Salanson umire od zatajenja srca
View Full Version: Salanson umire od zatajenja srca
Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
6. lipnja 2003DRESDEN, Germany (AP) - obećavajući francuski biciklist pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi od
sunarodnjakinja umro od zatajenja srca, liječnici izjavio je u petak. Fabrice Salanson je pronađen mrtav uz svoj
hotelski krevet u utorak. On je bio priprema za Tour Njemačke, koja je počela istoga dana.
Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old's rider
smrt je vjerojatno bio uzrokovan svoje srce i proširenje koronarnih krvnih žila ne uspijevaju pumpa
dovoljno krvi.
`` Prema onome što smo do sada otkrili, francuski profesionalni biciklizam Fabrice Salanson umro
prirodne smrti, Dressler'', rekao je. Nema droge ili zabranjenih tvari pronađene su u tijelu, okrug
odvjetnik Juergen Schaer izjavio je u petak. Salanson, koji je okrenut pozitivan glas in 2000 i je smatran kao jedan od njegovih
zemlji najveći biciklizam talente, je pronašao cimerica Sebastien Chavel.
> Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old rider's death
> Vjerojatno je uzrokovana svoje srce i proširenje koronarnih krvnih žila ne uspijevaju pumpa dovoljno
> Krv.
>
To nema smisla da mi ... on može utrku biciklom na profesionalnoj razini, ali je njegovo srce
nema dovoljno rezerve da bi ga na životu dok spava?
Ja to ne kupiti.
JW Milwaukee
J999w <j999w@aol.com> wrote:
>> Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old rider's death
>> Bio je vjerojatno bio uzrokovan svoje srce i proširenje koronarnih krvnih žila ne uspijevaju pumpa dovoljno
>> Krv.
>>
> To nema smisla da mi ... on može utrku biciklom na profesionalnoj razini, ali je njegovo srce
> Nema dovoljno rezerve da bi ga na životu dok spava?
Srce proširenje je obično posljedica plućne insuficijencije. On je mogao imati bilo kad je umro. On
samo izabrali da idu tiho u snu (ne vrišteći kao putnici u njegovu automobilu)
> Ja ne kupiti ga.
smrt je besplatno, uvijek bio. zadnje sam čula da je lako dostupna za sve.
> JW Milwaukee
"J999w" <j999w@aol.com> wrote in message news: 20030606183623.17667.00000081 @ mb-m23.aol.com ...
>> Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinski institut
, rekao je
>> 23-godišnjeg vozača smrt je vjerojatno bio uzrokovan njegovo srce
proširenje i
>> Koronarnih krvnih žila nije da pumpa dovoljno krvi.
>>
>
> To nema smisla da mi ... on može utrci na bicikl
profesionalne
> Razini, ali njegovo srce nema dovoljno rezerve da bi ga na životu
dok
> Spavanje?
>
> Ja ne kupiti ga.
Ne morate kupiti ništa. Postoji vjerojatnost da je taj tip napredan to daleko prebrzo. Njegovo
mišići i pluća rasli brže od njegova kardio sustava. Možda je genetski problem, ali više
vjerojatno pravedan težak da biste dobili previše dobar prebrzo.
Pitam se koliko dugo hed 'bio trkaći na razini i za vrhunske amaterske.
"J999w" <j999w@aol.com> wrote in message news: 20030606183623.17667.00000081 @ mb-m23.aol.com ...
>> Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old's rider
>> Smrt je vjerojatno bio uzrokovan njegovo srce i proširenje
>> Koronarnih krvnih žila nije da pumpa dovoljno krvi.
>>
>
> To nema smisla da mi ... on može utrci na bicikl
profesionalne
> Razini, ali njegovo srce nema dovoljno rezerve da bi ga na životu dok spava?
>
> Ja ne kupiti ga.
Iznenadna srčana smrt u elitnom izdržljivost sportaša je zapravo dobro poznato (iako rijetko sreću)
događaj. Da li MEDLINE pretrage.
Jedna stvar je da elita izdržljivost sportaši imaju tako velike promjene u morfologiji koje normalni srčani
standarda za screening bolesni ljudi doći pijan gore. EKG uzorak koji je u tebi ili meni bi krenuti
Trepere svjetla i alarmi se često (ali nažalost, očito ne uvijek) benigni u elitnom sportaš.
"Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old rider's death
je vjerojatno bio uzrokovan svoje srce i proširenje koronarnih krvnih žila nije da pumpa dovoljno krvi. "
Zvuči kao što je on opisuje je hipertrofična kardiomiopatija naziva idiopatski hipertrofična
subaortic stenoza (IHSS). To je stanje u kojem zadebljava srčanog mišića ispod
otvaranja ventila aorte. Ovaj prostor obložen sužava efektivna površina od aorte ventil i
uzrokuje stenoza, ili zamjerka, u protoku krvi. Tu je uvijek pad tlaka nakon
zamjerka u protoku. Budući da je otvaranje za koronarne arterije su samo prošlosti aorte ovaj ventil
može smanjiti tlak perfuzije (diferencijalni tlak kroz koronarne arterije) i
smanjenje koronarnog protoka krvi. To stanje se može pogoršati sportskog treninga, jer je
uzrokuje više zadebljanje zida srčanog mišića, ali to je nešto što ste rođeni s ne
nešto što ste dobili od treninga. Pacijenti mogu biti bez simptoma sve dok su iznenada
srčane smrti, vjerojatno od ventricular arrhythmia. Jedina stvar koja se ne uklapa je da kada
ljudi s ovim poremećajem imaju iznenadne srčane smrti općenito je nakon kratke epizode
vježba, a ne u njihov san poput Salanson.
--
Mike Murray
JA isto tako dont 'kupiti, ali se u području medicine, a uz pretpostavku ni faul ili nezakonitog korištenja
droge, ovdje je moj pogled .............. smrt u jednoj je spavati sa "heat neuspjeha" u osobi koja nije
na težina, fizički u formi, a vjerojatno je imao stopu za spavanje srcu 40bpm ili manje je rijetka
osim ako su bili catestrophic događaj dogodi. To ostavlja samo 2 mogućnosti. Ima možda je
neravnoteža elektrolita koja je uzrokovala arrythmia ili je imao krvni ugrušak koji spontano dogodila
u velikoj koronarne arterije. Kasnije se može dogoditi da bilo tko u bilo koje vrijeme i to je razlog da se
baby aspirin dan je toliko kritična za sve odrasle uzeti. Bivši je malo vjerojatno, osim ako njegovu prehranu i
unos tekućine bio redically izmijenjenom obliku prethodne utrke pripremi. Ili scenario mogao vjerojatno biti
odbacio je na obdukciju. Soemthing nije košer ............................ dekan
bi se moglo raditi s "katastrofalno" izgubiti krvnog tlaka. Pod radom opterećenje krvni tlak
ok, jer srce stopa je gore. kao corallary kad spava srce stopa pada na niske rezultat
u BP nesreći i smrti .....
>> Heart proširenje je obično posljedica plućne insuficijencije. On je mogao imati bilo kad je umro. On
>> samo izabrali da idu tiho u snu (ne vrišteći kao putnici u njegovu automobilu)
>>
>
>
> Držite telefon.
>
> Pulmonary insuficijencija? Opet, ako ste u mogućnosti da pedala bicikla na 50kph, kako ti _suddenly_
> Nema dovoljno kisika za opskrbu zahtjevima srca. Coronary artery grč, možda, ali
> To nije ono što "MD" reported.
>
> Slažem se da je njegovo srce je vjerojatno povećan, ali to samo po sebi ne uzrokuje da se prestanu tući.
> Sigurno, ako je srce bilo da je 'bolestan', ne bi nepravilnih otkucaja srca bude otkriven u njegovu provjeru
> Ups? (ne Francuska ima najstrože medicinske kontrole u struci?). Ako je
> 'Čisto congestive heart failure', kako tvrdi ... on nije imao nikakve simptome shortness of
> Daha, bolove u prsima, natečeni gležnjevi (znaci zatajenja srca)?
>
> Ako je član moje obitelji, ja bih tražiti drugo mišljenje.
>
> FWIW.
>
> JW Milwaukee
Slažem se s mogućnošću IHSS, no mislim da bismo svi trebali korak unatrag i shvatiti mi smo
čitanje novina izvještaj s laik interpretaciju. Mi pokušavamo pročitati u ovom. Imam
radio s europskim biciklista i imao medicinsku dokumentaciju poslao i sve terminologija razlikuje
blago iz američke verzije. Izraz "srca" znači različite stvari. Najčešće je to
kronično stanje koje može biti uzrokovan mnogim različitim uzrocima (tj. kardiomiopatija, štete od
srčanog udara, stoji dugo hipertenzija). Osobe u srca mogu biti osjetljivi na fatalan
aritmije (koje je najvjerojatnije ovo biciklisti uzrok smrti). Moguće je imati blage
kardiomiopatija koja uzrokuje ozbiljne arrhthmia. To aritmije mogu se odvijaju u okviru napora i na
ostatak. Također je moguće imati kardiomiopatija i dalje izvode snažno. Mnogi od vas svibanj
sjetiti ex USPS / Loto jahač Stive Vermaut koji su umirovljeni ranije ove godine nakon dijagnoze
ozbiljne aritmije (vjerojatno od blage kardiomiopatija i / ili štetu na njegovo srce mišić iz
prethodne bolesti). Bio je jako dobro obavljaju (mislim top 30 u TDF) i što je radio s
Stive slučaj ovdje u og država, droge nisu problem. Srećom, Stive je bio aritmije
rano dijagnosticira i lijekovi i sl. omogućit će mu da živi zdrav život iako bez konkurentni
biciklizam. Usput, ja također thimk komentar o francuskom ne screeninga sportaša je off-baza.
Nico Mattan je vrlo benigna aritmija tijekom njegove projekcije nekoliko godina i nije bio
dozvoljeno da se vozimo opet do (nakon posjeta SAD na daljnje testiranje) je dokazano da je ovo
abnormalnost je benigni. Ako ništa pred sezonu physicals su bili prilično strogi.
Konačno, nije Salanson vožnja TDF u posljednjih nekoliko godina? Ako se ne varam, oni su
obaviti ultrazvuk srca na svim starteri. Značajan kardiomiopatija možda će prikazano gore
na ovom testu, ako je to učinio ispravno. Međutim, u hypertophy i sportsko srce može ponekad
maska kardiomiopatija. "Mike Murray" <mike.murray@obra.org> wrote in message
news:% YfEa.864519 $ OV.812187 @ rwcrnsc54 ...
> "Dr. Jan Dressler Sveučilišta u Dresdenu medicinskih instituta, rekao je 23-year-old's rider
> Smrt je vjerojatno bio uzrokovan njegovo srce i proširenje
> Koronarne žile jer nije pumpa dovoljno krvi. "
>
> Zvuci kao što je on opisuje je također hipertrofična kardiomiopatija
pozvan
> Idiopatski hypertrophic subaortic stenoza (IHSS). To je stanje
gdje
> Zadebljava srčanog mišića ispod otvaranja ventila aorte.
Ovo
> Zadebljana područja sužava efektivna površina od aorte ventila i uzrokuje stenoze, ili striktura,
> U protoku krvi. Tu je uvijek pad tlaka nakon zamjerka u protoku. Od otvaranja
> Za koronarne
arterije
> Samo su prošlosti aorte ventil to može smanjiti pritisak perfuzijskog
(
> Diferencijalni tlak kroz koronarne arterije) i smanjenje koronarnog protoka krvi. Ovo
> Stanje se može pogoršati sportskog treninga
jer
> Koja uzrokuje više zadebljanje zida srčanog mišića, ali to je nešto što ste rođeni sa
> Nije nešto što ste dobili od treninga. Pacijenti mogu biti bez simptoma sve dok su
> Iznenadne srčane smrti, vjerojatno od ventricular arrhythmia. Jedina stvar koja ne stane se
> Da kada se osobe s ovim poremećajem imaju iznenadne srčane smrti općenito je nakon
> Kratka epizoda od vježbi, a ne u njihov san poput Salanson.
>
> --
> Mike Murray
>
Sve to govori o ihss, ili srca i povećan u odnosu na koronarne cirkulacije kapacitet je stvarno
samo relavent tijekom stresnim uvjetima.
(to jest da je tamo steroidni ispunjen nogometaš pada preko tijekom proljeća i treninga
kateholamina su izbacili iz koje nadbubrežne žlijezde okidač koronarni vazokonstrikciju,
kondukcije abnormallity ili u slučaju IHSS grč srčanog tkiva ).... To nije
odnosu na biciklista koji je spavao u duboko stanje odmora. Opet, ja sam novi u biciklizam i
uopće ne znam Salanson momak, ali izvještaj o njegovoj smrti je vrlo čudno (opet, u svjetlu
na činjenicu da niti korištenje droga je izvijestio )............... dekan
Herb Dershowitz wrote:
>
> Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
"srca" = "nemamo pojma"
Svatko umire od zatajenja srca. To je simptom, a ne uzrok. Nešto uzrokuje srce na propast.
Kada se oni ne mogu shvatiti što je to, oni samo stavili "srca" na certifikat jer
morati staviti nešto.
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
> Herb Dershowitz wrote:
>>
>> Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
>
> "Srca" = "nemamo pojma"
>
> Svatko umire od zatajenja srca. To je simptom, a ne uzrok. Nešto uzrokuje srce na propast.
> Kada se oni ne mogu shvatiti što je to, oni samo stavili "srca" na potvrdu, jer
> Oni moraju staviti nešto.
Kad sam bio u domu, jedan od dudes staviti puno ex-slab u drugom kicoš piva.
Dude # 2 je dobio vrlo bolesna i morao je ići u bolnicu. Bolnica pumped out njegove želudac te ga je postavio
na IV preko noći.
Njihovo objašnjenje za njegovu bolest? Stomach Virus.
Uglavnom zato što oni nisu znali što je.
J999w wrote:
>
> Slažem se da je njegovo srce je vjerojatno povećan, ali to samo po sebi ne uzrokuje to da se zaustavi
> Udaraca. Sigurno, ako je srce bilo da je 'bolestan', ne bi nepravilnih otkucaja srca mogu otkriti u
> Njegove kontrole?
>
To je ono što sam bio izvjedljiv ranije.
Postoje različite vrste srca proširenja. Tu je proširenje proizlaze iz pluća
nedovoljnost (vrlo vjerojatno u Salanson slučaju), a tu je proširenje koje je zajedničko
izdržljivost sportaša. Siguran sam da patolog može reći razliku.
"Clovis Lark" <clark@steel.ucs.indiana.edu> wrote in message
news: bbr5ap $ 3cs $ 7@hood.uits.indiana.edu ...
> J999w <j999w@aol.com> wrote:
<snip>
> Heart proširenje je obično posljedica plućne insuficijencije. On je mogao imati bilo kad je umro. On
> Samo izabrali da idu tiho u snu (ne vrišteći kao putnici u njegovu automobilu)
Pulmonary nedovoljan uzrok proširenoj u srca mladih, stane sportaši? Gdje su vam ide ovo
iz? U smrti mladih sportaša iz "srca faliure" je obično zbog hipertrofična kardiomiopatija.
D.
>> Ja ne kupiti ga.
>
> Smrt je besplatno, uvijek bio. zadnje sam čula da je lako dostupna za sve.
>
>> JW Milwaukee
---
Outgoing mail je certificirani Virus Free. Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com (http://www.grisoft.com/)).
Version: 6.0.483 / Virus Database: 279 - Release Date: 5/19/2003
Ova izjava ne može biti kriv što više srca se odnosi na određeni entitet, a ne
na samo situaciju u kojoj srce prestane ili ne.
--
Mike Murray MD
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
> Herb Dershowitz wrote:
>>
>> Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
>
> "Srca" = "nemamo pojma"
>
> Svatko umire od zatajenja srca. To je simptom, a ne uzrok. Nešto uzrokuje srce na propast.
> Kada se oni ne mogu shvatiti što je to, oni samo stavili "srca" na potvrdu, jer
> Oni moraju staviti nešto.
Moja majka je jednom dijagnosticirana "srca". Do vremena liječnici skoro ubio sa
digitalis overdose da joj stavi u bolnici dva tjedna, sam sugerirao da bi moglo biti u svezi
na štitnjače stanje navodno lijeciti "atomske koktel" 40 godina prije. Jesu li to dovoljno
je došao leđa i ona je potreban drugi. Ona oporavila od digitalis, srce joj se vratio u
normalna i ona još uvijek živi.
Dakle, Doc, tell me about it.
Mike Murray je napisao:
>
> Ova izjava ne može biti kriv što više srca se odnosi na određeni entitet, a ne
> Upravo na situaciju u kojoj srce prestane ili ne.
> --
> Mike Murray MD
>
> "David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
>> Herb Dershowitz wrote:
>>>
>>> Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
>>
>> "Srca" = "nemamo pojma"
>>
>> Svatko umire od zatajenja srca. To je simptom, a ne uzrok. Nešto uzrokuje srce
>> Fail. Kada se oni ne mogu shvatiti što je to, oni samo stavili "srca" na certifikat
>> Jer oni moraju staviti nešto.
Thyrotoxicosis, patološka stanja štitnjače visoke razine, je rijedak uzrok srčanog
kvar. Najčešće srca je uzrokovana primarni srčanih bolesti koje smanjuju pumpanje
sposobnost srca. Rjeđe, zatajenje srca je uzrokovana povećana potražnja na srcu da
ima više normalna crpne funkcije. Thyrotoxicosis je primjer za to. Drugi primjeri su sepsa,
fluid preopterećenje i neke predozirale. Odvajanja razlika između ove dvije stvari mogu
biti teško učiniti bez invazivnih testiranja.
Digitalis je, u nedavnoj prošlosti, standardna terapija za zatajenje srca. U većini slučajeva to je sada
superceded bolje droge. Jedan od razloga zašto druge droge su bolje je jer ima digitalis
vrlo uski terapijski prozor otrovne razine preklapaju u terapeutske razine. Digitalis
toksičnost je bila zajednička i veliki problem s korištenjem droga.
Dno crta je da to zvuči kao da se mama zaista imali zatajenje srca koje je izazvao
by thyrotoxicosis. Spuštanje se tiče štitne žlijezde nivo svojim liječenju s radioaktivnim jodom uklonjene
uzrok zatajenja srca.
--
Mike Murray
"David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE4E4FF.F779623A @ hotmail.com ...
> Moja majka je jednom dijagnosticirana "srca". Do vremena liječnici skoro ubio sa
> Predoziranja digitalisom da joj se stavi u bolnici dva tjedna, sam sugerirao da bi moglo biti
> Se odnose na stanje štitnjače je navodno lijeciti "atomske koktel" 40 godina prije. Sigurno
> Dovoljno je došao leđa i ona je potreban drugi. Ona oporavila od digitalis, srce joj
> Vrati na normalno i ona još uvijek živi.
>
> Dakle, Doc, tell me about it.
>
> Mike Murray wrote:
>>
>> Ova izjava ne može biti kriv što više srca se odnosi na
>> Specifičan entitet, a ne samo situaciju u kojoj srce prestane ili ne.
>> --
>> Mike Murray MD
>>
>> "David Ryan" <bikerpackman@hotmail.com> wrote in message news: 3EE2F0E6.E51FBA71 @ hotmail.com ...
>>> Herba Dershowitz wrote:
>>>>
>>>> Francuski biciklist umro od zatajenja srca, liječnik kaže
>>>
>>> "Srca" = "nemamo pojma"
>>>
>>> Svi umire od zatajenja srca. To je simptom, a ne uzrok. Nešto uzrokuje srce
>>> Ne uspjeti. Kada se oni ne mogu shvatiti što je to, oni samo stavili "srca" na certifikat
>>> Jer oni moraju staviti nešto.
Ima te ići, dobiti Freakin 'liječnika je reći da smo svi trebali uzeti aspirin dnevno.
Mislim da kad sam osjetiti malo bolestan sam trebao uzeti neki lijek protiv kašlja, kad se osjećam svrab, benedryl,
kad sam uznemiren želudac sam trebao uzeti neki pepto, kada se osjećam tužno bih trebao uzeti neki Prozak.
Ili možda ću moje tijelo brinuti za to i sama liječiti tako da ne postanu ovisni o medicini
za svaku sitnicu koja ails mene. Nisam uzeti bilo koji lijek za više od 8 godina, i ja osjećam
bolje nego ikad,
Oh well,
Uže
"realdean" <realdean@hotmail.com> wrote in message
news: f29a30e3.0306062328.6323a321 @ posting.google.com ...
> Ja isto tako ne kupiti, ali se u području medicine, a uz pretpostavku ni faul ili nezakonitog korištenja
> Droge, ovdje je moj pogled .............. smrt u jednoj je spavati sa "heat neuspjeha" u osobi koja je
> Ne preko težina, fizički u formi, a vjerojatno je imao stopu za spavanje srcu 40bpm ili manje
> Rijetke osim catestrophic događaj su se dogoditi. To ostavlja samo 2 mogućnosti. Ima možda
> Je neravnoteža elektrolita koja je uzrokovala arrythmia ili je imao ugrušak krvi koji spontano
> Dogodio u velikom koronarne arterije. Kasnije se može dogoditi da bilo tko u bilo koje vrijeme i to je
> Razloga da se beba aspirin dan je toliko kritična za sve odrasle uzeti. Bivši je vjerojatno
> Osim ako njegovu prehranu i unos tekućine bio redically izmijenjenom obliku prethodne utrke pripremi. Ili
> Scenariju vjerojatno bi mogla biti isključena na obdukciju. Soemthing nije
> Košer ............................ dekan
In article <f23e9c900c0119f8a4fd8d783141de74@unlimited.ultrafeed.com>, Rope
<cfbill@charterBLAHBLAH.net> wrote:
> Ima te ići, dobiti Freakin 'liječnika je reći da smo svi trebali uzeti aspirin dnevno.
>
> Mislim da kad sam osjetiti malo bolestan sam trebao uzeti neki lijek protiv kašlja, kad se osjećam svrab,
> Benedryl, kad sam uznemiren želudac sam trebao uzeti neki pepto, kada se osjećam tužno sam trebala uzeti
> Neki Prozak.
>
> Ili možda ću moje tijelo brinuti za to i sama liječiti tako da ne postanu ovisni o
> Lijek za svaku sitnicu koja ails mene.
Da, malo aspirin tanka krv, što bi moglo biti dobro o tome? Naši preci nisu potrebni nikakvi
doktori ili preventivne medicine i oni živjeli do zrelih starosti od 57. Zvuči dobro za mene.
-WG
Warren <warren@usvh.com> wrote in message news: <100620031526190384% warren@usvh.com> ...
> Znam da sam odgovor da netko s nema saznanja o o
farmakologija ali za ono što je vrijedno čuti to ide ........... Aspirin NE tanke KRVI! It SE
spriječiti agregacije trombocita, što je dobra stvar pogotovo ako je netko dovoljno glup da
nepotrebno se EPO metak. Niska doza acetilsalicilne kiseline (81mg dnevno) terapija interferira s tijelima
cycloxygenase sustav koji uzrokuje vazokonstrikciju i agregacije trombocita, dok dokazi
ukazuje na to da uzimanje veće doze mogu u stvari, negirati ovu korist. U svakom slučaju, statistički za
non-dijabetičara Best 2 stvari koje svatko može učiniti za živjeti dug i zdrav život (1)
uzeti bebu asdpirin dan i (2) držati kolesterol kao nisko kao moguć. Doing ova 2 tings
outways koristi od uzimanja vitamina, antioxdants, kontrola težine, vježbanje, stoping
pušenje i rub odlazi na.
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0