).

Ако това не работи, преминете към дискови спирачки отпред.

Дейвид

Дейвид Ornee

"Давид" <emrich.doesn'tlikespam@bigfoot.extrastuff.com> пише в съобщение
Новини: 6y1M9.723 $ UE3.60420254 @ newssvr13.news.prodigy.com ...
>
> "Andrew Кук" <andrew@acooke.org> пише в съобщение
Новини: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
>> Здравейте,
>>
>> Има ли някакви прости, евтини начини за намаляване / управление на спирачката избледняват по време на (предпазлив)
>> Downhills? Всяко стила на каране (с изключение на не спирачна) по-добър от друг? Някакъв вид на тампон, който
>> Може да бъде по-добър от друг?
>
> Да, но ако си тампони са стари, нови, само за да може да помогне, или може би просто опесъчаване странно малко
> На старата гума. Ако това не го направите, опитайте
с цвят на сьомга
> Kool-спирки (добро спиране, но са склонни да се шумно в V-тип спирачки).
>
> Ако това не помогне, преминете към дискови спирачки отпред.
>
> Дейвид
>
Що се появяват други, оставете чиста подложки от внимателно шлифоване или ги подаване на заявката. Предлагам почистване на
спирачна повърхност на джанти, както добре. Скоч тампони и малко вода работи добре. Когато се вземат
гуми на разстояние, за да проверите вашия колела, можете също да използвате някои внимателно ацетон за почистване на спирачната
повърхности. Бъдете особено внимателни с ацетон, тъй като той е изключително колебливи, запалими, и може да
разтварят каучукови изделия като тръби и гуми.

Дейвид Ornee, Western Springs, IL

Извратени Каубой

Новини: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
> Благодаря за всички предложения. Хората са споменати:
>
> - Шлифоване / почистване подложки
> - Почистване джанти
> - Смяна Calipers
> - Смяна тампони
> - Първи дискове
>
> Въпреки това, аз не съм най-ясно колко от тях ще реши проблема ми. Спирачките са добри
> Нормално - това е само когато съм на дълъг, бавен спускане, че те стават по-малко и по-малко по-гъвкав.
> Така че аз не съм сигурен как почистване тампони или джанти би променило това (както и с всички тук, аз мисля, прах
> Аз съм опесъчаване подложки всеки път, когато ги използва). Също така, аз не виждам как Calipers огъването е ще се отрази
> Спиране (никога не предвид как то може да се превърне в проблем, когато джантите са горещи) - със сигурност в сила
> Между подложка и джантата е една и съща, независимо дали Calipers шнур много или малко (за разлика само аз
> Може да видите, е, че ако те шнур повече, лостове ход повече за същата сума на сила, ти ZO
> Може, с много FLEXY Calipers, изчерпване на движение).
>
> Аз не съм се опитвам да бъда неблагодарен - Аз просто искам да мисля нещата да се избегне, които отиват на
> Безнадеждна работа.
>
> Благодаря, Андрю
>
> Andrew@acooke.org (Andrew Cooke) пише в съобщение
Новини: <aef33705.0212180748.5d8f800@posting.google.com> ...
>> Здравейте,
>>
>> Има ли някакви прости, евтини начини за намаляване / управление на спирачката избледняват по време на (предпазлив)
>> Downhills? Всяко стила на каране (с изключение на не спирачна) по-добър от друг? Някакъв вид на тампон, който
>>
>> Имам Рали M50. Лети джанти (черен анодиран с джанти обратно към земята сребро). Tekpro
>> Спирачки. Аз реализира това не е най-съвършената под наем в света, но това е, което аз имам
>> (Всъщност, за цената, мисля, че това е доста добър - но аз няма опит за нищо
>> Любител). Аз не съм на всички запалени (пари, външен вид и със съмнение за нещо ново / фантазия), за да се
>> Дискови спирачки.
>>
>> Благодаря, Андрю
>>
>> PS Кога аз последно да изгаря мазнини, оф-роуд, може би 6 или 7 години, аз не си спомням този проблем. Това беше
>> На подобни наем качество - ето защо ми се чудех дали има нещо "очевидно", че може да
>> Помогне. И в двата случая аз съм в сухи, прашни страна (Чили, S Америка).

Това е, което съм искал да видя; звук мотивите на RBT, не е често явление. Единственото предложения
, което може да излекува вашата спирачка избледняват са тези, които решат проблема, а именно: текущата си триене
материал е коефициент на триене, което е приемливо, когато студено, но твърде нисък, като горещо. От
предложения простря, смяна на накладките или променя както тампон и спирачна повърхност (т. е.
смяна на дискове) и двете имат възможност за справяне с проблема. Тъй като не искате дискове,
това оставя промяна на тампони. Потърсете препоръки подложки, които или имат по-висока
коефициент на триене от сегашната си такива, най-високи температури, или които са проектирани с
по-добро отвеждане на топлината в предвид, така че подложки престой охладител. Разбира се, този проблем е една
дисковете са въведени за решаване, а те го правят много добре, така че ако наистина искаме най-доброто спускане
спирачка трябва да преодолее своя Luddite тенденции.

Дейвид

Новини: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
>
> - Почистване джанти
> - Смяна Calipers
> - Смяна тампони
> - Първи дискове
>
> Въпреки това, аз не съм най-ясно колко от тях ще реши проблема ми. Спирачките са добри
> Нормално - това е само когато съм на дълъг, бавен спускане, че те стават по-малко и по-малко по-гъвкав.

Имах няколко случаи на тежка избледняват, които са решени с по-добри тампони. Един една от
спускания (> 40MPH определяне на леко чакъл път) Имах малка катастрофа, когато се наредиха на спирачките
приближаване на ъгъла. На 19% снижение степен на пътя (същия мотор, но с пътя гуми), топлинна, свързани с
Плоско (едно кръпка разделени в предната ми гума) да се придружават от тежка избледняват. Аз не мисля, че новите подложки
ще помогне много с тази част.

Аз правя същите неща в моя мотор с един диск с предната спирачка не избледняват.

Дейвид

Jobst Бранд

Андрю Кук пише:

> - Почистване джанти
> - Смяна Calipers
> - Смяна тампони
> - Първи дискове

От описанието, те са по друг начин правилното функциониране на спирачките. Спирачка избледняват идва от термични
ефекти върху материал спирачка подложка. Нито един от металните части са измеримо, засегнати в тези температури
така че единственото разумно предложение в горния списък е "Смяна тампони".

Тоест, проблемът не е в материала спирачка тампон ... и разбира се, ситуацията, в която
води до високи температури на спирачките. Затова получат набор от Kool-Стоп Сьомга цветни възглавнички. Подробности на адрес:

http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Jobst Бранд <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

Пол Саутуърт

В статия <uHpM9.55682$Ik.1699452@typhoon.sonic.net>, <jobst.brandt@stanfordalumni.org> написа:
> Андрю Кук пише:
>
>> Благодаря за всички предложения. Хората са споменати:
>
>> - Шлифоване / почистване подложки
>> - Почистване джанти
>> - Смяна Calipers
>> - Смяна тампони
>> - Първи дискове
>
>> Все пак, аз не съм най-ясно колко от тях ще реши проблема ми. Спирачките са добри
>> Нормално - това е само когато съм на дълъг, бавен спускане, че те стават по-малко и по-малко по-гъвкав.
>
> От описанието, те са по друг начин правилното функциониране на спирачките. Спирачка избледняват идва от
> термични въздействия върху материал спирачка подложка. Нито един от металните части са измеримо, засегнати в тези
> температури, така че единственото разумно предложение в горния списък е "Смяна тампони".
>
> Това е да се казва, че проблемът е в материала спирачка тампон ... и разбира се, ситуацията, в която
> води до високи температури на спирачките. Затова получат набор от Kool-Стоп Сьомга цветни възглавнички. Подробности на адрес:
>
> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Някой има ли опит с използването на сьомга Mavic керамични подложки с джанти (срещу използването на зелено
подложки)? Дали са достатъчно силно за да предотвратите появата яде?

