PDA

Защо Shifters бар край?

Пълна версия: Защо Shifters бар край?

Страници: [1] 2

BikeyGuy

Аз бях един ездач път под наем за 25 + години.
Търся да отида в турне дълги разстояния. Panniers ... и т.н.
Аз никога не разбрах защо ездачи турне под наем предпочитат Shifters бар край.
Каква е сделката?

Благодарности

kk4df

Мисля, че си повече надеждност въпрос. Tourers често са склонни да бъдат в отдалечени райони, далеч от наем магазини в по-големите градове. В края Shifters бар може да се преобразува от индекса на триене готовност, ако е необходимо, и те изглеждат по-безпроблемно, отколкото brifters. Ако никога не сте да си турнета под наем далеч от дома и по езда в градовете, brifters могат да бъдат повече, за да ви хареса.

Аз пътуват с barcons на моя груб LHT, и не е имал проблеми за адаптиране. Аз все още имам brifters на моя път CF под наем.

BikeyGuy

Благодаря .... има смисъл.
Приятно яздя!

alfeng

Аз бях един ездач път под наем за 25 + години.
Търся да отида в турне дълги разстояния. Panniers ... и т.н.
Аз никога не разбрах защо ездачи турне под наем предпочитат Shifters бар край.
Каква е сделката?
Shifters Shimano's Bar края със сигурност са по-надеждни от 8-степенна Shifters Shimano НТИ, които биха могли да се засече ако са или тромави или нещастен (никога не съм имал проблем с 8-степенна Shifters Shimano, но аз познавам един човек, който отпусна му под наем & някой да го върна с 8-засече скоростта Shimano работник и аз прочетох за другите е имало проблеми, също) ... от моя reckoniing, 9-скорост Shifters Shimano са по-малко вероятно да блокирам, но на стигмата на 8-степенна НТИ Shifters липса на сигурност е надвиснала над тях. Надеждността на 10-Shifters Shimano's скорост е поне толкова добър, колкото този на своите 9-Shifters скорост (каквото и да могат да се !?!).

FWIW. Една от причините Shifters бар края бяха / са предпочитани за опознаване на водача е така, защото не трябва да се променят значително неговата / нейната позиция за наем за смяна срещу изместване при използване на downtube Shifters - това е, има минимални промени в езда позиция - особено ако ръцете ви са вече на капки - да се достигне Shifters тъй като не е нужно да достигне чак до downtube да смени един работник края бар.

Един алтернативен работник (което е погледна по от опитни ездачи) ще бъде Shifters които монтират към стволови защото там е малък шанс, който потенциално биха могли да се набивам на кол върху лостовете.

BTW. Общото тегло на лента Shimano приключи + спирачни лостове е доста близо до тегло на една двойка от 9-степенна Ultegra НТИ Shifters, така, не е спестяване на тегло при използването на бар завършва ... и индексира Shifters Shimano's бар края изглежда да се въведе санкция значителна тежест в сравнение с downtube ИЛИ реколта (триене само) SunTour Barcon Shifters.

Макар че аз не съм намерил, че Shimano НТИ работник balks когато downshifting под товар (т.е. ще нагоре), за да по-голям зъб, можете лесно да "мускул" downshift с работник бар край.

BTW2. Лично FWIW, ако не сте запален по Shifters бар края тогава аз бих препоръчал 10-ти помисли скорост Campagnolo Shifters за опознаване си под наем ... Защото са открили, че Campagnolo Shifters може да downshift гладко, когато под товар ...

И тъй като на 10-скорост Campagnolo Shifters може да бъде лесно заплодени нито 9-скорост или 8 скорости Shimano Drivetrain компоненти или до 10-derailleurs SRAM на скоростта с 10 скорости Shimano / SRAM, съвместими касети. Докато 10-скорост Campagnolo Shifters очевидно може да бъде комбиниран с 10-степенна Campagnolo Привод на трансмисията, най-големия палец на woosiest касетофон им е само 29 тона, така, ако искате / се нуждаят от касета с по-широк диапазон, един Shimano (съвместим ) задното колело е по-добро възнаграждение за турне.

Използвам Campagnolo Shifters Shimano с МТБ-и път отзад derailleurs + колела, които са Shimano 9-скорост & 8-степенна касети.

Ако един работник Campagnolo конфитюри, то може да бъде разглобена & отново се и / или реконструирани с нови части (деца, не правете това у дома!) ...

Предполага се, можете да разглобявате & сглоби един работник SRAM, но очевидно няма никакви резервни части на кратко cannibalizing SRAM друг работник.

vinyl_theif

: Седмица: eeerrrkkk. Бар края Shifters! Капка барове със сигурност са на последно подреди ще искате по турнета под наем .... като се огъват надолу, за да ги достигне всеки път, когато искате да промените, глоба на състезанието под наем, но турне? Аз използват еврото турне барове в моя Tourer аз построих тази година & подходящ ме добре, това е хъб Rohloff, след езда 3500 мили от толкова далеч че няма regrest сега на големия извън положи.

Марк. : D

http://i409.photobucket.com/albums/pp176/yellow7/SD530890.jpg

randochap

Е, всеки да си сам, но лента свършва и капка барове са далеч от моя избор за опознаване. Както бе отбелязано, те са много надеждни. Ползвал съм бар завършва в различни форми за повече от 30 години.

Капка барове позволи повече позиции ръка - облекчаване на натиск - и са по-аеро за тези дни, когато вятърът е в грешна посока.

Не, че не са използвали прави пръти на дълго пътуване ... Имам увреждане на нервите в ръцете ми да го докаже. Компромис може да се има в трекинг барове, но аз ще дам: Седмица: да се прави пръти.

Аз имам две спортни мотори бар свършва. Това е моят фаворит (http://www.veloweb.ca/mybikepages/blerioso.html).

Racers не използват бар свършва.

vincev

Имам бар завършва на този 1975 Paramount.This е опция Schwinn за $ 8.95 през 1975 г.

http://i263.photobucket.com/albums/ii125/vincev_2008/paramount3.jpg?t\u003d1246886658

randochap

Ница от първостепенно значение. Изглежда просто моя размер:) Ако очите ми се работи правилно, тези изглеждат като триене Shifters Suntour. Имам тези (а те са все още добри След 32 години) на старите си Nishiki Ландау, вижда тук (http://www.veloweb.ca/mybikes.html).

vincev

добро зрение, право на пари

longfemur

Единствената реална причина за опознаване мотори като Shifters бар края на тяхната капка барове е за контрол, когато караш велосипед натоварени, особено на спускания. С Shifters бар края, не е нужно да си ръцете от кормилото много, така че да имате по-малка вероятност от загуба на контрол на тежък мотор. При проверката положението ви вероятно ще бъде езда в капки във всеки случай, и така бар завършва са удобни за това.

Сега, това беше преди интегрираната спирачка / смяна лостове. С тях по-горе спорен въпрос, тъй като те са дори по-добре за поддържане на контрол от лостове бар край са. В този момент, туристи, които избират бар завършва го направят повече, защото те са по-прости от интегрирани лостове. Но последните са доста надеждни наши дни, както и много туристи, разходка с тях. Предполагам, че това може да зависи от това колко далеч от цивилизацията имате намерение да се вози.

randochap

Предполагам, че това може да зависи от това колко далеч от цивилизацията имате намерение да се вози.

Сигурен. Но който иска да се справят с възстановяване един работник в средата на турне? А тези, които могат да бъдат ремонтирани (аз просто имах 2006 Campagnolo ремонтирани Кентавър) направи накрая се износва извори; тези, които не могат да са глупости, след като те се провалят.

Макар че аз ще бъда доста уверен определяне на дълго турне с нови или реконструирани интегрирани Shifters, щях да бъда сдържан да го направят с нещо повече от няколко години.

Другото нещо, освен да се разгледа общо надеждност - Никога не съм имал бар завършва се провали в 30 + години - barcons са устойчиви в случай на катастрофа ... и съм разбил много пъти по-barcon оборудвана велосипеди. Последната беше преди 3 седмици. Не драскотина на barcons. Същото не може да се каже и за съседните лостове Aero, които и двете претърпени богат износване ... да не говорим за моята епидермиса. Ако те са НТИ или Ergos, се страхувам да не би да са останали функционални. Аз съм го виждал (http://www.randonneurs.bc.ca/galleries/gal_2005/photo-pages/vi2-300-tsunami/photo11.html) да се случи.

Това е, когато ми мотори без бар завършва вляза Право Mech за работа.

Движението от чадъри (където прекарват повечето от времето), за да работник е незначителен и се превръща във втора природа. Единственият проблем е, превключване между редовно интегриран и бар-свършва. След езда, да речем, ми Блерио (http://www.veloweb.ca/mybikepages/blerioso.html) за известно време, в началото на разчитам на моя Ergopower обзаведена велосипеди, аз неизбежно достигне за несъществуващи barcon . : O

slowbutnotdead

Аз не го получите, ако се тревожи от неуспеха на brifters изглежда да е проблем, защо не донесе чифт downtube Shifters като резервен в кринолин, те не се съобразяват много място и много се претегля. Имам турне с моите campy brifters хор продължение на три години без никакви проблеми, обиколките се поддържат, но се съмнявам, че подкрепата на екипажите имат набор от campy хор като резервни части. Аз може да ми downtube Shifters като резервен следващия път.

longfemur

Не казвам, че има нещо нередно с downtube или Shifters бар край. Просто обяснение на произхода на този избор. Единственото нещо, което не мога да разбера е някой предпочита изправен кон с шини или някои от тези така наречени турнета барове, а не капки. Не мога да яздя приятно дори за 25 мили настройка така, да не говорим за крос-кънтри турне. Ако не искате да се навежда в капки колкото състезателят се, само в стаята си капка барове по-високи. По върховете на седлото ниво, тя не трябва да му е неудобно на всички да достигнат тези капки. И както казах, капка барове са не само за ръка позиции, толкова добра, колкото е. Те са също така и за добър контрол на заредени под наем, особено на спускания.

slowbutnotdead

Съгласен съм с капка бар на турне под наем, имам нужда от допълнителни позиции страна, че спадът бар предлага.
Но изглежда, бар завършва са предпочитани за турне през brifters, както и причината за това е, че може да brifters разбивка по години и е трудно да се поддържа в тази ситуация. Аз на otherhand не са имали проблем с brifter в рамките на 4 години, че съм ги собственост на три различни мотори (и аз все още е собственик на всички от тези мотори). Така че аз не виждам какъв е проблемът с brifters като на турне под наем. Ако бях, че те притесняват, че ще се провали Бих поддържа набор от downtube Shifters в торбата за спешни случаи, това ще позволи лесен и определя функция към получа подходящо ремонт.

Съжалявам, че обръщам се на разстояние от точка.

cyclemanx

Изглежда, че бар-края Shifters са традиционно начин да отида, защото на простота.
Лично аз мисля, че е много странно място, да сложите лост, но къде другаде да го сложите?
Аз съм имал никакъв проблем с ППИ на капки за няколко месеца по-дълги обиколки във Великобритания, Малайзия и в Борнео. Аз бях вече няма да шини с крава рога, и захващане на изместване, която да намеря по-подходящ за контрол на Нова Зеландия в дълбок чакъл обратно пътища.
Единствената ми големи недостатъчност е един алуминиев Topeak бар отзад багажник, че бързо работа втвърдени и скъса с четири места, като хрупкава юфка.

bloomer45

: Седмица: Ами аз излезе и купи с Fuji STI shiftetrs и са преминали 500 мили с нея и пренасочване не винаги е добър в голям пръстен върху предната част. Аз трябва да се съхранява на банджо кабел здраво. Също промяна в малкия ринг на задната помага на часа да скочи на големия ринг. Също така с STI Shifters ти арго са abag върху дръжката бар. Аз все още wounld търговия, тъй като остана в MN така ремонт не е проблем

geoffs

Аз съм с Дура-ACE 9spd НТИ по турнета си тандем, който е направил над 13000 км без никакви проблеми. Аз не извършват бар-лост края в моята чанта инструмент за всеки случай.
Можете да използвате З / Б сак с ППИ rollermajigs където с помощта на кабел излиза от brifter. Имам ortleib носител, който е направил няколко обиколки

swampy1970

Имам набор от Dura Ace 10 Shifters бар края на скоростта на колелото - те работят страхотно.

longfemur

Езда пътя велосипеди от 1970 г. насам, можете да си представите, че сте имали вид на всеки работник, включително barends, downtubes, монтирана на кормило стволови ... ти име. Също както и интегрирани Shimano Campy. Аз бях също преместен назад и напред между различните видове. Лично аз откриете, че всичко останало, включително Barend Shifters, се чувства малко странно и неудобно след употреба на brifters за известно време. Трудно е да се върна. Мога да ако наистина трябваше да, но аз не мисля, че умишлено ще направят своя избор в този момент. Моят пълен наем Touring има downtube Shifters тя дойде с първоначално в средата на 80-те (Suntour ratcheting лостове), и Аз всъщност предпочитам, че над Shifters бар край.

По мое мнение, както казах преди, Shifters бар края ние сме винаги е по-сложно, защото за настройка на допълнителни кабели да излязат от кормилото. Така че, не, ние говорим за простота, като този на downtube Shifters. Единственото реално предимство е, че за да може да се смени, без да си ръцете от кормилото ... което е полезно понякога, когато пътувам напълно натоварен турнета под наем. Но съвременните brifters се грижи за това изискване.

Адриан @ Stufish

За всеки, който с abrs тази цел сочат нагоре (напр. Под седалката Управителния Recumbents) те са на пчелите колене.
Показалеца & палеца за съоръжения, 3 пръста наляво за спирачки!

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish