Zobrazit v plné verzi: Salanson zemře na selhání srdce
Salanson zemře na selhání srdce
Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
6. června 2003DRESDEN, Německo (AP) - nadějný francouzský cyklista nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji od
spoluhráč zemřel na selhání srdce, lékaři, řekl v pátek. Fabrice Salanson byl nalezen mrtev vedle své
hotel lůžko v úterý. Se chystá na turné po Německu, která byla zahájena ve stejný den.
Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech lékařského institutu řekl, že 23-rok-starý jezdce
smrt byla pravděpodobně způsobena jeho srdce zvětšování a koronární plavidla nedaří čerpadla
dost krve.
`` Podle toho, co jsme objevili doposud, francouzské profesionální cyklistické Fabrice Salanson zemřel
přirozenou smrtí,''řekl Dressler. Žádné drogy nebo zakázané látky byly nalezeny v těle, okres
právník Juergen Schaer řekl v pátek. Salanson, pro který se obrátil v roce 2000 a byl považován za jeden z jeho
země největší cyklistické talenty, byl nalezen spolubydlící Sebastien Chavel.
> Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech zdravotní ústav řekl 23-rok-starý jezdce smrti
> Byl pravděpodobně způsoben rozšířením jeho srdce a koronární plavidla nedaří dostatečně čerpadlo
> Krev.
>
Že nemá smysl se mnou ... může závod na kole na profesionální úrovni, ale jeho srdce
nemá dostatečnou rezervu, aby přežil, zatímco spí??
Nechci kupovat.
jw Milwaukee
J999w <j999w@aol.com> napsal:
>> Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech zdravotní ústav řekl 23-rok-starý jezdce smrti
>> Byl pravděpodobně způsoben rozšířením jeho srdce a koronární plavidla nedaří dostatečně čerpadlo
>> Krev.
>>
> To nedává smysl, aby mi ... může závod na kole na profesionální úrovni, ale jeho srdce
> Nemá dostatečnou rezervu, aby přežil, zatímco spí??
Srdce rozšíření je zpravidla následkem plicní nedostatečnosti. Mohl zemřel kdykoliv. On
Jen se rozhodl jít klidně ve spánku (ne křičet jako cestující v autě)
> I don't koupit.
smrt je zdarma, vždy byl. Naposledy jsem slyšel, že je snadno dostupný pro všechny.
> Jw Milwaukee
"J999w" <j999w@aol.com> wrote in message news: 20030606183623.17667.00000081 @ mb-m23.aol.com ...
>> Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech zdravotní ústav
řekl
>> 23-rok-starý jezdce smrt byla pravděpodobně způsobena jeho srdce
rozšíření a
>> Koronární plavidla tím, že čerpadlo dostatek krve.
>>
>
> To nedává smysl, aby mi ... může závod na kole
odborné
> Úrovni, ale jeho srdce nemá dostatečnou rezervu, aby přežil
chvíle
> Sleeping??
>
> I don't koupit.
Nemusíte nic kupovat. Existuje nebezpečí, že tento člověk postoupil do příliš rychle. Jeho
svaly a plíce rostla rychleji než jeho kardiovaskulární systém. By mohl být genetický problém, ale více
pravděpodobně jen snaží dostat příliš dobré příliš rychle.
Zajímalo by mě, jak dlouho mu bylo pro závodění na amatérské úrovni a nejlepší.
"J999w" <j999w@aol.com> wrote in message news: 20030606183623.17667.00000081 @ mb-m23.aol.com ...
>> Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech zdravotní ústav řekl 23-rok-starý jezdce
>> Smrt byla pravděpodobně způsobena jeho srdce a rozšíření
>> Koronární plavidla tím, že čerpadlo dostatek krve.
>>
>
> To nedává smysl, aby mi ... může závod na kole
odborné
> Úrovni, ale jeho srdce nemá dostatečnou rezervu, aby přežil, zatímco spí??
>
> I don't koupit.
Náhlé srdeční smrti v elitních vytrvalostních sportovců je ve skutečnosti dobře-známý (i když naštěstí vzácně)
event. Do MEDLINE vyhledávání.
Jednou z otázek je, že elitní vytrvalostní atleti mají takové velké změny v srdeční morfologii, že normální
normy pro screening nemocné lidi si podělal. Vzor EKG, že ty nebo já bych vyrazil
blikající světla a alarmy je často (ale bohužel, zřejmě ne vždy), benigní v špičkovým sportovcem.
"Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech lékařského institutu řekl, že 23-rok-starý jezdce smrti
byl pravděpodobně způsoben rozšířením jeho srdce a koronární plavidla tím, že čerpadlo dostatek krve. "
Zní to, jako to, co popisuje, je hypertrofickou kardiomyopatií je také nazýván idiopatickou hypertrofickou
subaortální stenózou (IHSS). To je stav, kdy zhoustne srdečního svalu těsně pod
otevřením aortální chlopně. Tato zahuštěný prostor zužuje efektivní plocha aortální chlopně a
způsobuje stenóza nebo striktura v toku krve. Tam je vždy pokles tlaku po
striktury v toku. Vzhledem k tomu, otevření koronární tepny jsou hned za aortální chlopně to
může snížit perfuzní tlak (tlaková diference koronárních tepen) a
Pokles koronární průtok krve. Tato podmínka může být ještě horší s atletický trénink, protože to
způsobuje větší ztluštění stěny srdečního svalu, ale to je něco, co se rodí s ne
něco, co jste si z tréninku. Pacienti mohou být bez příznaků, dokud nebudou náhlé
srdeční smrt, pravděpodobně z komorové arytmie. Jediná věc, která nezapadá, je, že když
lidé s touto poruchou jsou náhlé srdeční smrti je obvykle po krátké epizodě
cvičení, a to ve spánku, jako Salanson.
--
Mike Murray
Také jsem si nekoupil, ale je v oblasti medicíny, a za předpokladu, že žádná vražda nebo nelegální užívání
drog, zde je můj pohled .............. Dying v jednom ze spánku z "tepla selhání" v osobě, která není
nad váhu, fyzicky tvaru a pravděpodobně měl spací tepové frekvence o 40bpm nebo méně, je vzácná
pokud catestrophic událost nastala. Zůstávají tedy jen 2 možnosti. Tam by mohl být
nerovnováha elektrolytů, která způsobila arytmie, nebo měl krevní sraženinu, která spontánně došlo
ve velké koronární tepny. Později může stát komukoli kdykoli a to je důvod, proč
baby aspirin den je tak důležité pro všechny dospělé, aby přijaly. Bývalý je pravděpodobné, že pokud jeho stravy a
příjem tekutin byl redically změněné formě předchozího závodu přípravu. Buď scénář by pravděpodobně mohlo být
vyloučit na pitvu. Soemthing není košer ............................ děkan
Zdá se, že to s "katastrofickou" ztratí krevního tlaku. Podle pracovního zatížení krevní tlak
ok, protože srdeční frekvence stoupá. jako když spí corallary srdeční frekvence klesne na nízké výsledné
v crash BP a smrti .....
>> Srdce rozšíření je zpravidla následkem plicní nedostatečnosti. Mohl zemřel kdykoliv. On
>> prostě se rozhodl jít klidně ve spánku (ne křičet jako cestující v autě)
>>
>
>
> Držte telefon.
>
> Plicní nedostatečnosti? Opět platí, pokud jste schopni pedálu kolo na 50 km / h, jak se vám _suddenly_
> Mají nedostatek kyslíku k zásobování požadavky srdce. Spazmus koronární tepny, možná, ale
> To není to, co 'MD' hlášeny.
>
> Souhlasím s tím, že jeho srdce bylo pravděpodobně rozšířené, ale to samo o sobě nezpůsobí, že se přestane bít.
> Jistě, kdyby srdce bylo to, že 'špatně', nebude nepravidelný tep být zjištěn v jeho kontrolu
> Okna? (není Francie má nejpřísnější lékařské kontroly v profesi?). Pokud by to bylo
> 'Čistě městnavého srdečního selhání', jak tvrdí ... neměl žádné příznaky krátký
> Dechu, bolesti na hrudi, oteklé kotníky (příznaky srdečního selhávání)?
>
> Pokud to byl můj rodinný příslušník, tak bych hledat druhé stanovisko.
>
> FWIW.
>
> Jw Milwaukee
Souhlasím s možností IHSS, ale myslím, že všichni bychom měli krok zpět a že jsme
čtení novinové zprávy se laik výkladem. Snažíme se přečíst na to. Mám
Pracoval s evropskými cyklisty a měl lékařské záznamy a poslal všechny terminologie se liší
mírně od americké verze. Termín "srdeční selhání" znamená různé věci. Nejčastěji je to
chronického onemocnění, které mohou být způsobeny mnoha různými příčinami (např. kardiomyopatie, poškození
srdeční infarkt, dlouhodobě hypertenze). Osoby, při srdečním selhání může být náchylné k fatální
arytmie (který byl s největší pravděpodobností tento cyklisté příčinu smrti). Je možné mít mírnou
kardiomyopatie, která způsobuje vážné arrhthmia. Tato arytmie se mohou objevit při námaze a při
zbytek. Je také možné mít kardiomyopatie a stále vystupují silně. Mnozí z vás si možná
pamatovat ex USPS / Lotto jezdce stive Vermaut kteří odešli do důchodu dříve v tomto roce po diagnóze
závažné arytmie (pravděpodobně z mírných kardiomyopatie a / nebo k jeho poškození srdečního svalu od
předchozí nemoc). On hrál velmi dobře (myslím, že top 30 v TDF) a že jsem pracovala s
Stive případ tady v th státech, léky nebyly problém. Naštěstí to stive arytmie byla
diagnostikována včas a léky atd. mu umožní žít zdravý život, i když bez výběrového
jízda na kole. Mimochodem, jsem také thimk komentář francouzské není screening sportovci je off-base.
Nico Matana měl velmi příznivý arytmie během promítání několika lety a nebyl
povoleno jet znovu, dokud (po návštěvě USA pro další testování) bylo prokázáno, že tato
abnormalita byla benigní. Kdyby se něco pre sezónu physicals byly docela přísné.
Konečně, ani Salanson jezdit TDF v posledních letech? Pokud se nemýlím, ale
provést srdeční ultrazvuk na všech startujících. Významné kardiomyopatie by možná odhalila
pro tento test, pokud byla provedena správně. Nicméně, v hypertophy a atletického srdce někdy
maska kardiomyopatie. "Mike Murray" <mike.murray@obra.org> wrote in message
news:% YfEa.864519 $ OV.812187 @ rwcrnsc54 ...
> "Dr. Jan Dressler z univerzity v Drážďanech lékařského institutu řekl, že 23-rok-starý jezdce
> Smrt byla pravděpodobně způsobena jeho srdce a rozšíření
> Koronární plavidla tím, že čerpadlo dostatek krve. "
>
> Zní jako to, co popisuje, je také hypertrofickou kardiomyopatií
volané
> Idiopatickou hypertrofickou subaortální stenózou (IHSS). To je podmínka
kde
> Zhoustne srdečního svalu těsně pod otevřením aortální chlopně.
Tento
> Zahuštěný prostor zužuje efektivní plocha aortální chlopně a způsobuje stenóza, nebo striktura
> V toku krve. Tam je vždy pokles tlaku po zúžení u toku. Od otevření
> Pro koronární
tepen
> Jsou jen kolem aortální chlopně to může snížit perfuzní tlak
(
> Tlaková diference věnčitých tepen) a pokles koronární průtok krve. Tento
> Podmínka může být ještě horší s atletický trénink
protože
>, Který způsobuje větší ztluštění stěny srdečního svalu, ale to je něco, co se rodí s
> Není něco, co vám z tréninku. Pacienti mohou být bez příznaků, dokud nebudou
> Náhlou srdeční smrt, pravděpodobně z komorové arytmie. Jediná věc, která nezapadá, je
> Že když se lidé s touto poruchou jsou náhlé srdeční smrti je obvykle po
> Krátké epizody ze cvičení, nikoli ve spánku, jako Salanson.
>
> --
> Mike Murray
>
Všechny ty řeči o ihss, nebo zvětšené srdce a ve srovnání s koronární oběhový kapacita je opravdu
relavent pouze za podmínek stresu.
(tzn. že tam injekční steroid fotbalista padá na jaře a školení
katecholaminů byla vyhozena nadledvinek spoušť koronární vazokonstrikce,
abnormallity vedení, nebo v případě křečí IHSS ze srdeční tkáně ).... To není
srovnání s cyklisty, kteří spí ve stavu hlubokého odpočinku. Opět jsem nové cyklistické a
Ani nevím, ten chlap Salanson, ale zpráva o jeho smrti, je velmi podivné (opět s ohledem
na skutečnost, že užívání drog je hlášena )............... děkan
Herb Dershowitz napsal:
>
> Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
"srdeční selhání" \u003d "nemáme ponětí"
Všichni umírá na selhání srdce. Je to příznak, nikoliv příčina. Něco, co způsobuje, že k selhání srdce.
Když nemohou přijít na to, co to je, prostě dát "srdeční selhání" na osvědčení, protože
muset dát něco.
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
> Herb Dershowitz napsal:
>>
>> Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
>
> "Srdeční selhání" \u003d "nemáme ponětí"
>
> Každý umírá na selhání srdce. Je to příznak, nikoliv příčina. Něco, co způsobuje, že k selhání srdce.
> Když se nemohou přijít na to, co to je, prostě dát "srdeční selhání" na list, protože
> Mají dát něco.
Když jsem byl v dorms, jeden z dudes vložili mnoho ex-laxní v jiném vole na pivo.
Dude # 2 byl velmi nemocný a musel jít do nemocnice. Nemocnice čerpané břicho a dal mu
na IV přes noc.
Jejich vysvětlení pro jeho nemoc? Žaludek Virus.
V podstatě, protože nevěděli, co to bylo.
J999w napsal:
>
> Souhlasím s tím, že jeho srdce bylo pravděpodobně rozšířené, ale to samo o sobě nezpůsobí to zastavit
> Bití. Jistě, kdyby srdce bylo to, že 'špatně', by nepravidelný tep být zjištěn v roce
> Jeho prohlídky?
>
To je to, co jsem uvažoval již dříve.
Existují různé typy srdečních rozšíření. Existuje rozšíření, které vyplývají z plicní
insuficience (vysoce nepravděpodobné v případě Salanson je) a tam je rozšíření, která je společná
vytrvalostní sportovci. Jsem si jistý, patolog pozná rozdíl.
"Clovis Lark" <clark@steel.ucs.indiana.edu> wrote in message
news: bbr5ap $ 3cs $ 7@hood.uits.indiana.edu ...
> J999w <j999w@aol.com> napsal:
<snip>
> Rozšíření Srdce je obvykle následkem plicní nedostatečnosti. Mohl zemřel kdykoliv. On
> Jen se rozhodl jít klidně ve spánku (ne křičet jako cestující v autě)
Plicní nedostatečné příčinou rozšíření srdce u mladých, fit sportovců? Kde se vám vede tento
z? U mladých sportovců ze smrti "srdce faliure" je obvykle v důsledku hypertrofické kardiomyopatie.
D.
>> I don't koupit.
>
> Smrt je zadarmo, vždycky byl. Naposledy jsem slyšel, že je snadno dostupný pro všechny.
>
>> Jw Milwaukee
---
Odchozí zpráva neobsahuje viry. Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com (http://www.grisoft.com/)).
Verze: 6.0.483 / Virus Database: 279 - Release Date: 5/19/2003
Toto prohlášení by neměly být žádné další nesprávné, jako jsou srdeční selhání odkazuje na konkrétní osoby, a ne
pouze na situaci, kdy se zastaví srdce, nebo selže.
--
Mike Murray MD
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
> Herb Dershowitz napsal:
>>
>> Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
>
> "Srdeční selhání" \u003d "nemáme ponětí"
>
> Každý umírá na selhání srdce. Je to příznak, nikoliv příčina. Něco, co způsobuje, že k selhání srdce.
> Když se nemohou přijít na to, co to je, prostě dát "srdeční selhání" na list, protože
> Mají dát něco.
Moje matka byla kdysi s diagnózou "selhání srdce." V době, kdy lékaři ji málem zabil
digitalis předávkování, že ji v nemocnici po dobu dvou týdnů, jsem navrhl, že by to mohlo souviset
na stavu štítné žlázy údajně vyléčit s "atomový koktejl" 40 let dříve. Opravdu je
se vrátil a ona potřebovala druhá. Vzpamatovala z digitalis, srdce jí vrátil do
normální a ona je stále naživu.
Ano, doktore, řekněte mi o tom.
Mike Murray wrote:
>
> Toto prohlášení by mohlo být žádný další nesprávné, jako jsou srdeční selhání odkazuje na konkrétní osoby, a ne
> Pouze na situace, kdy se zastaví srdce, nebo selže.
> --
> Mike Murray MD
>
> "David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
>> Herb Dershowitz napsal:
>>>
>>> Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
>>
>> "Srdeční selhání" \u003d "nemáme ponětí"
>>
>> Každý umírá na selhání srdce. Je to příznak, nikoliv příčina. Něco, co způsobí, že srdce
>> Selhat. Když nemohou přijít na to, co to je, prostě dát "srdeční selhání" na certifikát
>> Protože musí dát něco.
Tyreotoxikózy, patologický stav štítné žlázy vysoké úrovni, je méně častá příčina srdce
selhání. Nejčastěji se srdečním selháním je způsobena primární srdečními chorobami, které snižují čerpací
schopnost srdce. Méně často je selhání srdce v důsledku nárůstu poptávky na srdce, které
více normální čerpací funkce. Tyreotoxikóza je příklad tohoto. Dalšími příklady jsou sepse,
přetížení tekutinou a některé na předávkování drogami. Vyčlení rozdíl mezi těmito dvěma věcmi je
bylo obtížné se bez invazivní vyšetření.
Digitalis byla v nedávné minulosti, standardní léčbu srdečního selhání. Ve většině případů se však dnes
superceded lepší léky. Jedním z důvodů, proč jsou jiné léky, je lepší, protože má digitalis
velmi úzkým terapeutickým oknem, s přesahem do úrovně toxických terapeutické úrovni. Digitalis
toxicita byla běžná, a velký problém s používáním drog.
Pointa je, že to zní, jako by si maminka se skutečně došlo k srdečnímu selhání, které bylo způsobeno
od tyreotoxikózy. Snížení štítné žlázy úrovni choval se k ní s radioaktivním jódem odstraněny
příčinou selhání srdce.
--
Mike Murray
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE4E4FF.F779623A @ hotmail.com ...
> Moje matka byla kdysi s diagnózou "selhání srdce." V době, kdy lékaři ji málem zabil
> Digitalis předávkování, že ji v nemocnici po dobu dvou týdnů, jsem navrhl, že by mohlo být
> V souvislosti s podmínkou, štítné žlázy údajně vyléčit s "atomový koktejl" 40 let dříve. Určitě
> Natolik, že se vrátil a ona potřebovala druhá. Vzpamatovala z digitalis, její srdce
> Vrátí k normálu a ona je stále naživu.
>
> Tak, doktore, řekněte mi o tom.
>
> Mike Murray wrote:
>>
>> Toto prohlášení nemohlo být víc nesprávné, jako jsou srdeční selhání se odkazuje na
>> Konkrétního subjektu, a nikoli jen situace, kdy se zastaví srdce, nebo selže.
>> --
>> Mike Murray MD
>>
>> "David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
>>> Herb Dershowitz napsal:
>>>>
>>>> Francouzský cyklista zemřel na selhání srdce, říká lékař
>>>
>>> "Srdeční selhání" \u003d "nemáme ponětí"
>>>
>>> Každý umírá na selhání srdce. Je to příznak, nikoliv příčina. Něco, co způsobí, že srdce
>>> Nezdaří. Když nemohou přijít na to, co to je, prostě dát "srdeční selhání" na certifikát
>>> Protože musí dát něco.
Tady máš, si ujíždět 'doktor řekl, že my všichni bychom měli brát aspirin denně.
Myslím, že když se cítím trochu špatně bych měl mít nějaký lék proti kašli, když se cítím svědění, benedryl,
když jsem podrážděný žaludek bych měl nějakou Pepto, když je mi smutno bych měl brát nějaké prozak.
A možná jsem se nechal své tělo starat se o to, a tak jsem se léčit sám nestali závislými na medicínu
za každou maličkost, která mě trápí. Já si nebere žádné léky na více než 8 let a cítím se
lepší než kdy jindy,
No jo,
Lana
"realdean" <realdean@hotmail.com> wrote in message
news: f29a30e3.0306062328.6323a321 @ posting.google.com ...
> Také jsem si nekoupil, ale je v oblasti medicíny, a za předpokladu, že žádná vražda nebo nelegální užívání
> Drogy, zde je můj pohled .............. Dying v jednom ze spánku z "tepla selhání" v osobě, která je
> Ne nad váhu, fyzicky tvaru a pravděpodobně měl spací tepové frekvence o 40bpm nebo méně, je
> Vzácné, pokud catestrophic událost nastala. Zůstávají tedy jen 2 možnosti. Tam by mohla mít
> Byl nerovnováhu elektrolytů, která způsobila arytmie, nebo měl krevní sraženinu, která spontánně
> Došlo ve velké koronární tepny. Později může stát komukoli kdykoli a to je
> Důvodu, že dítě aspirin den je tak důležité pro všechny dospělé, aby přijaly. Bývalý je pravděpodobné, že
> Pokud jeho stravy a tekutin byl redically změněné formě předchozího závodu přípravy. Buď
> Scénář by se asi mělo vyloučit na pitvu. Soemthing není
> Košer ............................ děkan
V článku <f23e9c900c0119f8a4fd8d783141de74@unlimited.ultrafeed.com>, Rope
<cfbill@charterBLAHBLAH.net> napsal:
> No vidíš, si ujíždět 'doktor řekl, že my všichni bychom měli brát aspirin denně.
>
> Myslím, že když se cítím trochu špatně bych měl mít nějaký lék proti kašli, když se cítím svědění,
> Benedryl, když jsem podrážděný žaludek bych měl nějakou Pepto, když je mi smutno že bych měl vzít
> Některé prozak.
>
> Nebo snad budu se moje tělo se o to postarám, a tak jsem se léčit sám nestali závislými na
> Lék pro každou maličkost, která mě trápí.
Jo, trochu aspirin na ředění krve-co by mohlo být dobrý, že? Naši předkové nepotřebovali žádné
lékaři nebo preventivní lékařství a žili na zralém věku 57. Zní to dobře.
-WG
warren <warren@usvh.com> wrote in message news: <100620031526190384% warren@usvh.com> ...
> Vím, že jsem reagovat na někoho, kdo nic neví o o
farmakologie, ale za svou cenu toho, co slyším to jde ........... Aspirin není ředění krve! Nemá
zabránit shlukování krevních destiček, což je dobrá věc, zvláště pokud je někdo tak hloupý, aby
zbytečně užívat EPO snímků. Nízké dávky aspirinu (81mg denně) terapie interferuje s orgány
cycloxygenase systém, který způsobuje vazokonstrikci a agregaci krevních destiček že důkazy
naznačují, že užívání vyšších dávek může ve skutečnosti negovat tuto výhodu. V každém případě, za statisticky
ne-diabetických pacientů nejlepší 2 věci, které někdo může udělat žít dlouhý a zdravý život (1)
vzít dítě asdpirin den a (2) udržovat cholesterol na co nejnižší úrovni. Dělat tyto 2 Tings
outways výhody užívání vitaminů, antioxdants, kontrolní váhy, cvičení, stoping
kouření a seznam pokračuje.
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0