Bluto

"Извратени Cowboy" <kinkySPAMKILLERcowboy_uk@excite.com> написа:

> Подложките. Потърсете препоръки подложки, които или имат по-висок коефициент на триене от
> Сегашната си такива, най-високи температури, или които са създадени с по-добро отвеждане на топлината в
> Ум, така че подложки престой охладител. Разбира се, този проблем е една дискове бяха запознати с
> Решаване, и те го правят много добре, така че ако наистина искаме най-доброто спускане ти спирачка трябва да
> Преодоляване на вашия Luddite тенденции.

Наскоро получих първата спирачка велосипеди диск в експлоатация (Avid машиностроенето, състав на Van Dessel Бъз
Бомба). Изглежда са се подобрили спирачната сила, след като подложки затопли, точно като спирачките на моето
мотоциклет. За разлика от спирачките на моя мотор, на слаб малък диск изглежда в основата на нова и
различен начин всеки път, когато тя стане горещо.

На плюс страна, подложки Не пипайте е по-зле сега, че дъна колело отпред е отишло всички
колеблив. : (

Chalo Colina

Kronk

На 20 Декември 2002 04:37:18 GMT, "Александър Grekhov" <grekhov@wgukraine.com> написа:

> Може да се наложи да коригирате езда позиция - вашето тегло не трябва да бъде "на лицевата страна". Долен
> мястото си, плъзнете обратно. Rise си кормилото, ако е необходимо (стволови / кормило с повече вода).

Моят първите десет скорост е капка барове и лостове за удължаване на спирачките, така че мога да спирачка
или горна част или намалява. Задното колело изстрелването случи много по-лесно, когато ръцете ми са били на
горна част. Аз съм сигурен, че повишаването на барове не биха подобрили нещо тук, и може да направи
влоши нещата.

Kronk

В померан

jobst.brandt @ stanfordalumni.org написа:

> ... Тъй като алуминиева джанта по джанта спиране на топлина (енергия) мивка, че покритието с
> Изолатор е лоша идея, защото това причинява достъп до прегряване и джантата се да се охлади лошо, след като тя
> Загрее.

Анонимни тролове и бекаси:

Настрана от действителната път спирачката е добра термична връзка е необходимо, джанти и спици
трябва да се алуминий и черно. Черно органи, излъчва (и усвояване) топлинно по-добре от нищо друго
"цвят." Ето защо на топлина Ал мивки за електрическо оборудване е най-често черен. В "Аеро" джанта
Най-добре е, защото осигурява най-голямата площ. Така че трябва да се джанти Aero и анодизиран черно
не би трябвало да отворите от неръждаема стомана, тъй като те не ще предават топлината достатъчно за
спици. Месинг или Ал зърната трябва да се използва (поради добрата топлинна проводимост), и трябва спици
също да се анодизиран черно и те трябва да бъдат bladed за цел увеличаване на площта.
Всичко това ще помогне да се освободят от топлината, генерирана от спиране. Също така, ездачите трябва да яздя в
нощта или в облачно, защото това ще смекчат ефекта от слънце натоварване на топлинна енергия
разсейващи повърхности.

Това прави перфектни смисъл.

Благодаря, Pom Pom -

Ajames54

On Fri, 20 декември, 2002 02:12:14 GMT, jobst.brandt @ stanfordalumni.org написа:

> Саутуърт <cnhyf-1040014800@usenet.etext.org> Павел пише:
>
>>> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
>
>> Някой има ли опит с използването на сьомга Mavic керамични подложки с джанти (срещу използването на зелено
>> Подложки)? Дали са достатъчно силно за да предотвратите появата яде?
>
> Получаване на керамични специални подложки. Керамични като изолатор, то прегрява най-често срещаните материали подложка.
> Тъй като алуминиева джанта по джанта спиране на топлина (енергия) мивка, това покритие е с изолатор
> лоша идея, защото това причинява достъп до прегряване и джантата се да се охлади лошо, след като загрее. В
> усилията си за предотвратяване на джантата да го носите разгражда топлинна енергия разсейване от спиране.
>
> Jobst Бранд <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

FWIW аз построих две колела от 217 Керамика когато за първи път излезе ('93? '94?), А от
не е имало такова нещо като керамични специфични тампон по времето, когато използва Скот Mathauser тампони, че съм
се заклеха от (на?) в продължение на години. Ако нещо те са по-тихи от на повечето други джанти ... и те
е продължило и е продължило и е продължило ..

във всички честност макар че той е само, тъй като аз трябваше да преминат към по-новите тампони, че съм забелязал нещо
като това, което бих нарекъл спирачка избледняват

Аз бях казал, че Kool гише сьомга тампони са от същия материал като mathausers но никой не
тук ги продава ...

Jobst Бранд

Анонимни тролове и бекаси:

>> ... Тъй като алуминиева джанта по джанта спиране на топлина (енергия) мивка, че покритието с
>> Изолатор е лоша идея, защото това причинява достъп до прегряване и джантата се да се охлади лошо веднъж
>> Го загрее.

> Освен от действителната път спирачката е добра термична връзка е необходимо, джанти и спици
> Трябва да се алуминий и черно. Черно органи, излъчва (и усвояване) топлинно по-добре от нищо друго
> "Цвят." Ето защо на топлина Ал мивки за електрическо оборудване е най-често черен.

Тъй като стара поговорка гласи: "малко знания могат да бъдат опасни" и се прилага тук, защото в
температури на велосипеди, спирачки, всички органи са "черни органи", независимо от цвета, топлинното излъчване
е в дългосрочен инфрачервените дължини на вълната.

Тери Морз

В померан написа:

> Освен от действителната път спирачката е добра термична връзка е необходимо, джанти и спици
> Трябва да се алуминий и черно. Черно органи, излъчва (и усвояване) топлинно по-добре от нищо друго
> "Цвят." Ето защо на топлина Ал мивки за електрическо оборудване е най-често черен.

Имайте предвид, че нещо, което изглежда черно за окото не може да бъде добър инфрачервена емитер. Анодизиран
алуминиеви е отличен инфрачервено излъчване, а черен хром е ужасно.
--
хавлиени морзова Пало Алто, Калифорния http://www.terrymorse.com/bike/

Jobst Бранд

Джон Айзъкс пише:

>> От описанието, те са по друг начин правилното функциониране на спирачките. Спирачка избледняват идва от
>> Термично въздействие върху материал спирачка подложка.

>> Нито един от металните части са измеримо, засегнати в тези температури, така че единственото разумно
>> Предложение в горния списък е "Смяна тампони".

> Сериозен въпрос:

> Чудя се колко характеристиките на джантата влияе на температурата на подложката, би на джанта
> С площ по-голяма или по-добра помощ пренос на топлина в ситуация като тази???

В триене двойка, топлината се генерира от деформация на меки материали (тази, която носи и
деформира) и в спирачките велосипеди ръб, че е почти изцяло на спирачката подложка. Рим износване от твърдия
частиците замърсяване (пътни пясък) на интерфейса, на неща, които причинява износване джантата е
изключение. Ето защо, тъй като подложка е отлична топло изолатор, спиране топлина може да избяга
само когато е предадена от клавиатурата повърхността на джантата за разсейване на атмосферата. От тази
то трябва да бъде ясно, че изолационен джантата ще предизвика конвенционалните подложки да се стопи и бързо износване
като се създаде лоша изоставане.

Всичко, което води до по-бързо охлаждане джантата е удобно в това отношение, въпреки че някои методи
е непрактично за колоездене.

