PDA

Naprawdę pytań newbie

View Full Version: Naprawdę pytań newbie

FlyMeToTheMoon

Hi there,

Jestem naprawdę newbie do roadbikes. Zawsze na rowerze górskim w celach rekreacyjnych, ale ostatnio mam zdobyć bardziej poważnie rowerowych i dostał się nowy roadbike z płaskownika. Moim problemem jest to, że zawsze zmiana biegów w zależności od "siły nóg czują" i myślę, że nie jest poprawne.

Czy ktoś może mi dać wskazówki na to, co jest poprawne narzędzi należy rzeczywiście do różnych terenów? Próbowałem różnych kombinacji na mój nowy rower, ale nie wiem co jest nie tak jak moja maksymalna prędkość to tylko 27 kilometrów na godzinę, a średnia 15-20 km, kiedy mogę jechać szybciej. Zdaję sobie sprawę, rower spin spod kontroli, gdy próbuję przyspieszyć do prędkości, że chcę iść. I really need reedukacji na rowerach. Czy jest jakiś stronie mogę czytać o narzędzia i stuff like this?

gclark8

Musisz nauczyć się kręcić. Stopniowo zwiększać do 88-94 rytm i ponad siły czas na te kadencje będzie rozwijać.

Rowerów drogowych powinna mieć 52-12 top gear do 700c koła. Jest to wystarczająco szybko dla każdego. :)

Starship

Gclark8 ma rację, zmiany biegów, aby utrzymać swoje cadance. Czy masz komputer cadance środków? Polar Cs200CAD ma i cound można znaleźć w serwisie eBay około 130,00 dolarów: P

FlyMeToTheMoon

Oto mój rower specs: Scott Speedster S60FB Flat Bar

Rurki Alloy; geometrii Roadster, 7005 Alloy PG; Zintegrowanego headtube; Fender kompatybilne

Alloy; 1 1 / 8 "stalowa rura sterowa, zintegrowane

Integreadet Steel Cup

Shimano RD 2200; 24 Speed

Shimano FD - R443 F

Shimano ST - R223; 24 Speed
Scott Sport SCBR 510; 41-56 mm Scott Sport L

Suntour Sport; 30/42/52 T

TH - BB 7420 ST

Scott X - Rod, 580 mm

Scott Roadster, 1-1/8 "/ Double Bolt

Scott Alloy 31.6mm

Scott Road

F: Scott Sport, R: Scott Sport

KMC Z - 72

Shimano CN-HG50-8, 12-25 T

14 G Stainless, srebrny 2 mm

Alex - 500/32 R H Black

Maxxis Colombière 700 x 25 C

Ja tylko dostałem podstawowego komputera, szybkość działania, odległość i czas cos Właśnie zaczął się poważnie. Co dokładnie przędzenia na drodze? Myślę, że potrzebują dużo pomocy we wszystkich tych kategoriach tak naprawdę apprepriate doradztwo mogę. Dzięki!

Starship

OK, Here We Go!

Po pierwsze, niektórzy ludzie naprawdę PUSH pedał w dół, a następnie zwalniać nacisk. Oczywiście z obu nóg. Wynika to w ONZ nawet obrót korb. Spinning polega na gładkie, płynne obracanie pedałów, nawet ciągnąc kopii zapasowych w innych pieszo idzie w dół. Tak więc moc dostarczany jest również sprawne i płynne.

Spinning nie bierze tyle wysiłku jak naciśnięcie trudne, ale dostanie serca up! A wy możecie obracać dłużej niż można wypchnąć trudne.

I hope this helps. Liczenie obroty podczas jazdy byłoby prawie niemożliwe. Dlatego komputer rowerów z kadencji jest potrzebna. Byłem zaskoczony, I just got nowy komputer i znaleźć się w normalnym rytmie 97.

Oto mój rower specs: Scott Speedster S60FB Flat Bar

Rurki Alloy; geometrii Roadster, 7005 Alloy PG; Zintegrowanego headtube; Fender kompatybilne

Alloy; 1 1 / 8 "stalowa rura sterowa, zintegrowane

Integreadet Steel Cup

Shimano RD 2200; 24 Speed

Shimano FD - R443 F

Shimano ST - R223; 24 Speed
Scott Sport SCBR 510; 41-56 mm Scott Sport L

Suntour Sport; 30/42/52 T

TH - BB 7420 ST

Scott X - Rod, 580 mm

Scott Roadster, 1-1/8 "/ Double Bolt

Scott Alloy 31.6mm

Scott Road

F: Scott Sport, R: Scott Sport

KMC Z - 72

Shimano CN-HG50-8, 12-25 T

14 G Stainless, srebrny 2 mm

Alex - 500/32 R H Black

Maxxis Colombière 700 x 25 C

Ja tylko dostałem podstawowego komputera, szybkość działania, odległość i czas cos Właśnie zaczął się poważnie. Co dokładnie przędzenia na drodze? Myślę, że potrzebują dużo pomocy we wszystkich tych kategoriach tak naprawdę apprepriate doradztwo mogę. Dzięki!

gclark8

Wszystkie dobre rady.

Hey, nice bike! 52 ząb duży pierścionek, 12 małych zębów koła zębatego, to pójdzie szybciej niż mój drogi i rowery tri. : D

Te opony mogą być nieco powolne, sprawdź boku na max ciśnienie powietrza w oponach, przejdź na około 10psi poniżej max z przodu i około 5 psi poniżej max do tyłu.

Pomyśl o lepszej komputera, z kadencji, Cateye Astrale 8 jest dobry i nie za dużo $ $.

FlyMeToTheMoon

Dziękujemy za wszystkie wyjaśnienia i porady. Czułem coś było nie tak z oponami w rzeczywistości .... cos wydaje się dość późno, pomimo mojego pedałowania .. moim głównym problemem jest trudny stać na rowerze cos siedzenie jest wyższy i nie mogę równowagi i idę drgający w pierwszym haha ... co jest dość kłopotliwe (nie używam clip-on buty jeszcze) i próbując zdecydować, które narzędzia należy użyć dla uzyskania maksymalnej wydajności. Chyba nie ma się bawić z biegami i poszukać lepszego komputera zbyt .... Hee:)

gclark8

Ok, sprawdź siedzenia nie jest zbyt wysoki, lekko zginać w nogę z pedału na dole i dwukrotnie sprawdzić, przesuwając on / off siodełka podczas przemieszczania się, jeżeli piłka $ połowu, to miejsce jest zbyt wysoka. : D

Rozpoczęcie na płaskiej drodze, spróbuj narzędzi w 2 / 2, zostaw po lewej shifter w środku (2) dla większości jazdy. Wystarczy przesunąć dźwignię w prawo, aż poczujesz lekkie wygodne obciążenia na nogi. Jego temat smooooth nie, trudno. Jeżeli obciążenie jest zbyt proste, wyższy bieg 345678, if you cant spin wystarczająco szybko, a następnie spróbuj niższy bieg 87.654.321. Czasami zmiana biegów 2-3 sekund na wzgórzu tylko do utrzymania takiego samego obciążenia na nogi. Będziesz korzystać ze wszystkich narzędzi, przyzwyczaić się do zmieniających się nimi.

FlyMeToTheMoon

FYI, jestem .. pani: p. Kiedy mogę korzystać z narzędzi 1 i 3 w lewym shifter wtedy? dla upslopes i downslopes?

Używam 2 po lewej i 3 / 4 w prawo przez większość czasu teraz ...

Ok, sprawdź siedzenia nie jest zbyt wysoki, lekko zginać w nogę z pedału na dole i dwukrotnie sprawdzić, przesuwając on / off siodełka podczas przemieszczania się, jeżeli piłka $ połowu, to miejsce jest zbyt wysoka. : D

Rozpoczęcie na płaskiej drodze, spróbuj narzędzi w 2 / 2, zostaw po lewej shifter w środku (2) dla większości jazdy. Wystarczy przesunąć dźwignię w prawo, aż poczujesz lekkie wygodne obciążenia na nogi. Jego temat smooooth nie, trudno. Jeżeli obciążenie jest zbyt proste, wyższy bieg 345678, if you cant spin wystarczająco szybko, a następnie spróbuj niższy bieg 87.654.321. Czasami zmiana biegów 2-3 sekund na wzgórzu tylko do utrzymania takiego samego obciążenia na nogi. Będziesz korzystać ze wszystkich narzędzi, przyzwyczaić się do zmieniających się nimi.

gclark8

Oh my gosh! : eek: dziewczyny!

1000 przeprosiny! Gdzie mogę ukryć teraz?

My GF będzie miłość, że post pisałem, należy go edytować? Pytam ją, aby napisać do was rano, jak ona bierze syna na kolację dziś wieczorem.

W biegów,
Staraj się korzystać z wszystkich 8 w prawo na mieszkania,
i kiedy zabraknie,
na wzgórzach użyć 1 na lewo,
iw dół wzgórza użyć 3 po lewej stronie.

Możesz przyjść do jazdy z nami, każdy czwartek lub piątek. Ona (Little Jackie) jest Gosnells jestem w Bassendean. Jackie ma F-100 Felt 650c z tej samej przekładni masz. :)

Little Jackie

George wciąż zarumieniona od jego pomyłka w zakresie wysokości siedziska wczoraj! :)

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Languages translations supported by vBET 3.3.1