PDA

Zakrętach Problemy LeMond ....

View Full Version: Zakrętach Problemy LeMond ....

lorrod

Czy ktokolwiek miał problemy w zakrętach na LeMond rowery? Mam starsze Colnago, że mogę wygodnie na rogu, ale mój LeMond wydaje chcesz, aby możliwie najszerszym łukiem wokół okazuje - zbyt szeroki, nie jest w stanie wyrzeźbić poprzez kolei z łatwością. Just dziwić się jeśli ktoś miał ten sam problem.

Steve Holloway

Mam 2004 Lemond i tak to nie wydaje się z kolei dobrze. Próbowałem kilka zmian pozycji, ale nadal wydaje się szeroko łuków. A myślałem, że to tylko ja ...

DHK

Czy ktokolwiek miał problemy w zakrętach na LeMond rowery? Mam starsze Colnago, że mogę wygodnie na rogu, ale mój LeMond wydaje chcesz, aby możliwie najszerszym łukiem wokół okazuje - zbyt szeroki, nie jest w stanie wyrzeźbić poprzez kolei z łatwością. Just dziwić się jeśli ktoś miał ten sam problem.
Geometria LeMond przede wszystkim o stabilność: relaxed głowy i kąty seat tube, już Chainstay niższe BB. Oznacza to, że rower ma być łatwiejsze i bardziej relaksujące jeździć, stabilne, z rąk od barów i zejścia na wysokiej prędkości. Ale kompromis to zajmuje nieco więcej, aby przekształcić go w kąt.

Możesz sprawdzić ich stronę internetową po więcej szczegółów. Czy uważasz, że sprzedawcy będą ten fakt przed sprzedaniem się LeMond, a także potrzeba przetestowania Ride It. Jest to linia marki Trek dla tych, którzy nie chcą szybko geometrii.

lokstah

Wszystkie true, true. To powiedział, że nie są z mapy w warunkach poważnych geometrii - w końcu wiele bardzo konkurencyjnym pro zespoły miały powodzenie na nich w ciągu ostatnich kilku lat sam.

Założę się po prostu trochę przyzwyczaić, ale musisz się dostosować.

Lemonds są wspaniałe ...

EL34

LeMonds wieku nie są rowery, rowery kryterium. To nie znaczy, że nie będzie rogu, po prostu rogu inaczej. Znajdź obwodu gdzieś z partii 90 stopni włącza i praktyki.

I own 2005 LeMond Versailles and I love it. http://www.lemondbikes.com/2005_bikes/versailles.shtml

Można powiedzieć, że rogi jak sedan zamiast samochodów sportowych. Ale przeznaczenie Kupiłem ten rower jest za długi, przejażdżki długa droga w górach. Punktem kulminacyjnym mojego roku na rowerze będzie pakowania 10000 Mountian szczyty pieszo i 9000 stóp mija i nie wyobrażam sobie malejąco tych dróg na rowerze, który został przeznaczony do wyścigów kryterium.

jitteringjr

Geometria LeMond przede wszystkim o stabilność: relaxed głowy i kąty seat tube, już Chainstay niższe BB. Oznacza to, że rower ma być łatwiejsze i bardziej relaksujące jeździć, stabilne, z rąk od barów i zejścia na wysokiej prędkości. Ale kompromis to zajmuje nieco więcej, aby przekształcić go w kąt.

Możesz sprawdzić ich stronę internetową po więcej szczegółów. Czy uważasz, że sprzedawcy będą ten fakt przed sprzedaniem się LeMond, a także potrzeba przetestowania Ride It. Jest to linia marki Trek dla tych, którzy nie chcą szybko geometrii.

Am I wrong, mówiąc, że część z geometrii, że większość działań na zdolność do rogu to po prostu odległość między kołami? Wydaje mi się, że im bliżej koła, mocniej rogu ze wszystkimi innymi stałe.

Having said that I i po stwierdzeniu, co DHK tylko mówi się, że ciekawe, zajrzałem do geometrii z dnia Colnago, Lemond Bianchi (bo jeżdżę jeden), Pinnarello i inne. Od rzut oka wydaje się, że w danym rozmiarze ramy, tylnego łańcucha pobyt różnice w tych rowerów jest tylko kilku milimetrów. Nie wydaje się, czy miałoby to wielkiej różnicy. Teraz jak już powiedziałem, jest to całkowita odległość od osi do osi, które liczy, ale nie mogę znaleźć tej miary na rowery Colnago. Czy jedno pewne dane porównawcze na temat różnic rozstaw osi w powiedzieć na przykład 56 cm na rowerze Colnago ponad Lemond?

Geometria mojego 55 cm Bianchi jest bardzo zbliżony do Lemond tej samej wielkości. (A dokładniej porównałem mój XL ramki węgla, że w Zurychu, bo test jechał Zurychu i jestem najbardziej znany z nim w porównaniu do innych Lemonds) podstawy koła to tylko kilka mm inna. Myślę, że oznacza moje Bianchi jest za bardziej stabilne geometrii niż szybkie geometrii i bym nie pomyślał, że.

Jaka jest opinia wszystkich na to?

EDD

Am I wrong, mówiąc, że część z geometrii, że większość działań na zdolność do rogu to po prostu odległość między kołami? Wydaje mi się, że im bliżej koła, mocniej rogu ze wszystkimi innymi stałe.

Having said that I i po stwierdzeniu, co DHK tylko mówi się, że ciekawe, zajrzałem do geometrii z dnia Colnago, Lemond Bianchi (bo jeżdżę jeden), Pinnarello i inne. Od rzut oka wydaje się, że w danym rozmiarze ramy, tylnego łańcucha pobyt różnice w tych rowerów jest tylko kilku milimetrów. Nie wydaje się, czy miałoby to wielkiej różnicy. Teraz jak już powiedziałem, jest to całkowita odległość od osi do osi, które liczy, ale nie mogę znaleźć tej miary na rowery Colnago. Czy jedno pewne dane porównawcze na temat różnic rozstaw osi w powiedzieć na przykład 56 cm na rowerze Colnago ponad Lemond?

Geometria mojego 55 cm Bianchi jest bardzo zbliżony do Lemond tej samej wielkości. (A dokładniej porównałem mój XL ramki węgla, że w Zurychu, bo test jechał Zurychu i jestem najbardziej znany z nim w porównaniu do innych Lemonds) podstawy koła to tylko kilka mm inna. Myślę, że oznacza moje Bianchi jest za bardziej stabilne geometrii niż szybkie geometrii i bym nie pomyślał, że.

Kąt sztyca, kąt głowy, długość górnej rury, długość Chainstay, długość zestawu słuchawkowego. sztywność ramy, widelce, trójkąt z tyłu, materiał ramy i ogólnej masy rowerów, etc, etc, etc, wszystko efekt sposób rowerów czuje i rogi nie tylko rozstaw osi.

I test jechał trzech innych rowerów przed zakupem jednej mam (koszt był głównym uwagę) trzech Ja pojechałem były wysokie koniec 4000 dolarów AU + rowery, Trek, Bianchi i Lemond.

Jechałem wszystkie rowery w dół godnej likwidacji powrotem tą samą drogą, ok. 20 min na każdym. Czułem, ze obecnie wątpliwości, najbezpieczniejsze na Bianchi zarówno na zakrętach w dół wzgórza i wspinaczki. Trek był jak najbardziej elastyczne. Lemond zostawił mi zimno, to nie podoba w ogóle, przy wsiadaniu nie chcą pozostać w linii prostej. Dealer mówił, że to tworzy i ze względu na długość tego zestawu?

Boudreaux

Geometria LeMond przede wszystkim o stabilność: relaxed głowy i kąty seat tube, już Chainstay niższe BB. Oznacza to, że rower ma być łatwiejsze i bardziej relaksujące jeździć, stabilne, z rąk od barów i zejścia na wysokiej prędkości.

Kąt Szef nie jest tak naprawdę zrelaksowany i jest faktycznie nieco stromym szlakiem w większych sizes.Besides jest większy współczynnik przed geometria. Chainstays nie są w rzeczywistości, że long.BB nie jest niska albo. W rzeczywistości nie było narzekać na temat obsługi i stosunkowo wysokie BB 27,2 cm starego test.More rowerzysta typowe będzie 26,5, a niektóre są niższe niż ... Colnagos są znani z większą szlaku, który spowalnia nieco kierownicy, nawet przy stosunkowo stromym kątem bezpieczeństwa oraz stosunkowo krótsze pobyty niż LeMond.

Boudreaux

LeMonds wieku nie są rowery, rowery kryterium.

Można powiedzieć, że rogi jak sedan zamiast samochodów sportowych. Cripes, dlaczego nie można powiedzieć, że ślina na Team Saturn, które wykorzystują do ich rasy.

DHK

OK, ty i Boudreaux złapał mnie. Nie spiesz się porównywać geometrii; tylko powtórzył to co Strona Lemond powiedział. To znaczy mi powiedzieć, co mówią w reklamie nie jest prawda? Myślę, że gdy mówią "zrelaksowany Kąt rury głową", oczywiste pytanie należy .... w porównaniu do czego?

Punkt starałem się uczynić to, że stabilne geometrii LeMond jest szeroko reklamowana jako zaletę. Bezpiecznego obchodzenia się należy odwołać się do każdego, kto kupuje rower. Jeśli nie lubisz, że Trek ma wiele innych opcji sprzedawać.

I agree with Boudreaux, że trasa jest ważną cechą, bardziej niż rozstaw osi, kąt głowy lub wysokość BB.

jitteringjr

Kąt Szef nie jest tak naprawdę zrelaksowany i jest faktycznie nieco stromym szlakiem w większych sizes.Besides jest większy współczynnik przed geometria. Chainstays nie są w rzeczywistości, że long.BB nie jest niska albo. W rzeczywistości nie było narzekać na temat obsługi i stosunkowo wysokie BB 27,2 cm starego test.More rowerzysta typowe będzie 26,5, a niektóre są niższe niż ... Colnagos są znani z większą szlaku, który spowalnia nieco kierownicy, nawet przy stosunkowo stromym kątem bezpieczeństwa oraz stosunkowo krótsze pobyty niż LeMond.

Czym dokładnie jest trasa. Nie jestem pewien, jestem dostawanie ono.

Boudreaux

OK, ty i Boudreaux złapał mnie. Nie spiesz się porównywać geometrii; tylko powtórzył to co Strona Lemond powiedział. To znaczy mi powiedzieć, co mówią w reklamie nie jest prawda? Myślę, że gdy mówią "zrelaksowany Kąt rury głową", oczywiste pytanie należy .... w porównaniu do czego?

Myślę LeMond tylko dogonił go wir własnych BS. Kąt HT na 57 73.5 i 45mm nachylenia, 58 trek jest 73,8 z 45 rake, Cdale 57 73 z 40.5 nachylenia, Colnago 58 72.2 z 43 prowizji. Jeśli chcesz uogólnień, 73 i 73 headtube rury podsiodłowej w perspektywie średnio-i średnio-dużych rozmiarach jest często uznawany za środek drogi. Tak jak mówiłem, to szlak jest naprawdę ważne i Colnago ma więcej niż wiele, ale jeszcze Naprawdę nie zauważyłem na mój 2.

Boudreaux

Czym dokładnie jest trasa. Nie jestem pewien, jestem coraz it.Check Sheldon Browns Słowniczek terminów rowerowych.

531Aussie

Bordy! Well done, I think this is your najdłuższy post: D

jitteringjr

Sprawdź Sheldon Browns Słowniczek terminów rowerowych.

Dzięki. Zdjęcie zawsze mi pomaga.

DHK

Myślę LeMond tylko dogonił go wir własnych BS. Kąt HT na 57 73.5 i 45mm nachylenia, 58 trek jest 73,8 z 45 rake, Cdale 57 73 z 40.5 nachylenia, Colnago 58 72.2 z 43 prowizji. Jeśli chcesz uogólnień, 73 i 73 headtube rury podsiodłowej w perspektywie średnio-i średnio-dużych rozmiarach jest często uznawany za środek drogi. Tak jak mówiłem, to szlak jest naprawdę ważne i Colnago ma więcej niż wiele, ale jeszcze Naprawdę nie zauważyłem na mój 2.
Dobre informacje. Zaskoczony, aby zobaczyć Cdale ma tak mało prowizja w widłach. Nawet rachunkowości dla różnic w kątach rur głowy, wygląda to trochę więcej szlak (~ 1mm) niż Colnago. Jednak nigdy nie słyszałem ktoś powiedzieć Cdale nie wolno kierownicy. Czy zauważą żadnej różnicy w kierowaniu odpowiedzi między Colnago i Cdale?

Albo coś innego w pracy tutaj, być może różnych wysokościach headtube lub rozłożenie ciężaru na rowerze? Nie pytając, który z nich jest "lepszy", tylko czy można zauważyć różnice między nimi.

Boudreaux

Dobre informacje. Zaskoczony, aby zobaczyć Cdale ma tak mało prowizja w widłach. Nawet rachunkowości dla różnic w kątach rur głowy, wygląda to trochę więcej szlak (~ 1mm) niż Colnago. Jednak nigdy nie słyszałem ktoś powiedzieć Cdale nie wolno kierownicy. Czy zauważą żadnej różnicy w kierowaniu odpowiedzi między Colnago i Cdale?

Albo coś innego w pracy tutaj, być może różnych wysokościach headtube lub rozłożenie ciężaru na rowerze? Nie pytając, który z nich jest "lepszy", tylko czy można zauważyć różnice między two.Even mój Cdale najlepszego dopasowania nie czuł right.May miał więcej do czynienia z relatywnie wysoką 27,3 BB niż cokolwiek innego. I nie wydaje się realne sensetive niewielkich zmian w ślad i wymiany widelce w przedziale 40-45 prowizja z obecnie niepokojące dużo na ten temat.

Hypnospin

Co ja tutaj rozprawy jest postrzeganie obsługi rowerów "nie rzeczywiste możliwości obsługi rowerów. Trendy w geometrii roweru do relaksu z napiętych iz powrotem, zawsze rozstrzygania nieco pobliżu neutralne.
73x73 stopni 40 chainstays constitue neutralny w ogólności.

Jeśli producent różni się od tego widelca prowizji jest czasem zmienić, aby zrekompensować, by wszystko w neutralnej strony.

Jedną z najszybszych zjazdowe kiedykolwiek następnie wjechał w. Merckx relaksujący kąty, a ja osobiście bita przez roadies w MTB z bardzo długi rozstaw osi i zrelaksowany prostopadle do meczu.

Kiedyś Aske kolega z zespołu, powiat mistrzów 5 mistrzu crit Sprinter czy agresywne geometria była korzyść, odparł, jeśli uzyska potrącił Będą chcieli neutralne geometrii jest bardziej wyrozumiały.

Zrealizować ten facet widział pojawienia się i upadku crit konkretne rowery geometrii.
Wszystko to mówi się, rowerów I've been riding najbardziej, Wilier, ma bardzo napięty geometrii, muszę Ergopost Look to get enough siodło porażkę, a to może być rozpatrywane nerwowym stronie ale czuje telepatycznych do mnie teraz.

LeMonds wieku nie są rowery, rowery kryterium. To nie znaczy, że nie będzie rogu, po prostu rogu inaczej. Znajdź obwodu gdzieś z partii 90 stopni włącza i praktyki.

I own 2005 LeMond Versailles and I love it. http://www.lemondbikes.com/2005_bikes/versailles.shtml

Można powiedzieć, że rogi jak sedan zamiast samochodów sportowych. Ale przeznaczenie Kupiłem ten rower jest za długi, przejażdżki długa droga w górach. Punktem kulminacyjnym mojego roku na rowerze będzie pakowania 10000 Mountian szczyty pieszo i 9000 stóp mija i nie wyobrażam sobie malejąco tych dróg na rowerze, który został przeznaczony do wyścigów kryterium.

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Translations delivered by vB Enterprise Translator 3.3.1