> Не е сериозен раздел:

> Всеки, който мисли черен анодиран тук? (<g>)

> Разбира се човек може винаги да се обличам спрей спирачките с вода от Камел Назад, че ще
> Ги охлажда, но може да причини други въпроси, свързани с коефициент на триене ... <g>

Това е част от по-горе въпрос и да, Anodizing е керамика, и да го изолира. Но тогава
читателски дълго време на тази дискусионна група са чували тази дискусия често. С водно охлаждане спирачки работа, но
триенето повърхност трябва да остане суха. Както казах, "някои методи са непрактично за колоездене."

Jobst Бранд

По Löwdin пише:

> В джанти са, разбира се също е важен фактор. Керамични джанти избледняват по-малко и продължават по-дълго.

Спирачка избледняват е cased чрез термична омекване на материал спирачка подложка. Джанти не се променят физическите
характеристики нажежен червен значително по-ниски температури. Керамични джанти повишаване на повърхността
температури на подложката значително, като по този начин причинява по-бързо избледняват и износване.

От какво се прави извода, че керамични спирачни джанти предотвратяване избледняват?

Тери Морз

jobst.brandt @ stanfordalumni.org написа

> Тъй като стара поговорка гласи: "малко знания могат да бъдат опасни" и се прилага тук, защото в
> Температури на велосипеди, спирачки, всички органи са "черни органи", независимо от цвета, топлинна
> Радиация е в дългосрочен инфрачервените дължини на вълната.

Дори и в дългосрочен инфрачервените дължини на вълните, някои под наем части са черни от другите. Emissivity на
анодизиран алуминий е 0.82-0.86. Highy полиран алуминий, обаче, има излъчване около 0,05,
около 17 пъти по-лошо от анодизиран. Излъчвателна Дори силно окислена алуминий е само около 0,25.
--

Тери Морз

Jobst Бранд написа:

> Тери Морз пише:
>> Дори и в дългосрочен инфрачервените дължини на вълните, някои под наем части са черни от другите. Emissivity на
>> Анодизиран алуминий е 0.82-0.86. Високо полиран алуминий, обаче, има излъчване на около
>> 0,05, около 17 пъти по-лошо от анодизиран. Излъчвателна Дори силно окислена алуминий е само
>> За 0.25.
>
> Това не е начина, по който си спомням измерване на излъчваната енергия от полиран и матирана алуминиева плоча

Ето някои варира излъчвателна референтната за някои материали:

http://www.electro-optical.com/bb_rad/emissivity/matlemisivty.htm

> Дори ако черен анодиран са били по-добро излъчване, аз не виждам, че причините за механична устойчивост,
> Трябва да бъде анодизиран алуминий.

Ако трайност е въпрос, много тънка анодизиран покритие е достатъчно да се повиши излъчвателна алуминиеви да
над 0,8. Цветът не е от значение. Съмнявам се тънък Anodizing е много въздействие върху трайността, тъй като
пукнатини в тънки повърхностни са твърде малки, за да пропагандира. Ако Anodizing не е възможно, на тънък слой гел
може да произвежда 0,7 или по-висока. Но гел палта не са толкова трайни като Anodizing.

Обратно, когато бях прави космически работата пренос на топлина, измерена emissivities са винаги по-ниски от
публикуваните цифри от порядъка на 10%. Това побъркани на охлаждане модели, докато не започна да използва
още по-консервативна номера.
---

Майкъл Блейк

"Тери морзова азбука" <tmorse@spamcop.net> пише в съобщение
Новини: 1d7ea2f8.0212221856.120d4768 @ posting.google.com ...
> Тери Морз пише:
>
> Ами сега. Уверете се, че "ясно палто", "не слой гел". Аз трябва да е мислене на плаване, когато се пише
> Това. Ясно палта за велосипеди, гел палта за лодки.
> --

Аз не знаех, че съществуват много пари на едно място вече. Abike И една лодка!! Аз съм agast на никого
че има къде-с-всички да са и двете от тези хобита. Аз също съм просто майтап и много ревнив.

Майк

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish