Cannondale CADD 3 ramki
View Full Version: Cannondale CADD 3 ramki
Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam, że ja jadę cały czas
i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto? Ja chce węgla widelec celu ułatwienia
jazdy. Jestem 6'7 "215 lbs tak aluminiowa rama nie jest złe, ale nie mam nic do porównania go.
Wdzięczni za wszelkie myśli ... H
> Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam, że ja jadę cały czas
> i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto? Ja chce węgla widelec celu ułatwienia
> jazdy.
Najbardziej skutecznym sposobem na sprawne jazdy jest kupić większe opony i uruchomić je w nieco
mniejszą presję.
Jon Isaacs
> Najbardziej skutecznym sposobem na sprawne jazdy jest kupić większe opony i uruchomić je w nieco mniej
> ciśnienia.
>
Albo kupić stalowej ramie. Rowery aluminiowe są ukarania. Stali będą szybować w dół do drogi, ale jest sztywny
dość ostre zakręty i biegania.
Sprawach zmieścić więcej, zwłaszcza dla wygody. Jeśli pasują lepiej wtedy można lepiej wchłonąć drogowego
warunków. Po dostosowaniu się zmieścić, a następnie rozważyć opony pasuje do Twojego stylu jazdy. I'd
Zaproponuj 700x25 lub większej.
Ignoruj komentarz na temat stali w porównaniu z aluminium. Duże Cannondales są idealne dla dużych chłopców, lepiej
niż prawie każdy z nich z wyjątkiem stalowa rama wykonane na zamówienie z rury oversize.
Carbon widelec? Węgla będzie złagodzić niektóre wibracje bardzo dobrze, a to brzmi inaczej. Opony
więcej sprawa. Fit sprawach najbardziej. Jeśli wstawisz mniejszą wagę na kierownicy to czujesz stłuczki
mniej. To powiedziawszy, po patrzeć na te dostać widłami węgla, ale upewnić się, że sztywne jeden.
Zauważ, że większość widelce przeznaczone są do średniej wielkości i są dokonywane tylko w jednej wersji tylko
różne długości rur sterową. Tak więc potrzebna jest jedna na sztywnym segmencie rynku. Dla exampe,
Kestrel z rurą sterową stali pasuje do tego i można je znaleźć na 140 dolarów.
-Bruce
"Valerie / Hal Hudson" <hudh056@mchsi.com> napisał w wiadomości
news:% vo8a.313614 $ HN5.1361477 @ rwcrnsc51.ops.asp.att.net ...
> Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam,
że
> Ja jadę cały czas i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto? Ja chce
> Węgla widelec celu ułatwienia jazdy. Jestem 6'7 "215 lbs tak aluminiowa rama nie jest złe, ale mam
> Niczym porównać go
by.
> Wdzięczni za wszelkie myśli ... H
jkpoulos7@cs.com (Jkpoulos7) napisał:
>> Najbardziej skutecznym sposobem na sprawne jazdy jest kupić większe opony i uruchomić je w nieco
>> Mniejsza presja.
>>
>
> Albo kupić stalowej ramie. Rowery aluminiowe są ukarania. Stali będą szybować w dół do drogi, ale jest sztywny
> Dość ostre zakręty i biegania.
Ostrzeżenie dla neofitów tutaj:
Nie słuchajcie coś jkpoulos7 ma do powiedzenia.
I'll be happy wykazać, dlaczego rada jest źle, jeśli to konieczne, ale tylko podstawowa wiedza
nauki materiałów zrobią to za dobrze.
--
Ted Bennett Portland OR
Look at Fit pierwszy. I tak jak mówili inni, większe opony, różne naciski, itp. Po prostu poszedł
z Cadd3 R600 do "Steel is Real" z odtworzoną 1990 Schwinn Paramount. Czy moje pierwsze jazdy w dniu dzisiejszym (30
mil) na Paramount i lubię jeździć dużo lepiej. (stosowane kół R600). Myślę, że
Materiał ramy jest bardziej uprzywilejowane, mające obydwie porównywać, I think I'm going to like
Paramount, że czuje się bardziej płynny. Ale myślę, że coś materiał ramy i części rzeczy. Vs DA
105 groupo thing too. Nie waży to jeszcze, ale obok R600 i Paramount czujesz
samej masie mądry.
Oto jest prawdziwe stali rowerów, łącznie z stal widelec:
http://www.wolfenet.org/gallery/Bikes/IMG_0757
Dla jednych ciekawa lektura na dopasowanie i co działa i dlaczego, na stronie Rivendell ma kilka dobrych rzeczy.
http://www.rivendellbicycles.com/
Valerie / Hal Hudson napisał:
> Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam, że ja jadę wszystkie
> Czas i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto? Ja chce węgla widelcem, aby pomóc
> Sprawne do jazdy. Jestem 6'7 "215 lbs tak aluminiowa rama nie jest złe, ale nie mam nic do porównania
> Go. Wdzięczni za wszelkie myśli ... H
jonisaacs@aol.com (Jon Isaacs) napisał:
(HAL):
>> Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam, że ja jadę wszystkie
>> Czas i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto? Ja chce węgla widelcem, aby pomóc
>> Sprawne do jazdy.
>
> Najbardziej skutecznym sposobem na sprawne jazdy jest kupić większe opony i uruchomić je w nieco
> Mniejsza presja.
Amen, Hal. Użyj fattest opony, które nie daje ramy lub hamulca problemów rozliczania.
Widelce stalowe są bardziej wiarygodne niż widelce węgla, jak można wiele silna, ale tylko jeden z
tych typów posiada potencjał do przystawki oczyścić bez wcześniejszych objawów stresu.
Inne działania, które dadzą dużo bardziej zauważalne rezultaty niż węgla widelec są zawieszenia
sztyca, wynikają zawieszenie lub nawet cushier / double-taśma kierownicy warstwy.
Uważają, że dyskomfort ręce sugeruje dopasowania problemu, który może zostać usunięta z najlepszych
różnych kierownicy macierzystych.
Entry-level rowery Cannondale nadal korzystać z najwyższej jakości klatek. Wymiana części, jak można nosić je ma
wartościowe podejście, bo pricier C'dale niekoniecznie mają ładniejsze ramki. Upgrade z
trwałość elementu w umyśle (i tylko w razie potrzeby), aby uzyskać lepszą efektywność kosztową.
Chalo Colina
"Valerie / Hal Hudson" <hudh056@mchsi.com> napisał w wiadomości
news:% vo8a.313614 $ HN5.1361477 @ rwcrnsc51.ops.asp.att.net ...
> Kupiłem starter rower Cannondale R400 z części Sora. Uważam, że ja jadę wszystkie
> Czas i rozważam modernizacji. Moje pytanie czy warto?
Aktualizacja rowery zwykle nie warto, jesteś ogólnie lepiej, coraz nowy rower, jeśli nie
znacznej modernizacji od zakupu części fragmentaryczne jest droższe (wyższe marże).
> Ja chce węgla widelec celu ułatwienia jazdy. Jestem 6'7 "215 lbs tak aluminiowa rama jest
> Nie jest złe, ale nie mam nic do porównania go.
Tłuszczu tubed aluminiowa rama, jak Cannondale lub Klein jest zwykle najlepszym dla dużych jeźdźców
ponieważ duże rozmiary ramki mają mniej boku na bok flex. It's not a big deal, ale zauważalne (I'm
6'10 ", 230 i jedziemy Cannondale głównie, ale też ramy stalowej). Nie sądzę, ramki
Materiał ma nic wspólnego z komfortem, mam wiele długich dystansach konna (np. podwójne w.)
i nie jest jazda, co ja inaczej.
Nie jestem pewien co uaktualnienia cele. Jeśli jest to rzecz komfortu, tanie eksperymentu jest inny
opon. I've ridden 23 mm, ale 25 lub 28 znajduje się tak szybko i mniej karanie i oferują więcej obręczy
ochrony. To zawsze miło mieć drugi komplet kół, więc jeśli ceny pali dziurę w
Pocket można przejść do tego, oni zawsze być skuteczna nawet jeśli masz nowy rower w dół drogi, ale
nie oczekiwać transformacji w komfort lub prędkości. Na rozmiar (i moje), byłbym trochę szczwany z
składników sztuczki h-bary i wideł, które nie mogą mieć dodatkowe margines bezpieczeństwa. Sora nie jest złe
grupy, ale na pewno nie jest ostateczny, a kiedy masz wpadł do całej grupy, jesteś
w połowie drogi do nowych rowerów. Jeśli to, co masz działa OK, a następnie nowszych rzeczy będzie tylko nieznacznie
lżejsze, nie istotną różnicę.
Bottom line jest you've got a pretty nice guy rower na rozmiar już jesteś bardziej lub mniej
pkt malejących przychodów. You'd Informacja różnice zmiana na lepsze rowerów, ale którą
pochodzą z całego wiele drobnych zmian, trudne i mało opłacalne, uaktualnienia do.
On 02 Mar 2003 18:39:38 GMT, jkpoulos7@cs.com (Jkpoulos7) napisał:
>> Najbardziej skutecznym sposobem na sprawne jazdy jest kupić większe opony i uruchomić je w nieco
>> mniejsza presja.
>>
>
> Albo kupić stalowej ramie. Rowery aluminiowe są ukarania. Stali będą szybować w dół do drogi, ale jest sztywny
> dość ostre zakręty i biegania.
Z witryny internetowej Bebop (Drønon Andon jest zauważyć, metalurg i konsultant Bebop):
"Dr Andon ogłosił niedawno, że będzie datek 10,87 dolarów do" Ban rowery Sierra Club z
singletrack międzypaństwowych i innych dróg "Fundusz za każdym razem kilka Knucklehead twierdzi, że aluminium jest
"sztywne" materiał ramy. Pomóc w utrzymaniu dróg i szlaków bezpieczne dla rowerów - Smack obok facet
, który mówi. "
jeverett3 <AT> earthlink <dot> netto http://home.earthlink.net/ ~ jeverett3
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0