PDA

View Full Version: Brake fade (MTB)

Andrew Cooke

Bok,

Da li postoje neke jednostavne, low-cost načine smanjenja / upravljanje kočnica izblijedjeti tijekom (oprezni) spusta?
Bilo koji stil vožnje (osim ne kočenja) bolji od drugog? Nekakav jastuk da bi moglo biti bolje
od drugog?

Imam Raleigh M50. Aluminijski naplatci (crni eloksirani sa ivice zemlju natrag na srebro). Tekpro
kočnice. Shvaćam da to nije najsofisticiranijim bicikl u svijetu, ali to je ono što sam dobio
(zapravo, za cijenu, mislim da je prilično dobar - ali ja sam bez iskustva za nešto ljubitelj).
Nisam uopće oduševljen (novac, izgled i sumnje na ništa novo / fantazija) da biste dobili disk kočnice.

Hvala, Andrija

PS Kad sam zadnji prekine i ponovo uspostavi off-road, možda 6 ili 7 godina prije, JA dont 'sjećati se taj problem. To je na
slične kvalitete bike - otud moja izvjedljiv ako ima 'nešto "očito" da bi mogli pomoći. U oba
slučajevima Ja sam u suhim, prašnjavim zemlje (Čile, S Amerika).

David

"Andrew Cooke" <andrew@acooke.org> wrote in message
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
> Hi,
>
> Da li postoje neke jednostavne, low-cost načine smanjenja / upravljanje kočnica izblijedjeti tijekom (oprezni)
> Spusta? Bilo koji stil vožnje (osim ne kočenja) bolji od drugog? Nekakav jastuk koji
> Bi mogao biti bolji od drugog?

Da, ali ako su vam jastučići stari, samo dobivanje nove mogu pomoći, ili možda samo brušenje čudno malo
starih guma. Ako to ne učinite ga, pokušajte boje lososa Kool-Stajalište (dobro kočenje ali imaju tendenciju da se
glasan u V-kočnice tipa).

Ako to ne rade, prebaciti na disk kočnicom ispred.

David

David Ornee

"David" <emrich.doesn'tlikespam@bigfoot.extrastuff.com> wrote in message
news: 6y1M9.723 $ UE3.60420254 @ newssvr13.news.prodigy.com ...
>
> "Andrew Cooke" <andrew@acooke.org> wrote in message
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
>> Hi,
>>
>> Da li postoje bilo jednostavno, low-cost načine smanjenja / upravljanje kočnica izblijedjeti tijekom (oprezni)
>> Spusta? Bilo koji stil vožnje (osim ne kočenja) bolji od drugog? Nekakav jastuk koji
>> Bi mogao biti bolji od drugog?
>
> Da, ali ako su vam jastučići stari, samo dobivanje nove mogu pomoći, ili možda samo malo brušenja neparan
> Starih guma. Ako to ne učinite ga, pokušajte
boje lososa
> Kool-Stajalište (dobro kočenje ali imaju tendenciju da se glasno u V-kočnice tipa).
>
> Ako se to ne radi, prebaciti na disk kočnicom ispred.
>
> David
>
Kao i drugi predložili, držati čistim jastučići pazljivo brušenja ili ih podnošenja. Predlažem čišćenje
kočenje površine kao i felge. Scotch jastučići i malo vode dobro radi. Kada se
gume off to ček tvoj kotačima, možete pažljivo koristiti neke acetona za čišćenje kočenja
površine. Budite osobito oprezni sa acetona, jer je izuzetno volatile, zapaljive, a može
raspustiti gumenih cijevi i proizvoda poput gume.

