Ładowarka baterii Bike
View Full Version: Ładowarka baterii Bike
Witaj
Wiele leżący fani są dobrym fotografem, z wykorzystaniem folii lub aparatu cyfrowego. Problem wszystkie
aparatów cyfrowych jest krótka żywotność baterii. Zawsze musisz dużo wolnego baterie,
Ładowarka baterii lub AC / DC. Nie ma problemu, gdy jesteś w domu czy gdzieś w mieście
miejsc, ale jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów z dala od
miasta? Czy ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia do rowerów
napełniania zużytych baterii jeszcze?
Best regards from Sovenia
Joze MAROLT P-38 Lightning Nikon CP5000
"Jože MAROLT" skrev ...
> Wiele leżący fani są dobrym fotografem, z wykorzystaniem folii lub aparatu cyfrowego. Problem wszystkie
> Aparaty cyfrowe jest krótka żywotność baterii. Zawsze musisz dużo wolnego baterie,
> Ładowarka baterii lub AC / DC. Nie ma problemu, gdy jesteś w domu czy gdzieś w mieście
> Miejsc, ale jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów z dala od
> Miastach? Czy ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia do rowerów
> Napełniania zużytych baterii jeszcze?
http://www.mark-ju.net/bike_ride/equipment/charger.htm
To wygląda całkiem cool.
Cheers from Dania Mikael
W tym samym miejscu dałeś link również przydatna 8 LED z tyłu flasher, że jest słoneczna
powered ... wraz z planami budowy. Czerwony eh PM
-------------------------------------------------- --------
"Mikael Seierup" <briangoebbels@hotmail.com> napisał w wiadomości
news: b5a65n $ 27dgbn $ 1@ID-169681.news.dfncis.de ...
>
> "Jože MAROLT" skrev ...
>> Wiele leżący fani są dobrym fotografem, z wykorzystaniem folii lub aparatu cyfrowego. Problem wszystkie
>> Aparaty cyfrowe jest krótki czas trwania
baterii.
>> Zawsze musisz dużo wolnego baterie, ładowarki baterii lub zasilacz AC / DC. Nie ma problemu, gdy
>> Jesteś w domu czy gdzieś w mieście miejsc,
ale
>> Jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów
z dala
>> Od miasta? Czy ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia rowerów
>> Do napełniania zużytych baterii jeszcze?
>
> Http://www.mark-ju.net/bike_ride/equipment/charger.htm
>
> To wygląda całkiem cool.
>
> Cheers z Danii Mikael
"Joshua Goldberg" skrev ...
> Czerwony eh PM
To byłoby Anders "Ein Volk, Ein Führer ... CEPT 56%, że nie obsługuje niż ONZ sankcje
wojny "Fogh? Służy trochę Blair wannabee prawo jeśli o mnie chodzi. ;-)
Posłali sub i korweta. Ile issit wybrzeży Iraku?
I do naszych amerykańskich przyjaciół ... Witaj! Te frytki są nadal gonna kill ya whatever you call em. ;-)
M.
Na temat wagi samo jak ustawienie generatora, można uzyskać ładowarki słoneczne, które działa, czy
są pedałowania czy nie. Batteries.com ma jedno, że waży ,28 funtów i za 4 AA w "jak
zaledwie 12 godzin bezpośredniego słońca "i kosztuje 20 dolarów.
"Jože MAROLT" <jmarolt@siol.net> napisał w wiadomości news: mQ0ea.2494 $ wK6.106174 @ news.siol.net ...
> Hello
>
> Wiele leżący fani są dobrym fotografem, z wykorzystaniem folii lub aparatu cyfrowego. Problem wszystkie
> Aparaty cyfrowe jest krótka żywotność baterii. Zawsze musisz dużo wolnego baterie, akumulator
> Ładowarki lub AC / DC. Nie ma problemu, gdy jesteś w domu czy gdzieś w mieście miejsc,
ale
> Jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów z dala od miasta? Ma
> Ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia rowerów do napełniania pustych
> Baterie jeszcze?
>
> Best regards from Sovenia
>
> Joze MAROLT P-38 Lightning Nikon CP5000
>
>
wow-12 godzin od bezpośredniego działania promieni .... Zima była tak długo nie mogę sobie przypomnieć, co Sun wygląda. Nie
Pamiętam kiedykolwiek widział 12 godzin bezpośrednich Słońce w ciągu jednego dnia.
-------------------------------------------------- --------
"Robert Haston" <rehaston@earthlink.net> napisał w wiadomości
news: 6m8ea.10108 $ pK4.856123 @ newsread1.prod.itd.earthlink.net ...
> Na temat wagi samo jak ustawienie generatora, można uzyskać ładowarki słoneczne, które działa, czy
> Jesteś pedałowania czy nie. Batteries.com ma jedno, że waży ,28 funtów i za 4 AA w "jak
> Zaledwie 12 godzin bezpośredniego słońca "i kosztuje 20 dolarów.
>
>
> "Jože MAROLT" <jmarolt@siol.net> napisał w wiadomości news: mQ0ea.2494 $ wK6.106174 @ news.siol.net ...
>> Hello
>>
>> Wiele leżący fani są dobrym fotografem, z wykorzystaniem folii lub aparatu cyfrowego. Problem wszystkie
>> Aparaty cyfrowe jest krótki czas trwania
baterii.
>> Zawsze musisz dużo wolnego baterie, ładowarki baterii lub zasilacz AC / DC. Nie ma problemu, gdy
>> Jesteś w domu czy gdzieś w mieście miejsc,
> Ale
>> Jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów
z dala
>> Od miasta? Czy ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia rowerów
>> Do napełniania zużytych baterii jeszcze?
>>
>> Best regards from Sovenia
>>
>> Joze MAROLT P-38 Lightning Nikon CP5000
>>
>>
>>
>>
>
Mikael:
Welches Land Sie innen Phasen?
Derek
w art mQ0ea.2494 $ wK6.106174 @ news.siol.net, Jože MAROLT na jmarolt@siol.net napisal
3/19/03 11:22 AM
> Hello
>
> Aparaty cyfrowe jest krótka żywotność baterii. Zawsze musisz dużo wolnego baterie,
> Ładowarka baterii lub AC / DC. Nie ma problemu, gdy jesteś w domu czy gdzieś w mieście
> Miejsc, ale jak do ładowania baterii w pustynię, mile rowerowych lub kilometrów z dala od
> Miastach? Czy ktoś wymyślił ładowarka, używając dynamo 6V prądu stałego do oświetlenia do rowerów
> Napełniania zużytych baterii jeszcze?
>
> Best regards from Sovenia
>
> Joze MAROLT P-38 Lightning Nikon CP5000
Jestem także zainteresowany szczegółami ludzie którzy założyli generatory i panele słoneczne do ładowania każdego stylu
baterii.
"Robert Haston" <rehaston@earthlink.net> napisał w wiadomości
news: <6m8ea.10108 $ pK4.856123 @ newsread1.prod.itd.earthlink.net> ...
> Na temat wagi samo jak ustawienie generatora, można uzyskać ładowarki słoneczne, które działa, czy
> Jesteś pedałowania czy nie. Batteries.com ma jedno, że waży ,28 funtów i za 4 AA w "jak
> Zaledwie 12 godzin bezpośredniego słońca "i kosztuje 20 dolarów.
>
Ciekawy byłem w Batteries.com na wygląd, i ufundować ten opisany jako ładowarka do akumulatorów NiCd AA.
Ponieważ używam NiMH w moim Canon A40, złożyłem zapytanie do informacji turystycznej z pytaniem, czy ta ładowarka będzie
ci, too. Got odpowiedzi to jestem, że działa z każdym niklu na AA, więc powinno NiMH
zasilanie OK.
OTOH, mam już Rayovac ładowarki PS1 (10,99 dolarów na Walgreens), który wydaje się być o tym samym
wielkości i wadze, co przedstawione, a po poszczególnych obwodach dla każdej baterii, za
1, 2, 3 lub 4 akumulatory. A na doradztwo w artykule czytałem w jednym z aparatu cyfrowego przeglądu
miejsc (prawdopodobnie Steves Digicams) noszę zestaw litowe AA jako backup dla NiMH. Jestem nowym
fotografia cyfrowa, ale miały co najmniej 200 zdjęć w ostatnim miesiącu na wstępne doładowanie
mój NiMH AA. Wydaje mi się, nie ma potrzeby ładowarki słoneczne, chyba byłem na wycieczkę ponad
miesięcy. Na takie wycieczki lubię dogadzać sobie z motel pobyt co 5 dzień lub dwa a może nie
Ładowania akumulatora NiMH wtedy, tak Chyba nie będę coraz to słoneczna ładowarka.
Pamela BikeE RX
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0