PDA

View Full Version: Kto robi najlepsze hamulcowe i manetki

Tommasini53

Pytanie dla doświadczonych wrenchs:

Kto robi najlepsze wyniki hamowania i kabli przerzutki?

Czy warto dodatkowo $ $ na zakup stali nierdzewnej zamiast ocynkowane? Czy teflonem kable warte wysokiej ceny?

I'd appreciate pomoc od doświadczonych wrenchs na widowni. Kilku jeźdźców roszczenie to nie ma znaczenia. Myślę, że nie i mam na myśli tylko zamówienia polu kabli Jagwire.

Jeśli to pomaga, używam Campy wyposażenia mieszkań Nokon.

Thanks in advance:)

Potężny Pete

Jeżdżę Campagnolo Chorus (pełny gruppo) i zawsze stosować kable Campagnolo. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Są one zaprojektowane przez ludzi, którzy zaprojektowali resztę sprzętu.

Przeznaczyć więcej środków na jagwires, nokons lub cokolwiek, jeśli, IMVHO really enjoy bolesnym (nie będzie problemów, a przynajmniej wydaje się, że sposób, w większości ludzi, którzy instalują rzeczy) i ceny do spalania. :)

Retro Grouch

Ponieważ używasz Campy części Osobiście polecamy przy Campy kable, ponieważ głowy teence mniejsze. Generic głowice kablowe powinny być składane nieco do pracy oraz z rzeczy Campy.

Other than that I don't worry about it too much. Używam luzem "slick ocynkowanej" kable QBP na mojej osobistej rowery. Wolę się stali ocynkowanej, ponieważ pozwala mi lutu kończy i mogę przesuń je i za pośrednictwem obudowy w razie potrzeby.

IEatRice4Dinner

Używam czarnego teflonem kabli, które wkrótce będą z houseing nokon. Kable Shimano są większe, nic naprawić cant sprawy:) (I love czarne kable)

AngoXC

Biegnę Jagwires (razem z rowerem) na mój rower górski i przystań naprawdę nie miał problemu. Ostatnia usługa, moje kable narzędzi zostały zastąpione w przypadku niektórych z nich Dura Ace i muszę przyznać, że ogromną różnicę do Jagwires.

Xsmoker

Biegnę Jagwires (razem z rowerem) na mój rower górski i przystań naprawdę nie miał problemu. Ostatnia usługa, moje kable narzędzi zostały zastąpione w przypadku niektórych z nich Dura Ace i muszę przyznać, że ogromną różnicę do Jagwires.

Różne, w jaki sposób?

bobbyOCR

Uważam, jeśli wyciągnąć kabel z obudowy, uruchom go przez niewielką łazienką (kilka kroplówek) trój-lub przepływu oleju lekkiego, a następnie zainstalować go ponownie, to działa bardzo sprawnie i przenosi się wyraźniejszy, a hamulce mają mniej pulchny czuje.

IEatRice4Dinner

nokons człowiek nokons ... if u wanna gładkie. jego nocnej i powerlins azteck dni suck ...

AngoXC

Różne, w jaki sposób? Nie wiem naprawdę. Jagwires były sprawne, ale trzeba było wprowadzić trochę wysiłku, aby initally przenieść je. Mogło być, bo naprawdę haddnt uczestniczyło w nich recontly ale w momencie, czuli się jak ogromną różnicę.

Wino Ryder

Jeżdżę starszymi Tommasini Record / Chorus Mix i będzie używać tylko Campy kabli i osłon na rowerze. Obecnie używam "Super Record" obudowy, bo są koloru szarego lubię, a oni doskonale.

HD Reynolds

Teflonem kable (są one warte i nie są, że drogie) na campy czarna obudowa przerzutki i kabli Campy / Obudowy z hamulcami.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish