różne rozmiary Korba
View Full Version: różne rozmiary Korba
Zastanawiałem się, czy możliwe jest wykorzystanie różnych Korba wielkości na lewej i prawej strony (na przykład 172,5 mm i 175 mm) ... Mam nieproporcjonalne nogi ze względu na jedną nogą o 2 cm krótszy od drugiego, i myślę, że różne Korba może pomóc nieco ... Czy ktoś kiedykolwiek próbował czegoś takiego?
Jeśli korzystasz z krótszym ramieniem na krótsze nogi, powinny być dobre ...
Jeśli korzystasz z krótszym ramieniem na krótsze nogi, powinny być dobre ...
Lepszym rozwiązaniem może być stać orthotic Shim zatrzymany pod klin na krótsze nogi - 2cm jest dość duża różnica, i nie sądzę, że różnica w długości 2,5 mm (5mm średnicy) będzie czują się bardzo dobrze do jazdy.
Życie trzeba wypłynąć z wil krótsze nogi są nieco wyższe, a także, co może doprowadzić do pedałować bardzo niezrównoważona.
HTH,
n
Zastanawiałem się, to nic nie mniej niż doskonałe soltution, ponieważ przy krótszych korby będą łatwiejsze do osiągnięcia na dole skok, byłoby dalej w górę skok. Innymi słowy, 2cm rozbieżności mogą zostać usunięte przez dno skoku pedału byłoby podwoił się (w przybliżeniu) 4cm rozbieżności poprzez górę
.... ale myślę o niższej pedał przez góry pedał koło ....... nie jestem pewien
Może ktoś powinien wymyślić elektronicznie lub mechanicznie przegubowe przesuwne skrócenie / wydłużenie crankarm zrekompensować poprzez wszystkie sektory pedał skok: D
Nie można przejść całą drogę do "Korba zawieszenia" chronione patentem
Używałem extra wkładka do butów z krótsze nogi.
Wydaje mi się przypominają czytanie gdzieś zawsze popularny "to zależy", w odpowiedzi na podobne pytanie. Może to właśnie tutaj lub na BikeForums.net
Możesz uruchomić różne korby długości, a niektóre nie.
I nie martw się o kwestię władzy ... to nie jest ważne, aby wywierać więcej krótsze nogi chyba że podstawową troską jest, że przyspieszenie jest bardzo gładka. Niektórzy ludzie jeździć brakuje jednej nodze, i podejrzewam, że oni się bardzo mało momentu obrotowego z nogi, że tam nie ma ... ;)
Ale, wracając do mojego punktu. I zapomnij o szczegółach, ale czytałem gdzieś, że istnieje różnica, jak radzić sobie z problemem długość w zależności od tego, czy noga jest krótsza powyżej lub poniżej kolan. Argumentowano, iż jednym z warunków nadaje się do Shim, a drugi krótsze korby.
Może powinieneś zrobić wyszukiwania lub szukać wskazówek lekarza lub innego przedstawiciela zawodu medycznego ...
Istnieje rozwiązanie gdzieś ... Możesz znaleźć sposób, aby się wygodnie na przejażdżkę! : D
Powodzenia!
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0