PDA

View Full Version: Trg osovina-bottom bracket vijak moment?

C7ZZGT

Moje i ja sam već tražite pomoć. Go figure.: Confused:
Imam tipa: Shimano square-bottom-nosač osovine i kurble. Ja sam uklonio kurble, namašćenom osovina, (pokušao kurble UN-namašćenom previše), a zatim ih vratiti na samo da su clunk zrače tip zvuka iz BB na istom mjestu, dok cranking. Kada se vratim kući nađem grom drži kurble na oba imaju raskliman ili kurble su se preselili u daljnjem na osovinu. Imam koristi moment ključ postavljen na £ 28 ft-svaki put, ali nakon 50 minuta vožnje mogu naći moram ponovno pritegnite vijke.
Pitanje: Što bi trebao biti momenta za te vijke i ja kojega nema nešto očito you'all?
Hvala!

Retro gunđalo

Ti si o pravu s količinom momenta, ali bojim se da ste malo prekasno.

Nakon one square taper popustiti do kurble, nastaviti jahati na njemu sklon je valjati se trga rupu u relativno mekani aluminij crankarm i oni zauvijek uništeni.

gclark8

Pogledajte ovdje: http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0018.Schematic.0001.File.tmp/bb_un25_ev.pdf

Ovaj svibanj biti bolje:
http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0015.Schematic.0012.File.tmp/FC-4400_4403_SI-1DM0A.pdf

305-435 in.lbs.

C7ZZGT

Hvala. Pokušat ću moment im još jednom - s nekim plavim Loctite na vijke - na visokim kraju momenta range: £ 36-ft.
Ako to ne radi, mislim trebam neki novi zglob ruke ...?
Opet, hvala!

ScienceIsCool

Hvala. Pokušat ću moment im još jednom - s nekim plavim Loctite na vijke - na visokim kraju momenta range: £ 36-ft.
Ako to ne radi, mislim trebam neki novi zglob ruke ...?
Opet, hvala!
Možda ćete trebati novi zglob ruke ... Slažem se probajte ponovno brtvljenje prvi. Zašto ne? Youve 'je dobio ništa za izgubiti.

Trg, zašiljen Bottom Bracket osovinom / ručica ruka je osmišljen kako bi se smetnje u formi. To jest, jednom stroži da pravi moment spec., aluminijska ručica ruka trebala deformirati i napraviti malo lagodan, pun kontakt formi sa vreteno. To čak i trebalo bi biti moguće izvaditi ručica ruka zasun na tom mjestu - iako to biste trebali ostaviti u, u slučaju ruku osobenjak dolazi labav. Bolt će ga čuvati od pada off!

To je preporučeno da ne masti osovina ili poluga ruke prije instalacije s obzirom da će zabrljati sa smetnje stane. Također, jednom ručica ruka je došao labav i bio vezan za ovaj način, mekani ručica ruka će vjerojatno malo deformira. Ovo će također olupina sve buduće pokušaje ponovno zatezanje i čineći dobro interferencije stane. Mislim da je ovo situacija ste na pravo zatim.

Pokušajte ponovno brtvljenje. Samo ne pritegnite prošlosti preporučene naočale. To je moguće zbog stresa zglob i ruku su ga ispucati / fail.

John Swanson
www.bikephysics.com (http://www.bikephysics.com)

C7ZZGT

Hvala! Bolestan 'popuštanje Internet probati - suha.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish