View Full Version: Plac osi dolnej moment obrotowy śruby uchwytu?
My i jestem już szukają pomocy. Go figure.: Confused:
Mam kwadratowych typu bottom Shimano osi uchwytu i korby. Mam usunięte korb, smarowane osi (próbował un korb-smarować także), a następnie umieścić je z powrotem na tylko mieć puk pochodzą dźwięku typ BB w tym samym miejscu podczas rozruchowy. Gdy wrócę do domu mogę znaleźć śrubę gospodarstwa korb, mają albo rozwiązania lub korby zostały przeniesione dalej na oś. Użyłem klucza dynamometrycznego zestaw do 28 kg-m, ale za każdym razem po 50 minut jazdy znaleźć muszę ponownie dokręcić śruby.
Pytanie: Co powinien być moment dla tych śrub i am I missing something oczywiste you'all?
Dzięki!
You're o prawo do kwoty moment, ale obawiam się, że jesteś trochę za późno.
Po tych kwadratowy stożek korb rozluźnić, nadal jeździć na nim to raczej tarzać się kwadratową dziurę w stosunkowo miękkie crankarm aluminium i są one zniszczony na zawsze.
Sprawdź tutaj: http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0018.Schematic.0001.File.tmp/bb_un25_ev.pdf
To może być lepiej:
http://www.shimano.com.au/publish/content/australia/en/cycling/customer_support/service_diagrams/road_bike_service.MainContentPar.0015.Schematic.0012.File.tmp/FC-4400_4403_SI-1DM0A.pdf
305-435 in.lbs.
Dzięki. Postaram się moment ich jeszcze raz - z pewnymi niebieski Loctite na śruby - w górnym zakresie momentu obrotowego: 36 kg-m.
Jeśli to nie pomoże, I guess I need some new korby broni ...?
Again, thanks!
Dzięki. Postaram się moment ich jeszcze raz - z pewnymi niebieski Loctite na śruby - w górnym zakresie momentu obrotowego: 36 kg-m.
Jeśli to nie pomoże, I guess I need some new korby broni ...?
Again, thanks!
Konieczne może być nowa korba na broń ... Zgadzam się, należy spróbować ponownie zaostrzenie pierwszy. Dlaczego nie? Nie masz nic do stracenia.
Kwadratowych, stożkowe dno szybu uchwyt / ramię korby jest przeznaczony do dopasowania zakłóceń. Oznacza to, że raz zaostrzyły się do właściwego spec moment, aluminiowe ramię korby powinny odkształcać się lekko i zrobić przytulne, pełne dopasowanie kontakt z wrzeciona. Należy również mieć możliwość wykupienia korby Śruby ramię w tym miejscu - choć należy pozostawić go, w przypadku ramię korby jest luźne. Śruby będzie je przed upadkiem!
Zaleca się, aby nie smaru osi lub ramię korby przed instalacją, ponieważ będzie to mess with pasuje zakłóceń. Również po ramieniu korby ma poluzowała i zostały pogrążone w ten sposób, miękkich ramion korby prawdopodobnie odkształcać bitowe. Będzie to również wrak przyszłych prób ponownego zaostrzenia i co dobre dopasowanie zakłóceń. Myślę, że jest to sytuacja, jesteś w tej chwili.
Spróbuj ponownie dokręcania. Po prostu nie dokręcić przeszłości zalecane specyfikacje. Jest to możliwe do nadmiernego stresu ramię korby i to crack / fail.
John Swanson
www.bikephysics.com (http://www.bikephysics.com)
Dzięki! I'll give it a try - suche.
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0