View Full Version: Koła - na co zwrócić uwagę?
Mam shimanno i R500 myśleć, na rowerze i mam obecnie zmodernizowane moje opony do gp4000 do jazdy na drogach, ale również jeździć na kilka ścieżek rowerowych, a niektóre są nieco szorstkie
Myślałem, że pozostawi moje stare opony na mój R500 kół do tych dróg i Turbo
i kupić drugi zestaw do użytku na drogach i wyścigi z moim hobby gp4000
Jednak gdy patrzył na "lepsze" koła dowiedziałem się dość szybko nie mam pojęcia, dlaczego są one lepsze lub co ja jestem, których celem jest wydostać się z tego drugiego.
I don't want wydać kupy! ale jeśli nie zostaną one takim samym poziomie jak mój obecny koła to ja przyzwyczajenie niepokoić o moje 2 opcja koła.
Patrzyłem na koła Mavic, ponieważ wydaje się tak popularna, a ja myślałem, że to dobry zaczynają się zorientować, co miałem do czynienia.
Spojrzałem --
Mavic Cosmic Elite £ 240
Mavic Cosmos £ 158
Ksyrium Elite 2 £ 282
to tylko strita z probikekit
Czy nastawione na niewielką wagę, sylwetkę i wytrzymałość?
Ja jestem tylko 65 kg, tak lekkie rider - rower jest tylko OCR1 jednak chciałbym prowadzić tych kół ze mną, jeśli mogę uaktualnić mojego roweru do TCR comp. lub podobne.
dzięki za wszelką pomoc i pomysły
Godna koła i opony będą prawdopodobnie bardziej niż cokolwiek innego, różnica w sposobie swojego roweru czuje i uchwyty. Brzmi to jak nie trzeba się zbytnio o czystej aerodynamiki lub sztywność ulrimate, ale powinni szukać lekki posiłek, ale trwałe i dobrej jakości jazdy (część koła - jak mój promieniowe szprychach FSA RD-400S - są tak sztywne, że przekażą co trochę wibracji, barów, który jest dosłownie bólu). Jeśli masz gotówkę, powiedziałbym, pójść na Krysiums. Spróbuj www.cyclingbargains.com na lepszą cenę - poniżej 260 zł, a ich ceny wysyłki są bardzo tanie za (£ 3.95 ryczałt za zamówienia UK).
Mam shimanno i R500 myśleć, na rowerze i mam obecnie zmodernizowane moje opony do gp4000 do jazdy na drogach, ale również jeździć na kilka ścieżek rowerowych, a niektóre są nieco szorstkie
Jednak gdy patrzył na "lepsze" koła dowiedziałem się dość szybko nie mam pojęcia, dlaczego są one lepsze lub co ja jestem, których celem jest wydostać się z tego drugiego.
I don't want wydać kupy! ale jeśli nie zostaną one takim samym poziomie jak mój obecny koła to ja przyzwyczajenie niepokoić o moje 2 opcja koła.
Patrzyłem na koła Mavic, ponieważ wydaje się tak popularna, a ja myślałem, że to dobry zaczynają się zorientować, co miałem do czynienia.
Spojrzałem --
Mavic Cosmic Elite £ 240
Mavic Cosmos £ 158
Ksyrium Elite 2 £ 282
Ja jestem tylko 65 kg, tak lekkie rider - rower jest tylko OCR1 jednak chciałbym prowadzić tych kół ze mną, jeśli mogę uaktualnić mojego roweru do TCR comp. lub podobne.
Można tak ustawić trzy lub cztery style jazdy konnej (masa, rodzaj i jakość) do porównania.
Tłumaczenia (powered by Google):
Neuvations mają łożysk Enduro, które są wykorzystywane przez znaczny odsetek przemysłu rowerowego, a także są ABEC 5 więc roll dobrze. I love my zwyczaj budowy koła DT z dużą ilością szprych, obręczy bardzo lekkie, najlepszych ośrodkach jakości i wszystkie włosy pod 1600g. Może nie wydawać się światło, ale do obręczy i sutki są lżejsze niż Mavic, i że właśnie tam najważniejsze.
Czy te Neuvations dostepny w Wielkiej Brytanii, zrobiłem kilka wyników wyszukiwania Google w nie dużo szczęścia, mam jednak znaleźć kilka ciekawych opinii
Doskonałe pytania! Co sprawia, że dobre koło? Co sprawia, że lepiej kierownicą?
Niektóre parametry wydajności, pomyślałem to: masa, sztywność boczna, sztywność skrętna, moment bezwładności, z jakości, i aerodynamiki. Na mojej stronie, starałem się środek niektóre z tych cech, a następnie umieścić je w zależności od perspektywy, jak ważne są w rzeczywistości.
Jedno, że cienka jest ważne, ale może nie do końca dowiedzieć, jak obliczyć to trwałość ... Sugestie?
John Swanson
www.bikephysics.com (http://www.bikephysics.com)
Spojrzałem --
Mavic Cosmic Elite £ 240
Mavic Cosmos £ 158
Ksyrium Elite 2 £ 282
Doskonałe pytania! Co sprawia, że dobre koło? Co sprawia, że lepiej kierownicą?
Niektóre parametry wydajności, pomyślałem to: masa, sztywność boczna, sztywność skrętna, moment bezwładności, z jakości, i aerodynamiki. Na mojej stronie, starałem się środek niektóre z tych cech, a następnie umieścić je w zależności od perspektywy, jak ważne są w rzeczywistości.
Jedno, że cienka jest ważne, ale może nie do końca dowiedzieć, jak obliczyć to trwałość ... Sugestie?
John Swanson
www.bikephysics.com (http://www.bikephysics.com) Ponadto, mając na jakość, nie tylko jakość, ale trwałość. Trwałość wydaje się być funkcja wagi jeźdźca, typu jazdy i jakości powierzchni. Ofiara jest waga / pieniędzy na trwałość, w ten podstęp jest znalezienie najlepszych wartości. Niestety, wchodząc w równaniu trwałość podejmuje decyzję znacznie bardziej skomplikowane i odmienne dla każdego jeźdźca.
Można tak ustawić trzy lub cztery style jazdy konnej (masa, rodzaj i jakość) do porównania.
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0