David Ornee, Western Springs, IL

Kinky Cowboy

news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
> Hvala za sve sugestije. Ljudi su navedeni:
>
> - Brusni / čišćenje jastučići
> - Čišćenje ivice
> - Zamjena čeljusti
> - Zamjena jastučića
> - Getting diskova
>
> Međutim, sam nije jasno kako je većina ovih će riješiti moj problem. Kočnice su fini
> Normalno - to je samo kad sam na dugo, sporo spusta da oni postaju sve manje i manje osjetljiv.
> Na taj način Im 'ne siguran kako čišćenje jastučići ili naplatci će promijeniti tu (i sa svim prašine ovdje mislim
> I'm brušenja jastučići svaki put kada sam ih koristiti). Isto tako, ja ne vidim kako čeljusti savijanja će utjecati na
> Kočenja (nije važno kako se to može postati problem kada felge su vruća) - sigurno sila
> Između slabljenja i obod je ista, bilo da kliješta flex puno ili malo (jedina razlika ja
> Možemo vidjeti je da ako se savijati više, poluge potez više za istu količinu snage, te zo
> Moć, s vrlo flexy čeljusti, ponestati kretanja).
>
> Ja sam ne pokušava biti nezahvalan - Ja samo želim da stvari kroz izbjeći odlazak na
> Divlja guska-potjerati.
>
> Thanks, Andrew
>
> Andrew@acooke.org (Andrew Cooke) wrote in message
news: <aef33705.0212180748.5d8f800@posting.google.com> ...
>> Hi,
>>
>> Da li postoje bilo jednostavno, low-cost načine smanjenja / upravljanje kočnica izblijedjeti tijekom (oprezni)
>> Spusta? Bilo koji stil vožnje (osim ne kočenja) bolji od drugog? Nekakav jastuk koji
>>
>> Imam Raleigh M50. Aluminijski naplatci (crni eloksirani sa ivice zemlju natrag na srebro). Tekpro
>> Kočnice. Shvaćam da to nije najsofisticiranijim bicikl u svijetu, ali to je ono što sam dobio
>> (Zapravo, za cijenu, mislim da je prilično dobar - ali ja sam ništa bez iskustva
>> Ljubitelj). Nisam uopće oduševljen (novac, izgled i sumnje na ništa novo / fantazija) da bi dobili
>> Disk kočnice.
>>
>> Thanks, Andrew
>>
>> PS Kad sam zadnji prekine i ponovo uspostavi off-road, možda 6 ili 7 godina prije, JA dont 'sjećati se taj problem. To je bilo
>> Na sličan kvalitetan bicikl - otud moja izvjedljiv ako ima 'nešto "očito" koji bi mogao
>> Pomoć. U oba slučaja sam na suhom, prašnjavim zemlje (Čile, S Amerika).

To je ono što sam želio vidjeti, zvuk rasuđivanje o rbt, nije česta pojava. Samo prijedlozi
koji bi mogao izliječiti vaše kočnice fade su one koje se riješio problem, to jest: vaše trenutno trenja
materijal ima koeficijent trenja koja je prihvatljiva kada hladno, ali previše nisko kada je vruće. Od
prijedloge dići, mijenjaju kočnice jastučići ili izmjene i jastuk i kočenja površine (npr.
prelaska na diskove) i imaju mogućnost adresiranja problema. Budući da ne želite diskova,
ovo lišće mijenja jastučići. Potražite preporuke jastučića koji su ili viši
koeficijent trenja od Vaše trenutne i one pri povišenim temperaturama i koje su dizajnirane sa
bolju raspodjelu topline na umu, tako da jastučići ostati hladnjaka. Naravno, ovaj problem je onaj
Diskovi su uvedene riješiti, i to rade jako dobro, tako da ako stvarno želite najbolji spust
kočnica te potreba da prevlada svoju Luddite tendencije.

David

news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
>
> - Čišćenje ivice
> - Zamjena čeljusti
> - Zamjena jastučića
> - Getting diskova
>
> Međutim, sam nije jasno kako je većina ovih će riješiti moj problem. Kočnice su fini
> Normalno - to je samo kad sam na dugo, sporo spusta da oni postaju sve manje i manje osjetljiv.

Imala sam par pojava teških fade koji su riješeni s boljim jastučići. Jedan od
nizbrdica (> 40MPH dolje lako šljunčana cesta) sam imao manji sudar, kada sam ostao bez kočnica
približava kutu. Na 19% razreda cestom silaz (isti bicikl, ali s ceste gumama), heat-vezanih
stan (patch izdvojeni u mom prednji kotač) uz teške uvenuti. Ne mislim novi jastučići
će mnogo pomoći u tom dijelu.

Ja isto u stvari moj bike s prednjom disk kočnicom i bez uvenuti.

David

Jobst Brandt

Andrew Cooke piše:

> - Čišćenje ivice
> - Zamjena čeljusti
> - Zamjena jastučića
> - Getting diskova

Iz opisa, to su inače ispravno funkcioniranje kočnice. Kočioni fade dolazi iz termalnih
posljedice na kočnice slabljenja materijala. Nitko od metalnih dijelova su mjerljivo utjecati na ovim temperaturama
tako da je jedini razumni prijedlog u navedenom popisu je "Zamjena jastučića".

To će reći, problem leži u materijalu kočnica jastuk ... i naravno, da je situacija
uzrokuje visoke temperature kočnice. Stoga se skup Kool-Stop Salmon boje pločice. Details at:

http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

Paul Southworth

In article <uHpM9.55682$Ik.1699452@typhoon.sonic.net>, <jobst.brandt@stanfordalumni.org> wrote:
> Andrew Cooke piše:
>
>> Hvala za sve sugestije. Ljudi su navedeni:
>
>> - Masine za čišćenje jastučići
>> - Čišćenje ivice
>> - Zamjena čeljusti
>> - Zamjena jastučića
>> - Getting diskova
>
>> No, ja sam nije jasno kako je većina ovih će riješiti moj problem. Kočnice su fini
>> Normalno - to je samo kad sam na dugo, sporo spusta da oni postaju sve manje i manje osjetljiv.
>
> Od opis, to su inače ispravno funkcioniranje kočnice. Kočioni fade dolazi iz
> termalni učinci na kočnicu slabljenja materijala. Nitko od metalnih dijelova mjerljivo su pogođeni u tim
> temperature tako da je jedini razumni prijedlog u navedenom popisu je "Zamjena jastučića".
>
> Naime, problem leži u materijalu kočnica jastuk ... i naravno, da je situacija
> kočnica uzrokuje visoke temperature. Stoga se skup Kool-Stop Salmon boje pločice. Details at:
>
> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Se bilo tko imati bilo koji iskustvo koristeći losos jastučići sa Mavic keramike felge (vs pomoću zelenih
jastučići)? Jesu li oni dovoljno teško da bi se izbjeglo dobivanje pojeden?

Bluto

"Kinky Kauboj" <kinkySPAMKILLERcowboy_uk@excite.com> wrote:

> Jastučići. Potražite preporuke jastučića koje ili imaju veći koeficijent trenja od
> Vaš trenutni one na povišenim temperaturama i koje su dizajnirane sa bolju raspodjelu topline u
> Um tako da jastučići ostati hladnjaka. Naravno, ovaj problem je onaj diskovi su uvedeni u
> Riješiti, i to rade jako dobro, tako da ako stvarno želite najbolji spust vam kočnica treba
> Preboljeti Luddite tendencije.

Nedavno sam dobio sam prvi bicikl disk kočnica u službi (Avid Mechanical, dioničko na Van Dessel Buzz
Bomba). Čini se da su se znatno poboljšali sile kočenja jednom jastučići zagrijavanja, baš kao i kočnice na moj
motocikla. Za razliku od kočnice na moj motor, slab malo disk izgleda kao da u deformiranje, pa čak i nove
drugačiji način svaki put kad se zaoštri.

Na plus strani, jastučići ne trljati bilo još gore sad da zdjela prednji kotač je proslo sve
klimav. : (

Chalo Colina

Kronk

Dana 20. prosinca 2002 04:37:18 GMT, "Aleksandar Grekhov" <grekhov@wgukraine.com> wrote:

> Vi svibanj morati prilagoditi svoju poziciju jahanje - svoju težinu ne bi trebao biti "sve na front". Donja
> svoje sjedalo, tobogan leđa. Rise svoje upravljači ako je potrebno (korijen / upravljač s više ustati).

Moj prvih deset brzina je kap barova i produženje poluge za kočnice tako da sam mogao iz kočnica
bilo gornjih ili smanjuje. Stražnji kotač Liftoff se dogodilo puno lakše kada moje ruke bile na
gornjih. Ja sam ljepušan siguran podizanje barova ne bi poboljšati ništa ovdje, i mogu učiniti
stvar bude još gora.

Kronk

Pomeranian

jobst.brandt @ stanfordalumni.org wrote:

> ... Budući da aluminijske naplatke u rim kočenje je toplina (energija) sudoper, to premaz s
> Izolator je loša ideja, jer to uzrokuje pregrijavanje i jastuk na rubu da se ohladi loše jednom to
> Zagrijavanja.

Anonimno trolovima i Snipes:

Osim stvarnih kočnica staze su dobre termičke vezu je potrebno, naplatci i žbice
bi trebao biti aluminija i crne. Black tijela zrače (i apsorbira) toplinske bolje nego išta drugo
"boja". To je razlog zašto Al topline odvodi za električne opreme je najčešće crna. "Aero" naplatak
najbolje je jer osigurava najveće površine. Tako ivice treba aero i eloksirani crne i
ne bi trebali imati eyelets od nehrđajućeg čelika, jer ti neće prenositi dovoljno topline za
žbice. Mesing ili Al bradavice treba koristiti (zbog dobre toplinske vodljivosti), a krakovi bi trebao
Također se anodizirane crne i oni bi trebali biti bladed radi povećanja površine.
Sve ovo će pomoći riješiti topline generirani od kočenja. Također, vozači samo treba jahati na
noću ili u uvjetima potamniti jer će to ublažiti učinak sunca opterećenja na toplinu
dissipating površine.

This makes perfect sense.

Hvala, Pom-Pom

Ajames54

On Fri, 20 prosinac 2002 02:12:14 GMT, jobst.brandt @ stanfordalumni.org wrote:

> Pavao Southworth <cnhyf-1040014800@usenet.etext.org> piše:
>
>>> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
>
>> Ima li bilo tko imati bilo koji iskustvo koristeći losos jastučići sa Mavic keramike felge (vs pomoću zelenih
>> Jastučići)? Jesu li oni dovoljno teško da bi se izbjeglo dobivanje pojeden?
>
> Nabavite posebne keramičke pločice. Keramičke se izolator, to overheats najčešće slabljenja materijala.
»Budući da aluminijske naplatke u rim kočenje je toplina (energija) sudoper, to premaz s izolator je
> loša ideja, jer to uzrokuje pregrijavanje i jastuk na rubu da se ohladi slabo jednom zagrijavanja. U
> svoje napore kako bi se spriječilo rim nositi ga degradira toplinska energija disipacije iz kočenja.
>
> Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

FWIW sam sagradio par kotača od 217 Keramika, kada su se prvi put izašao ('93? '94?) I od
ne postoji takva stvar kao keramički specifičan jastuk na vrijeme sam koristio Scott Mathauser jastučići da sam
zakleli by (na?) godinama. Ako ništa drugo su bili tiši nego u većini drugih felge ... i oni
trajala i trajala i trajala ..

U svim iskrenost iako je to samo jer sam morao prebaciti na noviji jastučići da sam primjetio ništa
kao što je ono što bih nazvao brake fade

Ive 'bio je rekao da je kool-stop losos jastučići su od istog materijala kao mathausers, ali nitko ne
ovdje ih prodaje ...

Jobst Brandt

Anonimno trolovima i Snipes:

>> ... Budući da aluminijske naplatke u rim kočenje je toplina (energija) sudoper, to premaz s
>> Izolator je loša ideja, jer to uzrokuje pregrijavanje i jastuk na rubu da se ohladi slabo jednom
>> Zagrijavanja.

> Osim stvarnih kočnica staze bile dobre termičke vezu je potrebno, naplatci i žbice
> Treba biti od aluminija i crne. Black tijela zrače (i apsorbira) toplinske bolje nego išta drugo
> "Boja". To je razlog zašto Al topline odvodi za električne opreme je najčešće crna.

Kao što stara izreka kaže: "malo znanja može biti opasno", a primjenjuje se ovdje, jer u
temperature od bicikla kočnice, svi organi su "crnog tijela", bez obzira na boju, toplotnog zračenja
se u duge infracrvene val dužine.

Terry Morse

Pomeranski wrote:

> Osim stvarnih kočnica staze bile dobre termičke vezu je potrebno, naplatci i žbice
> Treba biti od aluminija i crne. Black tijela zrače (i apsorbira) toplinske bolje nego išta drugo
> "Boja". To je razlog zašto Al topline odvodi za električne opreme je najčešće crna.

Imajte na umu da nešto što izgleda crno na oči neće svibanj biti dobar infracrveni odašiljač. Anodizirani
aluminij je odličan infracrveni odašiljač, ali crni krom je strašan.
--
terry Morse Palo Alto, CA http://www.terrymorse.com/bike/

Jobst Brandt

Jon Isaacs piše:

>> Od opis, to su inače ispravno funkcioniranje kočnice. Kočioni fade dolazi iz
>> Termalni učinak na kočnicu slabljenja materijala.

>> Niti jedan metalni dijelovi su mjerljivo utjecati na ovim temperaturama tako da je jedini razuman
>> Prijedlog u navedenom popisu je "Zamjena jastučića".

> Ozbiljne pitanje:

> Pitam se koliko karakteristike oboda utječe temperatura jastuk bi obruč
> S veće površine ili bolji prijenos topline pomoći u situaciji kao što je to?

U par trenja, topline generira deformacija mekši materijal (onu koja nosi i
deformira) i kočnice za bicikle oboda, koji je gotovo u cijelosti kočnice jastuk. Rim wear iz hard
čestica onečišćenja (cestovni istrajnost) od sučelja, stvari koje uzrokuje rim nositi se
iznimka. Zato, jer pad je odličan toplinski izolator, kočenje toplina može pobjeći
samo kada se prenosi iz jastuk površine na obruč za rasipanje u atmosferu. Od ovog
to treba biti vidljivo da se izolacijske rim će dovesti konvencionalne jastučići za otapanje i nositi brzo
dok je za proizvodnju slaba retardacijom.

Ništa što rezultira još naglo hlađenje rim poželjna je u tom pogledu, iako neke metode
su nepraktično za biciklizam.

> Nije ozbiljan dio:

> Svatko tko razmišlja crno eloksirani ovdje? (<g>)

> Naravno, moglo bi se uvijek opremiti do sprej kočnice s vodom iz Camel Back, koji bi
> Ih hladi, ali može uzrokovati i druga pitanja uz koeficijent trenja ... <g>

To je dio gore pitanje i, da, anodizing je keramički, i da ga izolira. Ali onda
dugo vremena čitatelji ovog newsgrupu čuli ovu raspravu često. Vodom hlađeni kočnice rade, ali
tarne površine moraju ostati suha. Kao što sam rekao, "neke metode su nepraktično za biciklizam."

Jobst Brandt

Per Löwdin piše:

> Naplatci su, naravno, također važan faktor. Keramičke naplatci fade manje i traje duže.

Kočioni fade je cased toplinskom omekšavanje kočnice slabljenja materijala. Felge ne mijenjaju fizički
karakteristike značajno ispod temperature crveno užaren. Keramičke ivice povećati površine
temperature značajno jastuk, time uzrokujući više brzo blijede i nositi.

Od što crtate zaključak da keramičke felge spriječiti kočnica uvenuti?

Terry Morse

jobst.brandt @ stanfordalumni.org napisao

> Kao što stara izreka kaže: "malo znanja može biti opasno", a primjenjuje se ovdje, jer u
> Temperature i kočnice za bicikle, svi organi su "crnog tijela", bez obzira na boje, toplinske
> Zračenje se u duge infracrvene val dužine.

Čak i na dugim infracrvenim valnim duljinama, neki dijelovi bicikla su crnje od drugih. Emisija o
anodiziranog aluminija je 0,82-0,86. Highy polirani aluminij, međutim, ima emisija od oko 0.05,
oko 17 puta gori od anodiziranog. Čak i visoko oksidira aluminij je emisija samo je oko 0.25.
--

Terry Morse

Jobst Brandt je napisao:

> Terry Morse wrote:
>> Čak i na dugim infracrvenim valnim duljinama, neki dijelovi bicikla su crnje od drugih. Emisija o
>> Anodiziranog aluminija je 0,82-0,86. Visoko poliranog aluminija, međutim, ima emisija od oko
>> 0.05, oko 17 puta gori od anodiziranog. Čak i visoko oksidira aluminij je emisija je samo
>> Oko 0.25.
>
> To nije način na koji sam podsjetiti mjerenje emitirane energije iz poliranog aluminija i mat ploča

Evo nekih referentni rasponi emisija za neke materijale:

http://www.electro-optical.com/bb_rad/emissivity/matlemisivty.htm

> Čak i ako crni eloksirani su bili bolji odašiljač, ne vidim da je, za mehaničku izdržljivost razloga,
> Anodiziranog aluminija treba biti.

Ako je trajnost je pitanje, vrlo tanki anodiziranog premaz dovoljan je da se podići aluminija je emisija za
preko 0,8. Boja nije važan. Sumnjam tanke anodizing ima mnogo utjecaja na trajnost, jer
pukotine u tanke površine premale su to razmnožavati. Ako anodizing nije moguće, tanki gel kaput
može proizvesti 0,7 ili više. Ali gel kaputi nisu tako izdržljiv kao anodizing.

Natrag kad sam bio događaj svemirska raditi prijenos topline, mjereno emissivities su nepromjenjivo manji od
objavio brojke od čak 10%. To messed up hlađenje modela, dok smo počeli koristiti
više konzervativan brojeva.
---

Michael Blake

"Terry Morse" <tmorse@spamcop.net> wrote in message
news: 1d7ea2f8.0212221856.120d4768 @ posting.google.com ...
> Terry Morse wrote:
>
> Ups. Provjerite da je "jasno kaput", ne "gel kaput". Mora da sam bio mišljenje jedrenja kad sam pisao
> Da. Clear kaputi za bicikle, gel kaputi za čamce.
> --

Nisam znala da je mnogo novaca postojala na jednom mjestu više. Abike I brod!! Ja sam agast na bilo tko
da je gdje-sa-svim imati obje ove hobijima. Ja sam isto tako pravedan šaleći se i jako ljubomoran.

Mike

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish