Zobrazit v plné verzi: Brzda fade (MTB)
Brzda fade (MTB)
Nazdar,
Existují nějaké jednoduché, low-cost způsobů, jak omezit / řízení brzd slábnout během (opatrné) sjezdovky?
Jakékoli stylu jízdy (s výjimkou nejsou brzdění) lepší než jiný? Nějaký druh podložky, které by mohly být lepší
než jiný?
Mám Raleigh M50. Kola z lehkých slitin (černé eloxované ráfky s vozovkou zpět na stříbro). Tekpro
brzdy. Uvědomuji si, to není nejdokonalejší kolo na světě, ale je to to, co mám
(vlastně, za cenu, myslím, že je to docela dobrý - ale já jsem žádné zkušenosti nic milovník).
Nejsem vůbec zájem (peníze, vzhled a podezření na něco nového / chuť), aby si kotoučovými brzdami.
Thanks, Andrew
PS Když jsem naposledy koloval off-road, asi 6 nebo 7 lety, nepamatuji si tento problém. , Který byl na
podobné kvality kolo - proto jsem přemýšlela, jestli je něco "zřejmé", které by mohly pomoci. V obou
Jsem v případech, suché, prašné zemi (Chile, S Americe).
"Andrew Cooke" <andrew@acooke.org> wrote in message
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
> Ahoj,
>
> Existují nějaké jednoduché, low-cost způsobů, jak omezit / řízení brzd slábnout během (opatrné)
> Sjezdovky? Jakékoli stylu jízdy (s výjimkou nejsou brzdění) lepší než jiný? Nějakou podložku, aby
> By mohl být lepší než jiný?
Ano, ale pokud vaše vložky jsou staré, jen na to nové by mohl pomoci, nebo možná jen pískem trochu divné
staré gumy. Pokud to nejde, zkuste losos-barevné Kool-přestává (dobré brzdění, ale mají tendenci být
hlučný v typu V-brzdy).
Pokud to nebude fungovat, přejít na kotoučové brzdy vpředu.
David
"David" wrote in message <emrich.doesn'tlikespam@bigfoot.extrastuff.com>
news: 6y1M9.723 $ UE3.60420254 @ newssvr13.news.prodigy.com ...
>
> "Andrew Cooke" <andrew@acooke.org> wrote in message
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
>> Ahoj,
>>
>> Jsou tam nějaké jednoduché, low-cost způsobů, jak omezit / řízení brzd slábnout během (opatrné)
>> Sjezdovky? Jakékoli stylu jízdy (s výjimkou nejsou brzdění) lepší než jiný? Nějakou podložku, aby
>> By mohl být lepší než jiný?
>
> Ano, ale pokud vaše vložky jsou staré, jen na to nové by mohl pomoci, nebo možná jen trochu divné pískování
> Staré gumy. Pokud to nebude dělat, zkuste
losos-barevné
> Kool-přestává (dobré brzdění, ale mají tendenci být hlučné typu V-brzdy).
>
> Pokud to nepomůže, přejít na kotoučové brzdy vpředu.
>
> David
>
Jako jiní navrhli, udržovat v čistotě polštářky pečlivě pískem nebo jejich podání. Navrhuji, úklid
brzdná plocha na ráfky stejně. Scotch podložky a trochu vody, funguje dobře. Když budete mít
Pneumatiky off pro kontrolu kola, můžete také využít některé aceton pečlivě čistit brzdění
povrchy. Buďte zvláště opatrní s aceton, protože je velice proměnlivé, hořlavé, a může
rozpouštění pryžových výrobků, jako jsou trubky a pneumatiky.
David Ornee, Western Springs, IL
news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
> Díky za všechny návrhy. Lidé mají uvedeno:
>
> - Broušení / čisticí polštářky
> - Čištění ráfky
> - Výměna měřítka
> - Výměna destiček
> - Getting disky
>
> However, I'm není jasné, jak se většina z nich se bude řešit můj problém. Brzdy jsou v pořádku
> Normálně - to je jen, když jsem na dlouho, pomalu dolů, že se stanou méně a méně citlivé.
> Takže si nejsem jistý, jak čištění vložky nebo kola by tuto situaci změnil (a se všemi zde Myslím, že prach
> I'm pískování polštářky pokaždé, když jsem je používat). Také nechápu, jak si protahuje třmeny bude mít vliv na
> Brzdění (to je jedno, jak se může stát problémem, když ráfky jsou horké) - jistě síla
> Mezi blokem a hrana je stejný, ať už třmeny flex hodně, nebo málo (jediný rozdíl jsem
> Vidím, je, že v případě, že flex více, páčky pohybují více na stejné množství síly, zo vás
> By, s velmi Flexy třmeny, dojdou pohybu).
>
> Nechci být nevděčný - Chci se jen věci promýšlíme, aby se zabránilo děje
> Wild-husy.
>
> Thanks, Andrew
>
> Andrew@acooke.org (Andrew Cooke) wrote in message
news: <aef33705.0212180748.5d8f800@posting.google.com> ...
>> Ahoj,
>>
>> Jsou tam nějaké jednoduché, low-cost způsobů, jak omezit / řízení brzd slábnout během (opatrné)
>> Sjezdovky? Jakékoli stylu jízdy (s výjimkou nejsou brzdění) lepší než jiný? Nějakou podložku, aby
>>
>> Mám Raleigh M50. Kola z lehkých slitin (černé eloxované ráfky s vozovkou zpět na stříbro). Tekpro
>> Brzdy. Uvědomuji si, to není nejdokonalejší kolo na světě, ale je to to, co mám
>> (Ve skutečnosti, za cenu, myslím, že je to docela dobrý - ale já jsem žádné zkušenosti cokoli
>> Milovník). Nejsem vůbec zájem (peníze, vzhled a podezření na něco nového / chuť), aby si
>> Kotoučové brzdy.
>>
>> Thanks, Andrew
>>
>> PS Když jsem naposledy koloval off-road, asi 6 nebo 7 lety, nepamatuji si tento problém. To bylo
>> O podobnou kvalitu kolo - proto jsem přemýšlela, jestli je něco "zřejmé", které by mohly
>> Pomoc. V obou případech jsem v suché, prašné zemi (Chile, S Americe).
To, co jsem si přál, aby, rozumné uvažování o RBT, není častý výskyt. Pouze návrhy
, které by mohly léčit vaše brzdy fade jsou ty, které řeší problém, viz: aktuální tření
Materiál má koeficient tření, který je přijatelný za studena, ale příliš nízká, za tepla. O
návrhů předložených, změna brzdové destičky nebo změna i podložky a brzdná plocha (tj.
přechod na disky), oba mají možnost řešení problému. Vzhledem k tomu, nechceš disky,
to nechává měnit polštářky. Podívejte se na doporučení pro uchopení, které mají buď vyšší
koeficient tření než je váš současný ty, při vyšších teplotách, nebo které jsou navrženy s
lepší rozptyl tepla na paměti, že polštářky pobyt chladič. Samozřejmě, tento problém je ten,
Disky byly zavedeny řešit, a dělají to velmi dobře, takže pokud si chcete opravdu to nejlepší z kopce
brzdy musíte překonat své luddisty tendence.
news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
>
> - Čištění ráfky
> - Výměna měřítka
> - Výměna destiček
> - Getting disky
>
> However, I'm není jasné, jak se většina z nich se bude řešit můj problém. Brzdy jsou v pořádku
> Normálně - to je jen, když jsem na dlouho, pomalu dolů, že se stanou méně a méně citlivé.
Měl jsem pár výskytu závažných fade, které byly řešeny lepší polštářky. Jedním z jedné z
slanění (> 40mph se lehce gravelled silnice) jsem měl menší havárii, když jsem vyčerpal brzd
blížící rohu. Na 19% silnic třídy sestup (stejné kolo, ale s silniční pneumatiky), tepelně-související
ploché (oprava v mém oddělené přední pneumatiky) doprovázeny těžkou vyblednout. Nemyslím si, že nové destičky
jsou to pomůže hodně s tou částí.
Mám stejné věci v mé kolo s přední brzdou bez disku zmizí.
David
Andrew Cooke píše:
> - Čištění ráfky
> - Výměna měřítka
> - Výměna destiček
> - Getting disky
Z popisu, jedná se jinak dobře fungující brzdy. Brzda vyblednout pochází z tepelných
účinky na materiál brzdového obložení. Žádný z kovové součásti jsou měřitelně ovlivněna při těchto teplotách
takže jediný rozumný návrh ve výše uvedeném seznamu je "Výměna vložky".
To znamená, že problém spočívá především v materiálu brzdového obložení ... a samozřejmě, že situace
způsobuje vysoké teploty brzd. Proto si sadu Kool-Stop Losos barevné polštářky. Podrobnosti na adrese:
http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA
V článku <uHpM9.55682$Ik.1699452@typhoon.sonic.net>, <jobst.brandt@stanfordalumni.org> napsal:
> Andrew Cooke píše:
>
>> Díky za všechny návrhy. Lidé mají uvedeno:
>
>> - Broušení / čisticí polštářky
>> - Úklid ráfky
>> - Výměna měřítka
>> - Výměna destiček
>> - Getting disky
>
>> However, I'm není jasné, jak se většina z nich se bude řešit můj problém. Brzdy jsou v pořádku
>> Normálně - to je jen, když jsem na dlouho, pomalu dolů, že se stanou méně a méně citlivé.
>
> Z popisu, jedná se jinak dobře fungující brzdy. Brzda vyblednout pochází z
> tepelné účinky na materiál, brzdové destičky. Žádný z kovové součásti jsou měřitelně ovlivněna v těchto
> teploty, takže jediným rozumným návrhem ve výše uvedeném seznamu je "Výměna vložky".
>
> To znamená, že problém spočívá především v materiálu brzdového obložení ... a samozřejmě, že situace
> způsobuje vysoké teploty brzd. Proto si sadu Kool-Stop Losos barevné polštářky. Podrobnosti na adrese:
>
> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
Má někdo zkušenost s použitím lososa destičky s keramickým Mavic ráfky (oproti použití zeleného
polštářky)? Jsou dostatečně tvrdá, aby se zabránilo dostat jíst?
"Kinky Cowboy" <kinkySPAMKILLERcowboy_uk@excite.com> napsal:
> Polštářky. Podívejte se na doporučení pro uchopení, které buď mají vyšší koeficient tření než
> Aktuální ty, při vyšších teplotách, nebo které jsou navrženy s lepší rozptyl tepla s
> Paměti, takže polštářky pobyt chladič. Samozřejmě, tento problém je ten, disky, aby byly zavedeny
> Vyřešit, a dělají to velmi dobře, takže pokud si chcete opravdu to nejlepší z kopce brzdy musíte
> Překonat své luddisty tendence.
Nedávno jsem dostal své první kolo kotoučová brzda v provozu (Avid Mechanical, akcie na Van Dessel Buzz
Bomb). Zdá se, že lepší brzdné síly, jakmile polštářky zahřát, stejně jako brzdy na mém
motocyklu. Na rozdíl od brzdy na mém motocyklu, tenké malý disk Zdá se, že v osnově nové a
jinak pokaždé, když se dostane horký.
Na straně plus, polštářky Nesahejte o nic horší, že teď klenutými přední kolo bylo pryč všech
vratký. : (
Chalo Colina
Dne 20.prosince 2002 04:37:18 GMT, "Alexander Grekhov" <grekhov@wgukraine.com> napsal:
> Možná budete muset upravit svůj postoj na koni - je vaše váha by neměla být "na frontě". Dolní
> Vaše místo, posuňte zpět. Rise si řídítka v případě potřeby (STEM / řídítka s více růst).
Moje první deset rychlost měl pokles bary a prodloužení páky pro brzdy, takže jsem mohl z brzd
buď svršku, nebo snižuje. Zadní kolo liftoff stalo mnohem snazší, když mé ruce byly na
svršku. Jsem si jistá, zvyšování bary by tady nic nezlepšilo, a může způsobit
situaci ještě zhoršilo.
Kronku
jobst.brandt @ stanfordalumni.org napsal:
> ... Vzhledem k tomu, hliníkovém ráfku při brždění ráfku je teplo (energie), umyvadlo, povlak je s
> Izolátor je špatný nápad, protože to způsobuje podložku k přehřátí a ráfek vychladnout špatně, jakmile to
> Zahřívá.
Anonymní trollů a bekasí:
Kromě skutečné brzdy trati bylo dobré tepelně připojení je vyžadováno, ráfky a paprsky
by měla být hliník a černé. Černých těles vyzařují (a absorbovat) teplo lépe než cokoli jiného
"barvu". To je důvod, proč Al chladiče pro elektrická zařízení je nejčastěji černá. "Aero" ráfek
je nejlepší, protože poskytuje největší plochu. Takže by mělo být aero ráfky a eloxovaného černé a
neměl z nerezové oceli oka, protože tyto nebudou přenášet teplo dostatečně
paprsky. Mosazi nebo Al vsuvky by měly být používány (díky dobrému vedení tepla), a paprsky by měly
Také by eloxovaného černé a měly by být ostré za účelem zvýšení plochy.
To vše vám pomůže zbavit se tepla z brzdění. Také by měly jezdit pouze jezdci na
v noci nebo v podmínkách zatažené, protože to bude zmírnění působení slunce zatížení na teplo
pohlcovat povrchy.
Toto dává smysl.
Díky, Pom-Pom
Na pá. 20.prosinec 2002 02:12:14 GMT, jobst.brandt @ stanfordalumni.org napsal:
> Paul Southworth <cnhyf-1040014800@usenet.etext.org> píše:
>
>>> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
>
>> Má někdo zkušenost s použitím lososa destičky s keramickým Mavic ráfky (oproti použití zeleného
>> Polštářky)? Jsou dostatečně tvrdá, aby se zabránilo dostat jíst?
>
> Get zvláštní keramické destičky. Keramický izolátor se to přehřívá nejběžnější pad materiálů.
> Vzhledem k tomu, hliníkovém ráfku při brždění ráfku je teplo (energie), umyvadlo, povlak je s izolátor je
> špatný nápad, protože to způsobuje podložku k přehřátí a ráfek vychladnout špatně jakmile se zahřívá. V
> jeho snaze zabránit ráfek nosit rozkládá tepelné ztráty energie z brzdění.
>
> Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA
FWIW Postavil jsem pár kol od 217 keramiky, když poprvé vyšel ('93? '94?) A od roku
tam byl žádná taková věc jako zvláštní keramické podložky v době, kdy jsem použil Scott Mathauser polštářky, že jsem
Přísahali by (na?) pro roky. Kdyby se něco byli tišší než u většiny ostatních ráfky ... a oni
trval a trval a trval ..
upřímně řečeno i když je to jen, protože jsem musel přejít na novější polštářky, že jsem si nevšiml ničeho
jako to, co bych nazval brzda vyblednout
Bylo mi řečeno, že kool-stop lososa vložky jsou ze stejného materiálu jako mathausers, ale nikdo
tady je prodává ...
Anonymní trollů a bekasí:
>> ... Vzhledem k tomu, hliníkovém ráfku při brždění ráfku je teplo (energie), umyvadlo, povlak je s
>> Izolátor je špatný nápad, protože to způsobuje podložku k přehřátí a ráfek vychladnout špatně, jakmile
>> Po zahřátí.
> Kromě skutečné brzdy trati bylo dobré tepelně připojení je vyžadováno, ráfky a paprsky
> By mělo být hliníku a černé. Černých těles vyzařují (a absorbovat) teplo lépe než cokoli jiného
> "Color". To je důvod, proč Al chladiče pro elektrická zařízení je nejčastěji černá.
Jak říká staré přísloví, "malá znalost může být nebezpečný", a zde platí, protože v
teplot kolo brzd, všechny instituce jsou "černých těles" bez ohledu na barvu, tepelné záření
je v dlouhodobém infračervených vlnových délkách.
Pomeranian napsal:
> Kromě skutečné brzdy trati bylo dobré tepelně připojení je vyžadováno, ráfky a paprsky
> By mělo být hliníku a černé. Černých těles vyzařují (a absorbovat) teplo lépe než cokoli jiného
> "Color". To je důvod, proč Al chladiče pro elektrická zařízení je nejčastěji černá.
Všimněte si, že něco, co vypadá černě, aby oko nemusí být dobrý infračervený zářič. Eloxovaný
hliník je vynikající infračervený zářič, ale černým chromem je hrozná.
--
froté morse Palo Alto, CA http://www.terrymorse.com/bike/
Jon Isaacs píše:
>> Z popisu, jedná se jinak dobře fungující brzdy. Brzda vyblednout pochází z
>> Tepelné účinky na materiál, brzdové destičky.
>> Žádný z kovové součásti jsou měřitelně ovlivněna při těchto teplotách, takže jediný rozumný
>> Návrh ve výše uvedeném seznamu je "Výměna vložky".
> Vážná otázka:
> Zajímalo by mě, kolik vlastností ráfku ovlivňuje teplota podložky, by ráfku
> S větší plochy nebo lepší přenos tepla pomoc v situaci jako je tato??
V třecí dvojice, je teplo vznikající při deformaci měkčí materiál (ten, který nosí i
deformuje) a brzdy kolo ráfek, který je téměř zcela brzdové destičky. Rim nosí z tvrdého
částice znečištění (silniční drť), z rozhraní, látka způsobující opotřebení ráfku
výjimkou. Proto, protože podložka je vynikající tepelně izolační látka, brzdění teplo nemůže uniknout
pouze tehdy, když vysílá od podložky povrchu ráfku pro rozptýlení do ovzduší. Z tohoto
to by mělo být zřejmé, že izolační ráfek způsobí, že konvenční podložky do taveniny a opotřebení rychle
zatímco se špatnou retardace.
Cokoliv, co vede k rychlejšímu chlazení ráfku je preferována v tomto ohledu i když některé metody
jsou nepraktické pro cykloturistiku.
> Ne vážně sekce:
> Každý myšlení černý eloxovaný tady? (<g>)
> Samozřejmě, člověk si vždycky zmanipulovat až sprej brzdy s vodou z Camel Back, které by
> Ochladí, ale mohou způsobit další problémy s koeficientem tření ... <g>
To je součástí výše uvedenou otázku, a, ano, eloxování je keramika, a ano, to izoluje. Ale pak
Dlouho čtenáři této diskusní skupině slyšeli tuto diskuzi často. Vodou chlazené brzdy práce, ale
tření povrchu musí zůstat v suchu. Jak jsem řekl, "některé metody jsou nepraktické pro cykloturistiku."
Per Löwdin píše:
> Ráfky jsou samozřejmě také důležitý faktor. Keramické ráfky fade méně a vydrží déle.
Brzda vyblednout je obložený tepelným změkčení materiálu brzdového obložení. Ráfky nemění fyzický
vlastnosti výrazně pod zářící červené teplot. Keramické ráfky zvyšují povrch
Teploty výrazně podložky, a tím způsobí rychlejší vyblednutí a opotřebení.
Z toho, co vás k závěru, že keramické ráfky zabránit brzda vyblednout?
jobst.brandt @ stanfordalumni.org napsal
> Jak říká staré přísloví, "malá znalost může být nebezpečný", a zde platí, protože v
> Teplotách kolo brzd, všechny instituce jsou "černých těles" bez ohledu na barvu, tepelné
> Záření v dlouhých infračervených vlnových délkách.
Dokonce i při dlouhých infračervených vlnových délkách, některé součásti jízdních kol jsou černější než ostatní. Emisivita
eloxovaný hliník je 0.82-0.86. Highy leštěný hliník, ale má emisivitu asi 0,05,
asi 17 krát horší než eloxované. Dokonce i vysoce oxidované hliník je emisivita je pouze o 0,25.
--
Jobst Brandt wrote:
> Terry Morse napsal:
>> Dokonce i při dlouhých infračervených vlnových délkách, některé součásti jízdních kol jsou černější než ostatní. Emisivita
>> Eloxovaného hliníku je 0.82-0.86. Vysoce leštěný hliník, ale má emisivitu asi
>> 0.05, asi 17 krát horší než eloxované. Dokonce i vysoce oxidované hliník je emisivita je pouze
>> O 0,25.
>
> To není způsob, jakým si vzpomínám měření vyzařované energie z leštěného hliníkového plechu a matný
Tady jsou někteří rozsahy referenční emisivity některých materiálů:
http://www.electro-optical.com/bb_rad/emissivity/matlemisivty.htm
> I kdyby byly černé eloxované lepší znečišťovatelem, nevidím, že z důvodu mechanické odolnosti,
> By měla být eloxovaného hliníku.
Je-li životnost je problém, velmi tenký eloxované povrchová úprava je dostatečným důvodem k jeho emisivity na hliník
po 0.8. Barva nevadí. Pochybuji, tenké anodizace má velký vliv na životnost, jelikož
trhliny v tenké povrchové jsou příliš malé propagaci. Eloxování, pokud to není možné, tenká vrstva gelu
mohou produkovat 0.7 nebo vyšší. Gel kabáty, ale nejsou tak odolné jako eloxování.
Když jsem dělal letecký přenos tepla práce, měřená emissivities byly vždy nižší než
zveřejněné údaje až o 10%. Tento zpackal chlazení modely, dokud jsme začali používat
více konzervativní čísel.
---
"Terry Morse" <tmorse@spamcop.net> wrote in message
news: 1d7ea2f8.0212221856.120d4768 @ posting.google.com ...
> Terry Morse napsal:
>
> Oops. Zkontrolujte, že "jasnou kabát", ne "gel kabát". Musím mít na mysli, když jsem psal plachtění
> To. Zřejmé, kabáty kola, gel kabáty čluny.
> --
Nevěděl jsem, že tolik peněz, existuje v jednom místě ještě. Abike A loď!! Jsem agast nikomu
že má-li-se-všechny mají obě tyto záliby. Jsem také jen legraci a velmi žárlivý.
Mike
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0