View Full Version: Siodła
Jestem po prostu do jazdy konnej i stwierdzą, że siodła są bardzo niewygodne. Mój nowy rower ma dobre siodło i nie jest zbyt wąski, ale idę Numb każdej jazdy. Chcę mieć "cushier" siodło, ale zawsze czuć się jak to wbrew zasadom.
jest to "niezgodne z zasadami" albo ja po prostu paranoikiem? Ponadto, istnieje kilka powodów dlaczego warto znosić jazda na siodło to boli?
Dziękujemy za cierpliwość z mojej niewiedzy, a także za pomoc.
Karl
Zapraszamy do sportu. :)
1. Jeśli jesteś nowy konna, swoje siodło będzie bolało ... jest minimum przyzwyczaić do jazdy, że trzeba będzie znosić.
2. Siodełka Cushier zwykle są mniej wygodne, jeśli jedziesz na poważnie.
3. Proszę nie szukaj na tym forum, a znajdziesz wiele informacji na siodło problemów. Pamiętaj, że pasujące siodła i włóczędzy jest bardzo nienaukowe procesu. Co działa na mnie nie będzie działać dla Ciebie.
4. W każdym razie, powiedz nam, co siodło jesteś ze jazda w chwili obecnej.
5. Powiedz nam, jaki rodzaj jazdy zrobić, odległości, czasu na rowerze, rodzaj rowerów (górskich, droga?).
Jestem po prostu do jazdy konnej i stwierdzą, że siodła są bardzo niewygodne. Mój nowy rower ma dobre siodło i nie jest zbyt wąski, ale idę Numb każdej jazdy. Chcę mieć "cushier" siodło, ale zawsze czuć się jak to wbrew zasadom.
jest to "niezgodne z zasadami" albo ja po prostu paranoikiem? Ponadto, istnieje kilka powodów dlaczego warto znosić jazda na siodło to boli?
Karl
Konfigurowanie pozycji siodła jest również bardzo ważne. Obiekt ma mieć swój ciężar na "sitzbones", mając na najszerszą część siodła. Jeśli zamierzasz numb, spróbuj przechylania nos siodła w dół o kilka stopni, ruchome siodełka do przodu nieco, albo po prostu siedzi dalej z powrotem na siodło.
Ogólnie dopasowanie rowerów wpływa na sposób skontaktować się z siodła, jak również. Jeśli można mieć doświadczonych rowerzystów sprawdzić na swojej pozycji, która byłaby dobrym miejscem, aby rozpocząć.
Jeden z moich rowerach razem z aksamitny siodło, ale jest dużo bardziej nieprzyjemne niż mój minimalistyczny San Marco. Upewnij się, usiąść na siodle poprawnie.
Ponadto sprawdź, czy ostatnio film na tej stronie, która poniosła drętwienie jeźdźca.
http://www.velonews.com/news/fea/10206.0.html
Karl
Karl
Wer'e wszystkich jeśli jesteście sobie rower Knicks / Shorts, z jakiejś formy zamszowej padding.
my favorite siodło jest Specialized line. Mam Toupe na jeden rower i alias na innych. wielkie siodełka!
Nawet pro rowerzystów cierpi z powodu problemów z siodła.
Bike Specjaliści Fit
Niektóre z anatomicznie zaprojektowane siodełka są bardzo wygodne w dzisiejszych czasach
Lubię Selle SMP (http://www.sellesmp.com) zakres, zwłaszcza SMP Pro (http://www.bicyclerubber.com/acatalog/Selle_SMP_PRO.html)
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0