View Full Version: 9 prędkości do 10 prędkości upgrade
9 prędkości do 10 prędkości upgrade
A little help needed - Chcę, aby uaktualnić 9 prędkości do 10 prędkości Campagnolo Centaur / Veloce - Słyszałem, że 9 prędkości dźwigni biegów może pracować ze wszystkimi innymi 10 bitów prędkości i piece - Czy ktoś wie, czy to prawda?
: rolleyes:
A little help needed - Chcę, aby uaktualnić 9 prędkości do 10 prędkości Campagnolo Centaur / Veloce - Słyszałem, że 9 prędkości dźwigni biegów może pracować ze wszystkimi innymi 10 bitów prędkości i piece - Czy ktoś wie, czy to prawda?
: rolleyes: Tak, w większości ...
Inne niż shifter koło indeksu, tylko kaseta (oczywiście) + łańcuch i przerzutki przednie są konkretne, a nie tyle z Przerzutka przednia.
Można oczywiście użyć Aktualna 9-speed Przerzutka przednia z 10-napęd prędkości. Używam przerzutki Shimano Ultegra przód, ponieważ jest to, co miałem, kiedy przyjęte Campagnolo manetki ERGO ... i pracowali. Niektórzy mówią, przerzutki Shimano przód lepiej niż Campagnolo ... Jeśli tak, mogę tylko przypuszczać, że ramię huśtawka jest nieco mniej podatne na wyginanie ...
SRAM 89R łańcuch jest popularnym substytutem Campagnolo 10 łańcuch prędkości.
Istnieją pewne tylne koła, gdzie istniejące przerzutka tylna może nie działać tak jak są ze względu na konflikty z wewnętrznej klatki koła pasowego i szprychy! Tak, niektóre należy zachować ostrożność, gdy jesteś na początku badania do odprawy celnej.
: rolleyes:
Campag 10spd kaseta jest wciśnięte w tej samej przestrzeni jak 9spd, więc indeksowania jest inny. Jeśli spróbujesz użyć 9spd dźwignie, z przodu będzie działać dobrze, ale z powrotem nie będzie indeksować poprawnie. A nawet jeśli nie, to nadal korzystać tylko 9 z 10 kół zębatych, więc nie byłoby pkt. Tak, aby przejść 10spd musisz kaseta (który będzie pasował istniejącego koła nie ma problemu), odpowiedni łańcuch i prawo shifter strony (dostępne oddzielnie) lub odpowiedniej części odbudować istniejące Shifter jako 10spd (możliwe jedynie po 2002 dźwignie myślę). Campagnolo twierdzą, że różnica między 9spd równoległoboku geometrii i 10spd tyłu mechy i 9spd mech nie będą działać w 10spd systemu (cytat: "absolutnie nie - nie ma większych problemów"). Nie wiem - nie próbowałem tego osobiście - może działać dobrze.
Oni mówia musisz zmienić chainset lub jego zmiany, ale wiele osób nie niepokoić i nie mają problemów. Twoje FD będzie działać dobrze - znowu Campag powiedzieć pre-2001 decyzje ramowe potrzebę zmiany, ale będą nadal działać bez.
Więc: co najmniej uaktualnienia do 10spd jest kaseta / łańcuch / ergo RH. Wtedy może trzeba jeszcze zmienić tył der. Albo można wydawać pieniądze na koła i opony i zamiast czuć różnicę .. :-)
Campag 10spd kaseta jest wciśnięte w tej samej przestrzeni jak 9spd, więc indeksowania jest inny. Jeśli spróbujesz użyć 9spd dźwignie, z przodu będzie działać dobrze, ale z powrotem nie będzie indeksować poprawnie. A nawet jeśli nie, to nadal korzystać tylko 9 z 10 kół zębatych, więc nie byłoby pkt. Tak, aby przejść 10spd musisz kaseta (który będzie pasował istniejącego koła nie ma problemu), odpowiedni łańcuch i prawo shifter strony (dostępne oddzielnie) lub odpowiedniej części odbudować istniejące Shifter jako 10spd (możliwe jedynie po 2002 dźwignie myślę). Campagnolo twierdzą, że różnica między 9spd równoległoboku geometrii i 10spd tyłu mechy i 9spd mech nie będą działać w 10spd systemu (cytat: "absolutnie nie - nie ma większych problemów"). Nie wiem - nie próbowałem tego osobiście - może działać dobrze.
Oni mówia musisz zmienić chainset lub jego zmiany, ale wiele osób nie niepokoić i nie mają problemów. Twoje FD będzie działać dobrze - znowu Campag powiedzieć pre-2001 decyzje ramowe potrzebę zmiany, ale będą nadal działać bez.
Więc: co najmniej uaktualnienia do 10spd jest kaseta / łańcuch / ergo RH. Wtedy może trzeba jeszcze zmienić tył der. Albo można wydawać pieniądze na koła i opony i zamiast czuć różnicę .. :-) Hmmmmm. Cóż, może masz rację (na co powtórzeń "Campagnolo to mówią), ale byłem w oparciu moich obserwacji na krycia 10-biegowa Centaur ERGO shifter z ok. 2000 9-speed / (starego stylu) Chorus przerzutka tylna i 12-23 10-Speed Kaseta Zapis ... mix-i dopasowane do n-tego stopnia!
Indeksowanie było dobrze ... przynajmniej w moim umyśle - koła pasowego dostosowane do zębów kasety z każdej zmianie, gdy motocykl był w workstand - ale, jak już wspomniano, wewnętrzne klatek (potencjalnych) "rub" (że tak powiem !) ... wewnętrznej klatki można było łatwo modyfikować przy użyciu pliku płaskiego w celu usunięcia nadmiaru materiału na czołowych / krawędzi górnej części klatki ... przynajmniej w moim umyśle!
Wyniki mogą się różnić ...
NB. OY! Jestem obecnie korzysta z mojego 10-manetki ERGO prędkości z tylnej przerzutki Shimano ... 9-drivetrains prędkość! Więc ...
OBVIOUSLY (!?!), Nie ufam ani Campagnolo, albo Shimano, "obrót" dział ... lub, kto jest w ich korporacji, który dostarcza informacji klienta.
Tak, spróbuj aktualnej przerzutka tylna przed tryskającej na nową ... Może to będzie działać ... , a może nie będzie.
BTW. Przepraszam, jeśli jest niejasny co do potrzeby 10-biegów lub zastąpienie 10-indeksowanie prędkość środka masy dla shifter ...
Hmmmmm. Cóż, może masz rację (na co powtórzeń "Campagnolo to mówią), ale byłem w oparciu moich obserwacji na krycia 10-biegowa Centaur ERGO shifter z ok. 2000 9-speed / (starego stylu) Chorus przerzutka tylna i 12-23 10-Speed Kaseta Zapis ... mix-i dopasowane do n-tego stopnia!
Indeksowanie było dobrze ... przynajmniej w moim umyśle - koła pasowego dostosowane do zębów kasety z każdej zmianie, gdy motocykl był w workstand - ale, jak już wspomniano, wewnętrzne klatek (potencjalnych) "rub" (że tak powiem !) ... wewnętrznej klatki można było łatwo modyfikować przy użyciu pliku płaskiego w celu usunięcia nadmiaru materiału na czołowych / krawędzi górnej części klatki ... przynajmniej w moim umyśle!
Wyniki mogą się różnić ...
NB. OY! Jestem obecnie korzysta z mojego 10-manetki ERGO prędkości z tylnej przerzutki Shimano ... 9-drivetrains prędkość! Więc ...
OBVIOUSLY (!?!), Nie ufam ani Campagnolo, albo Shimano, "obrót" dział ... lub, kto jest w ich korporacji, który dostarcza informacji klienta.
Tak, spróbuj aktualnej przerzutka tylna przed tryskającej na nową ... Może to będzie działać ... , a może nie będzie.
BTW. Przepraszam, jeśli jest niejasny co do potrzeby 10-biegów lub zastąpienie 10-indeksowanie prędkość środka masy dla shifter ...
Yeah, I don't think we're zgadzając się :-)
Jeśli 10SP konfiguracji pracował z 9SP der tyłu to pewnie tak będzie ich twórców's - chociaż myślę, że przed 2000 r. campag 9spd ders miał inny stosunek ciągnąć do nowszej wersji, więc może to ma wpływ na zgodność too. Tak jak ty, powiedziałbym, spróbować i zobaczyć przed tryskającej na nowy.
To oczywiście w Campag (i Shimano) interesów powiedzieć ludziom, że trzeba zmienić wszystko na raz, ale za godziwe Campag są zazwyczaj dość dobre do wskazania, gdzie wszystko można dostać rundy (tj. zmiany zębów indeksu mix and match lub upgrade) .
: rolleyes: FWIW, tylko uaktualnienie, że zrobiłem się dzieje z Shimano 105 downtube 8 prędkości 9 speed STI. Kupiłem Upgrade Kit (manetki, przerzutka tylna, kaseta i łańcuch) oraz z zestawem producent zaleca chainging pierścień łańcucha iner mojego Korba również. I ruszył z płaskim jazda w mieście na wzgórzach "burbs, więc patrzy na hange mój 42t pierścień wewnętrzny do 39t i tak, ale jestem domyślając się, że węższy łańcuch może utknąć między pierścieniami. Zwykle uważa, że przejście od 9-10 będzie nieco bardziej subtelny (jeśli nauczyliśmy się czegoś w High School Math). Nie jestem tak pewny, ze Campy, ponieważ wszystkie moje campy rzeczy (dwa rowery) jest 10-speed. Wystarczy opinia (nie, że zwrócił się Pan, a ja nienawidzę, kiedy ludzie na ogół zrezygnować rad, ale nie odpowiedzieć na pytanie pod ręką), 9 prędkości campy jest bardzo możliwe, kasety, łańcuchy części zamiennych, więc nie byłoby związane z nieaktualnych . Mam również zauważyć, że nawet rzeczy Campy jest rebuildable, części są dość cen. Więc co on tak naprawdę kosztuje kolei 9 prędkości do 10 prędkości w porównaniu z zaledwie zakupu Centaur zestaw aktualizacji 10 10 prędkości?
Dziękujemy wszystkim za podjęcie trudu i czasu, aby odpowiedzieć na moje zapytanie - powodem może zaktualizować to, że kupiłem nowe felgi (Eurus 2006 clinchers) na mój nowy 10 rowerów prędkości (tifosi CK5), ale również lżejsze Trek 5500 (zbudowane z Campagnolo 9 biegów części, uczy, że pomoc koła swopping itp czy wszystkie systemy 10-speed kompatybilne.
Właściwie nie można uaktualnić za Shemals na Trek wydaje się być lżejszy i lekka jak Eurus ale nie waży je jeszcze - Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Dziękujemy wszystkim za podjęcie trudu i czasu, aby odpowiedzieć na moje zapytanie - powodem może zaktualizować to, że kupiłem nowe felgi (Eurus 2006 clinchers) na mój nowy 10 rowerów prędkości (tifosi CK5), ale również lżejsze Trek 5500 (zbudowane z Campagnolo 9 biegów części, uczy, że pomoc koła swopping itp czy wszystkie systemy 10-speed kompatybilne.
Właściwie nie można uaktualnić za Shemals na Trek wydaje się być lżejszy i lekka jak Eurus ale nie waży je jeszcze - Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Targi komentarz, że będzie pomoc koła wymieniać się zarówno rowery sam - I've got one 9spd (plus żona dwóch 9spd) i jeden 10spd zbyt, a to trochę bólu, jeśli chcę wymiany kół między dwoma (lub jak w ostatni weekend, kiedy ja potrzebowałem wolnego 10spd tyłu trzymać w samochodzie wsparcie dla rasy (patrz: www.duonormand.com i wejść w przyszłym roku, jeśli można dostać się do Francji - see you there!) i musiał zmienić na jednej kasety z 9spd koła. utwardzonej, że teraz kupując tyłu FSA RD200 i 10spd campag kasetę z francuskim Ebay za 46 euro na lot!
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0