View Full Version: Aktualizacja Deraileurs, Manetki & Cassettes
Aktualizacja Deraileurs, Manetki & Cassettes
Jestem zupełnie nowy na rowerowych drogach, im po prostu zastanawiasz się, jak trudno / łatwo jest uaktualnienie kaseta, manetki i deraileurs? Czy mogę uaktualnić każdego z tych compoenents indywidualnie czy też muszę dopasować je wszystkie i kupić je razem?
Jestem zupełnie nowy na rowerowych drogach, im po prostu zastanawiasz się, jak trudno / łatwo jest uaktualnienie kaseta, manetki i deraileurs? Czy mogę uaktualnić każdego z tych compoenents indywidualnie czy też muszę dopasować je wszystkie i kupić je razem? To zależy co masz. Jeśli pobyt w tej samej firmie, wymieniając jest dość prosta, wystarczy upewnić się, że 9 prędkości 9 prędkości lub 10 do 10. Trzech największych grup Campy (Record, Chorus, Centaur) i Shimano (Dura Ace, Ultegra i 105) są funtionally samo. i wymiennych. Mam rower to kombi Record, Chorus i Centaur.
To zależy co masz. Jeśli pobyt w tej samej firmie, wymieniając jest dość prosta, wystarczy upewnić się, że 9 prędkości 9 prędkości lub 10 do 10. Trzech największych grup Campy (Record, Chorus, Centaur) i Shimano (Dura Ace, Ultegra i 105) są funtionally samo.
Dobrze, dobrze mam Shimano Sora 8 casssette Sp wykoleić i tylne, manetki Sora i przód sora wykoleić z 3 Sp korby.
mogę uaktualnić niektóre poszczególne elementy? Tzn. jeśli chcę poprawić jakość zmiany biegów, lub otrzymać więcej narzędzi, jakie długości będę musiał przejść przez zastąpienie części?
Dobrze, dobrze mam Shimano Sora 8 casssette Sp wykoleić i tylne, manetki Sora i przód sora wykoleić z 3 Sp korby.
mogę uaktualnić niektóre poszczególne elementy? Tzn. jeśli chcę poprawić jakość zmiany biegów, lub otrzymać więcej narzędzi, jakie długości będę musiał przejść przez zastąpienie części?
Wszystkie trzy na raz (kaseta, manetki i tylną der), jeżeli chcesz iść z 9 lub 10 prędkości. Korby powinny być ok, chociaż 9 i 10 prędkości używać węższy łańcuch. Miałam starszych 8 prędkości ustanowiony i kupił 9-zestaw aktualizacji prędkości. To był dobry interes i teraz wciąż jest z Shimano 9 speed tam po obniżonych cenach.
To był dobry interes i teraz wciąż jest z Shimano 9 speed tam po obniżonych cenach.
Właściwie, to rodzaj interesująca kwestia. Z Dura Ace, Ultegra i 105 teraz w 10-biegowa, jak długo są górne brifters poziomie będzie łatwo dostępne? Niedawno kupiłem parę Ultegra 9-brifters prędkości tylko utrzymać jako części zamienne.
Trzymaj telefon .... Najpierw musisz odpowiedzieć na kilka pytań wstępnej kontroli. 1) Jakie ramy próbujesz uaktualnić i 2) dlaczego chcesz uaktualnić? ,02 Jest modernizacja głównych grup zazwyczaj nie ma sensu, ponieważ nowy rower często ma być tańszy, a także ramka może nie być w ame klasy uaktualnień. Wszelkie uaktualnienia do DA jest stratą pieniędzy i tak. Tak jak inni wspomniałem, przebywa w tej samej kategorii Sped pozwala fragmentaryczne modernizacji. Najlepszy zwrot z każdej zainwestowanej złotówki jest kół, ponieważ można przenosić je między klatkami bardzo łatwo. Pamiętaj, 1000 dolarów radioodtwarzacza w '74 Pinto oznacza, że nadal kierowcy '74 Pinto.
Wszystkie trzy na raz (kaseta, manetki i tylną der), jeżeli chcesz iść z 9 lub 10 prędkości. Korby powinny być ok, chociaż 9 i 10 prędkości używać węższy łańcuch. Miałam starszych 8 prędkości ustanowiony i kupił 9-zestaw aktualizacji prędkości. To był dobry interes i teraz wciąż jest z Shimano 9 speed tam po obniżonych cenach.
Które części dostałeś w ramach 9-zestaw aktualizacji prędkości? Jaki zestaw did you get? Ile?
Myślę, że mogę iść tą drogą ...
Trzymaj telefon .... Najpierw musisz odpowiedzieć na kilka pytań wstępnej kontroli. 1) Jakie ramy próbujesz uaktualnić i 2) dlaczego chcesz uaktualnić?
Jestem modernizacji GIANT 06 'OCR3 ramki. Nie jestem pewien czy chcę teraz uaktualnienia, ponieważ Mam pewne problemy z przesunięcia na mój większy Chainring, trzyma łańcuch spadając, ale słyszałem, że to może być ustalona z właściwego dostroić anyway. Jednak ja nie zauważyli niektórzy mówią, że jakość Sora "crap", więc myślę, że może warto zaktualizować, ja niedawno zakupione rowerze, to jeszcze na gwarancji, ale chciałem po prostu zbadać, czy mogę kupić części tanie w serwisie eBay lub coś uaktualnić, bo jestem świadomy, że są drogie kupić nowy.
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0