9 speed 10 speed nadogradnju
View Full Version: 9 speed 10 speed nadogradnju
Malu pomoć potrebna - Želim nadograditi 9 speed 10 speed Campagnolo Centaur / veloce - čuo sam da je 9 speed gear poluge svibanj funkcionirati sa svim ostalih 10 brzina bitova i komad - ne bilo tko znati ako je to istina?
: rolleyes:
Malu pomoć potrebna - Želim nadograditi 9 speed 10 speed Campagnolo Centaur / veloce - čuo sam da je 9 speed gear poluge svibanj funkcionirati sa svim ostalih 10 brzina bitova i komad - ne bilo tko znati ako je to istina?
: rolleyes: Da, za veći dio ...
Osim pomak indeksa kotača, samo kazeta (naravno) + lanac i prednji mjenjač su specifični, a ne toliko sa Front Derailleur.
Vi naravno, možete koristiti Vaš trenutni 9-speed Front Derailleur sa 10 brzina pogonskog. Koristim Shimano Ultegra ispred derailleurs jer to je ono što sam imao kad sam usvojio Campagnolo ERGO mjenjača ... a, oni su radili. Neki kažu Shimano ispred derailleurs rade bolje nego Campagnolo ... ako je tako, mogu samo pretpostaviti da zamahu mišica je nešto manje skloni savijanja ...
SRAM lanac 89R je popularna zamjena za Campagnolo 10-brzina lanca.
Postoje neke stražnje kotače, gdje vam je postojeći Rear Derailleur svibanj neće raditi kao-je zbog sukoba s unutarnjim točak točak kavez i žbice! Dakle, neki oprez treba koristiti kada se inicijalno testiranje za carinjenje.
: rolleyes:
Campag 10spd kazeta je stisnut u isti prostor kao i 9spd, tako da je indeksiranje različit. Ako probati i koristiti svoj 9spd poluge, prednji će se raditi, ali leđa neće indeksirati ispravno. Pa čak i ako to učini, to će i dalje koristiti samo 9 od 10 sprockets, tako da bih se bez točke. Na taj način ići 10spd trebate kazeta (koji će odgovarati vašem postojeće kotače bez problema), pogodan lanac i desna ruka zakretač (dostupne odvojeno) ili odgovarajuće dijelove za obnovu postojećih zakretač kao 10spd (moguće samo na post 2.002 poluge, mislim). Campagnolo da postoji razlika u paralelogram geometriji između 9spd i 10spd stražnji mechs i da 9spd mech neće raditi u sustavu 10spd (citat: "apsolutno ne - postoje veliki problemi"). Ne znam - nisu ga pokušao osobno - možda raditi.
Oni također kažu, morate promijeniti chainset ili ga mijenjati, ali dosta ljudi ne smetaju i nemam problema. Vaš FD će raditi dobro - opet, Campag reći pre-2001 FDS potrebna modifikacija, ali oni i dalje će raditi bez.
Dakle: minimum za nadogradnju na 10spd je kazeta / lanac / RH ergo. Onda vam svibanj pa ipak trebate kupiti promijeniti stražnji der. Ili te mogao potrošiti novac na kotačima i gumama umjesto toga i osjetite pravi razliku .. :-)
Campag 10spd kazeta je stisnut u isti prostor kao i 9spd, tako da je indeksiranje različit. Ako probati i koristiti svoj 9spd poluge, prednji će se raditi, ali leđa neće indeksirati ispravno. Pa čak i ako to učini, to će i dalje koristiti samo 9 od 10 sprockets, tako da bih se bez točke. Na taj način ići 10spd trebate kazeta (koji će odgovarati vašem postojeće kotače bez problema), pogodan lanac i desna ruka zakretač (dostupne odvojeno) ili odgovarajuće dijelove za obnovu postojećih zakretač kao 10spd (moguće samo na post 2.002 poluge, mislim). Campagnolo da postoji razlika u paralelogram geometriji između 9spd i 10spd stražnji mechs i da 9spd mech neće raditi u sustavu 10spd (citat: "apsolutno ne - postoje veliki problemi"). Ne znam - nisu ga pokušao osobno - možda raditi.
Oni također kažu, morate promijeniti chainset ili ga mijenjati, ali dosta ljudi ne smetaju i nemam problema. Vaš FD će raditi dobro - opet, Campag reći pre-2001 FDS potrebna modifikacija, ali oni i dalje će raditi bez.
Dakle: minimum za nadogradnju na 10spd je kazeta / lanac / RH ergo. Onda vam svibanj pa ipak trebate kupiti promijeniti stražnji der. Ili te mogao potrošiti novac na kotačima i gumama umjesto toga i osjetite pravi razliku .. :-) Hmmmmm. Pa, vi svibanj biti pravo (na temelju onoga što Campagnolo's "ponavljanja", kaže), ali sam bio temeljeći MOJ promatranje na parenje 10-brzina Centaur ERGO radnik sa cirka-2000 9-brzine / (stari stil) Chorus Rear Derailleur i 12-23 10-brzinski rekordi kazeta ... mix-a-utakmica za n-ti stupanj!
Indeksiranje je bila fina ... barem, u moje srce - koloturnik točkovi usklađen s cogs na kazeta u svakoj smjeni kada bike je u workstand - ali, kao što je navedeno, unutrašnji kavez je bio (potencijalni) "trenje" (da tako kažemo !) ... unutrašnji kavez mogao lako promjene koristeći STAN SLIKA ukloniti višak materijala na vodećim / gornji rub kaveza ... barem, u moje srce!
Vaši rezultati svibanj varirati ...
NB. OY! Ja sam momentalno koristeći moj 10-ERGO mjenjača brzina sa Shimano stražnji derailleurs ... 9-speed drivetrains! Dakle, ...
OČITO (!?!), mi ne vjerujete ni Shimano ili Campagnolo's je "marketing", odjel ... inače, tko god je to u njihovim korporacijama koje pruža informacija o klijentu.
Dakle, pokušajte vaš trenutni Rear Derailleur pred nicanje za novi ... možda će raditi ... i, možda neće.
BTW. Moje isprike ako sam bio nejasan o potrebi za 10-brzina zakretač ILI zamjena 10-brzina indeksiranje zupčanik za pomak ...
Hmmmmm. Pa, vi svibanj biti pravo (na temelju onoga što Campagnolo's "ponavljanja", kaže), ali sam bio temeljeći MOJ promatranje na parenje 10-brzina Centaur ERGO radnik sa cirka-2000 9-brzine / (stari stil) Chorus Rear Derailleur i 12-23 10-brzinski rekordi kazeta ... mix-a-utakmica za n-ti stupanj!
Indeksiranje je bila fina ... barem, u moje srce - koloturnik točkovi usklađen s cogs na kazeta u svakoj smjeni kada bike je u workstand - ali, kao što je navedeno, unutrašnji kavez je bio (potencijalni) "trenje" (da tako kažemo !) ... unutrašnji kavez mogao lako promjene koristeći STAN SLIKA ukloniti višak materijala na vodećim / gornji rub kaveza ... barem, u moje srce!
Vaši rezultati svibanj varirati ...
NB. OY! Ja sam momentalno koristeći moj 10-ERGO mjenjača brzina sa Shimano stražnji derailleurs ... 9-speed drivetrains! Dakle, ...
OČITO (!?!), mi ne vjerujete ni Shimano ili Campagnolo's je "marketing", odjel ... inače, tko god je to u njihovim korporacijama koje pruža informacija o klijentu.
Dakle, pokušajte vaš trenutni Rear Derailleur pred nicanje za novi ... možda će raditi ... i, možda neće.
BTW. Moje isprike ako sam bio nejasan o potrebi za 10-brzina zakretač ILI zamjena 10-brzina indeksiranje zupčanik za pomak ...
Da, ja ne mislim da smo nesaglasan :-)
Ako je Vaš 10sp postava je radila sa 9sp stražnji der onda vjerojatno da će originalni poster's - iako mislim da pre-2000 campag 9spd Ders je imao drugačiji omjer pull na one kasnije, tako da možda ima utjecaj na kompatibilnost previše. Kao i ti, rekao bih da ga probati i vidjeti pred nicanje za novu.
To je očito u Campag's (i Shimano je) interesa za reći ljudima što im je potrebno promijeniti sve odjednom, iako se fer Campag obično su prilično dobri u ukazujući na kojoj stvari mogu biti dobio krug (tj. mijenja indeks cogs to miksati i utakmicu ili dogradnja) .
: rolleyes: FWIW, dogradnja samo što sam učinio bio idući od: Shimano 105 downtube 8 speed do 9 speed STI. Kupio sam upgrade kit (mjenjača, Rear Derailleur, kaseta i lanac) i sa kompletom proizvođač preporučuje chainging prsten iner lanac moje CRANKSET as well. Imao sam preselila iz stana jahanje grada na brdovitom 'burbs, pa sam tražio da hange moje 42t unutarnji prsten za 39t ionako, ali Im' nagađanje taj uži lanac može zapeti između prstena. JA inklinirati mislim da promjenu 9-10 bi biti malo suptilniji (ako sam išta naučila u srednjoj školi math). Nisam tako siguran sa Campy jer su sve moje stvari campy (dvije bicikle) je 10 brzina. Samo mišljenje (nije da ti pitao, a ja općenito mrzim kad ljude dijeliti savjete, ali ne odgovara na pitanje pri ruci), 9 speed campy je vrlo dostupna, kasete, lanci zamjenske dijelove, pa ne bih se bave zastarjelost . Također sam primjetio da iako Campy stvari je rebuildable, dijelovi su prilično cijenu. Pa što se to stvarno trošak za uključivanje 9 speed na 10 u odnosu na brzinu samo kupovina nadograditi Centaur 10 10 speed kit?
Hvala svima za polaganje nevolje i vrijeme za odgovor na moje pitanje - razlog zašto sam svibanj nadograditi je da sam kupio nove kotače (Eurus 2006 clinchers) za moj novi bike 10 brzina (Tifosi CK5), ali sam isto tako imati upaljač Trek 5.500 (građena sa Campagnolo 9 speed dijelova; tought koji će pomoći kotača swopping itd. ako sve sustave je 10 speed kompatibilan.
Zapravo ne svibanj nadograditi kao na Shemals Trek pojaviti se biti upaljač ili lagan kao Eurus, ali nisam ih još izvagati - hvala opet za sve odgovore.
Hvala svima za polaganje nevolje i vrijeme za odgovor na moje pitanje - razlog zašto sam svibanj nadograditi je da sam kupio nove kotače (Eurus 2006 clinchers) za moj novi bike 10 brzina (Tifosi CK5), ali sam isto tako imati upaljač Trek 5.500 (građena sa Campagnolo 9 speed dijelova; tought koji će pomoći kotača swopping itd. ako sve sustave je 10 speed kompatibilan.
Zapravo ne svibanj nadograditi kao na Shemals Trek pojaviti se biti upaljač ili lagan kao Eurus, ali nisam ih još izvagati - hvala opet za sve odgovore.
Sajam komentar da bi pomoć kotač zamjene za oba bicikla su isti - Ive 'je dobio neki 9spd (plus dva 9spd žena) i jedan 10spd previše, a to je malo boli ako želim zamijeniti kotačima između dva (ili kao što je prošlog vikenda kada sam potreban rezervni 10spd stražnji staviti u auto podršku za utrku (vidi: www.duonormand.com i unesite sljedeće godine, ako mogu doći do Francuska - vidimo se tamo!) i morali promijeniti kasete na jednom od 9spd kotačima. liječio koje sada kupuju stražnjim FSA RD200 i 10spd campag kazeta iz francuskog Ebay za 46 € puno!
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0