PDA

Hamulec fade (MTB)

View Full Version: Hamulec fade (MTB)

Andrew Cooke

Cześć,

Czy istnieją jakieś proste sposoby niskich kosztów redukcji / zarządzających znikną podczas hamowania (ostrożny) zjazdów?
Każdy styl jazdy (z wyjątkiem nie hamowania) lepszy od drugiego? Some kind of pad, że może być lepiej
niż inne?

Mam Raleigh M50. Alufelgi (anodyzowane na czarno z felgi ziemi z powrotem do srebra). Tekpro
hamulce. Zdaję sobie sprawę, nie jest to najbardziej wyrafinowane rowerów na świecie, ale to co mam
(faktycznie, za cenę, myślę, że to całkiem dobry - ale mam żadnego doświadczenia niczego miłośnik).
Jestem w ogóle nie zależy (ceny, wygląd i podejrzenia nic nowego / Fancy), aby uzyskać hamulce tarczowe.

Dzięki, Andrzej

PS Kiedy ja ostatnio przełączane off-road, może 6 czy 7 lat temu, nie pamiętam tego problemu. To było na
podobnych rowerów jakości - stąd mój zastanawiając się, czy istnieje coś, co "oczywiste", które mogłyby pomóc. W obu
przypadkach jestem w suchym, zakurzonym kraju (Chile, S Ameryki).

David

"Cooke Andrew" <andrew@acooke.org> napisał w wiadomości
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
> Hi,
>
> Czy istnieją jakieś proste sposoby niskich kosztów redukcji / zarządzających znikną podczas hamowania (ostrożny)
> Zjazdów? Każdy styl jazdy (z wyjątkiem nie hamowania) lepszy od drugiego? Some kind of pad, że
> Może być lepszy od drugiego?

Tak, ale jeśli klocki są stare, dopiero się nowe może pomóc, czy może tylko szlifowanie dziwne trochę
stare gumy. Jeżeli tego nie zrobi, spróbuj łososia kolorze Kool-Przystanki (dobre hamowanie, lecz wydają się być
hałaśliwy w hamulce typu V).

Jeśli to nie zadziała, przejdź do hamulców tarczowych z przodu.

David

David Ornee

"David" <emrich.doesn'tlikespam@bigfoot.extrastuff.com> napisał w wiadomości
news: 6y1M9.723 $ UE3.60420254 @ newssvr13.news.prodigy.com ...
>
> "Cooke Andrew" <andrew@acooke.org> napisał w wiadomości
news: aef33705.0212180748.5d8f800 @ posting.google.com ...
>> Hi,
>>
>> Czy istnieją jakieś proste sposoby niskich kosztów redukcji / zarządzających znikną podczas hamowania (ostrożny)
>> Zjazdów? Każdy styl jazdy (z wyjątkiem nie hamowania) lepszy od drugiego? Some kind of pad, że
>> Może być lepszy od drugiego?
>
> Tak, ale jeśli klocki są stare, dopiero się nowe może pomóc, czy może tylko nieco dziwne piaskowania
> Starej gumy. Jeżeli tego nie zrobi, spróbuj
Łosoś kolorze
> Kool-Przystanki (dobre hamowanie, lecz wydają się być hałaśliwy w hamulce typu V).
>
> Jeśli to nie zadziała, przejdź do hamulców tarczowych z przodu.
>
> David
>
Jak inni sugerowali, zachować czyste poduszki starannie piaskiem lub złożenia im. Proponuję czyszczenia
hamowania powierzchni felgi również. Podkładki szkockiej i trochę wody działa dobrze. Gdy będziecie brali
Opony off by sprawdzić koła, można również korzystać z niektórych dokładnie Aceton do czyszczenia hamulców
powierzchni. Bądź szczególnie ostrożny z acetonu, ponieważ jest bardzo lotne, łatwopalne i mogą
rozpuścić wyrobów z gumy jak rury i opony.

David Ornee, Western Springs, IL

Kinky Cowboy

news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
> Dzięki za wszystkie sugestie. Ludzie muszą wymienić:
>
> - Szlifowanie czyszczenia wkładki
> - Czyszczenie felg
> - Wymiana zaciski
> - Wymiana klocków
> - Pierwsze płyty
>
> Jednak nie jestem jak najbardziej oczywiste z nich to rozwiąże mój problem. Hamulce są w porządku
> Normalnie - to tylko wtedy, gdy jestem na długi, powolny zjazd, że stają się one mniej elastyczne.
> Tak więc nie jestem pewien jak klocki czyszczenia lub felgi to zmienić (i cały kurz tutaj myślę, że
> Jestem piaskiem poduszki każdym z nich korzystać). Ponadto, nie widzę jak zaciski ugięcie będzie wpływać
> Hamowania (nigdy nie myśli jak tylko może stać się problemem, gdy felgi są gorące) - z pewnością życie
> Pomiędzy opuszki i obręczy jest takie samo, czy zaciski flex dużo lub mało (tylko różnicą I
> Widać, że jeśli bardzej, dźwignie więcej ruchu dla samej siły, zo ci
> Może, z zaciski bardzo Flexy, zabrakło ruchu).
>
> I nie próbuję być niewdzięczny - Chcę wszystko jest przemyślane, by uniknąć na
> Dzika z motyką na słońce.
>
> Thanks, Andrew
>
> Andrew@acooke.org (Cooke Andrew) napisał w wiadomości
news: <aef33705.0212180748.5d8f800@posting.google.com> ...
>> Hi,
>>
>> Czy istnieją jakieś proste sposoby niskich kosztów redukcji / zarządzających znikną podczas hamowania (ostrożny)
>> Zjazdów? Każdy styl jazdy (z wyjątkiem nie hamowania) lepszy od drugiego? Some kind of pad, że
>>
>> I have Raleigh M50. Alufelgi (anodyzowane na czarno z felgi ziemi z powrotem do srebra). Tekpro
>> Hamulce. Zdaję sobie sprawę, nie jest to najbardziej wyrafinowane rowerów na świecie, ale to co mam
>> (Faktycznie, za cenę, myślę, że to całkiem dobry - ale mam żadnego doświadczenia z niczego
>> Hodowca). Jestem w ogóle nie zależy (ceny, wygląd i podejrzenia nic nowego / Fancy), aby uzyskać
>> Hamulce tarczowe.
>>
>> Thanks, Andrew
>>
>> PS Kiedy ja ostatnio przełączane off-road, może 6 czy 7 lat temu, nie pamiętam tego problemu. To było
>> Na podobnym rowerze jakości - stąd mój zastanawiając się, czy istnieje coś, co "oczywiste", że może
>> Pomoc. W obu przypadkach jestem w suchym, zakurzonym kraju (Chile, S Ameryki).

To, co chciałbym zobaczyć, należytego uzasadnienia na rbt nie częste występowanie. Tylko sugestie
co może leczyć swoje hamulca Fade to te, które rozwiązać problem, a mianowicie: aktualnego tarcia
materiału o współczynniku tarcia, które jest dopuszczalne, gdy zimno, ale zbyt niska, gdy gorące. Z
wnioski wyciągnął, zmiana klocków hamulcowych lub zmianę zarówno konsoli, a powierzchnia hamowania (tj.
przejście na dyskach), obie mają możliwość rozwiązania tego problemu. Ponieważ nie chcesz dysków
Pozostaje zmiana klocków. Ta rekomendacje klocków, które albo mają wyższy
współczynnik tarcia niż obecnie istniejące w podwyższonych temperaturach, lub które zostały zaprojektowane z myślą
lepsze odprowadzanie ciepła na uwadze to, że poduszki pobyt chłodnicy. Oczywiście, problem jest z jednej
Dyski zostały wprowadzone rozwiązania, i robią to bardzo dobrze, więc jeśli naprawdę chcesz najlepsze zjazdowe
Hamulec musisz pokonać swój Luddite tendencje.

David

news: aef33705.0212190349.43ca4e2 @ posting.google.com ...
>
> - Czyszczenie felg
> - Wymiana zaciski
> - Wymiana klocków
> - Pierwsze płyty
>
> Jednak nie jestem jak najbardziej oczywiste z nich to rozwiąże mój problem. Hamulce są w porządku
> Normalnie - to tylko wtedy, gdy jestem na długi, powolny zjazd, że stają się one mniej elastyczne.

Miałem kilka przypadków poważnych fade, że zostały rozwiązane lepsze klocki. Jednym z jednym z
zjazdy (> 40mph dół lekko gravelled drogi) miałem drobnych awarii, gdy zabrakło mi hamulce
zbliża rogu. Na 19% klasy pochodzenia drogowego (sam rower, ale z opon drogowych), ciepło związane z
mieszkania (plaster oddzielnie w moim przednie koło) wraz z ciężką fade. Nie sądzę, nowe klocki
nam pomóc dużo z tej części.

I tak samo rzeczy w moim rowerze z przednim hamulcem dysku nie znikną.

David

Jobst Brandt

Andrew Cooke pisze:

> - Czyszczenie felg
> - Wymiana zaciski
> - Wymiana klocków
> - Pierwsze płyty

Z opisu, są one w inny sposób prawidłowe funkcjonowanie hamulców. Hamulec fade pochodzi z termicznego
wpływ na materiał klocków hamulcowych. Żaden z elementów metalowych jest wymiernie wpływa w tych temperaturach
więc jedyną rozsądną propozycją zawartą w powyższym wykazie jest "Wymiana klocków".

To znaczy, problem tkwi w materiale klocków hamulcowych ... i oczywiście, że sytuacja
powoduje wysokie temperatury hamulców. W związku z tym otrzymać zestaw Kool-Stop Salmon kolorowych klocków. Szczegóły na stronie:

http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

Paul Southworth

W artykule <uHpM9.55682$Ik.1699452@typhoon.sonic.net>, <jobst.brandt@stanfordalumni.org> napisał:
> Andrew Cooke pisze:
>
>> Dziękujemy za wszystkie sugestie. Ludzie muszą wymienić:
>
>> - Szlifowanie czyszczenia wkładki
>> - Czyszczenie felg
>> - Wymiana zaciski
>> - Wymiana klocków
>> - Pierwsze płyty
>
>> Jednak nie jestem jak najbardziej oczywiste z nich to rozwiąże mój problem. Hamulce są w porządku
>> Normalnie - to tylko wtedy, gdy jestem na długi, powolny zjazd, że stają się one mniej elastyczne.
>
> Z opisu, są one w inny sposób prawidłowe funkcjonowanie hamulców. Hamulec fade pochodzi z
> termicznego na materiał klocków hamulcowych. Żaden z elementów metalowych jest wymiernie wpływa na te
> temperatury więc jedyną rozsądną propozycją zawartą w powyższym wykazie jest "Wymiana klocków".
>
> To znaczy, problem tkwi w materiale klocków hamulcowych ... i oczywiście, że sytuacja
> powoduje wysokie temperatury hamulców. W związku z tym otrzymać zestaw Kool-Stop Salmon kolorowych klocków. Szczegóły na stronie:
>
> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html

Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie przy użyciu klocków z łososia z ceramiki obręcze Mavic (w. za pomocą zielonych
podkładki)? Czy są one wystarczająco mocno, aby uniknąć jeść?

Bluto

"Kinky Cowboy" <kinkySPAMKILLERcowboy_uk@excite.com> napisał:

> Podkładki. Ta rekomendacje klocków, które albo mają wyższy współczynnik tarcia niż
> Aktualnej te w podwyższonej temperaturze lub mające na lepsze rozpraszanie ciepła w
> Umysł tak, że klocki pobyt chłodnicy. Oczywiście, problem jest z jednej płyty zostały wprowadzone do
> Rozwiązać, i robią to bardzo dobrze, więc jeśli naprawdę chcesz najlepiej zjazd hamulca należy
> Luddite przezwyciężyć swoje skłonności.

Niedawno dostałem mój pierwszy rower w hamulec tarczowy usługi (Avid Mechanical, czas na Van Dessel Buzz
Bomb). Wydaje się, że poprawić siłę hamowania po poduszki rozgrzewkę, podobnie jak hamulce w moim
motocykl. W przeciwieństwie do hamulców w moim motocyklu, cienki dysk niewiele zdaje się odkształceń w nowych i
inny sposób, za każdym razem robi się gorąco.

Na plus boczne, poduszki, nie należy pocierać gorzej się teraz, że dna przednie koło poszło wszystkie
niepewny. : (

Chalo Colina

Kronk

W dniu 20 grudnia 2002 04:37:18 GMT, "Alexander Grekhov" <grekhov@wgukraine.com> napisał:

> Może być konieczne dostosowanie pozycji jazda konna - masa ciała nie powinna być "wszystko na front". Dolna
> fotelu, slajd z powrotem. Wzrost swoje kierownicy w razie potrzeby (rdzeń / kierownica z większą podstawę).

Moje pierwsze dziesięć prędkości miał bary spadku i dźwignie hamulcowe przedłużenie, abym mógł z hamulcem
albo cholewkami lub obniża. Starcie koła tylne stało dużo łatwiejsze, kiedy moje ręce były na
cholewkami. Jestem całkiem pewny, że podnoszenie bary nie poprawić coś tutaj, a może uczynić
gorsza.

Kronk

Pomorskie

jobst.brandt @ stanfordalumni.org napisał:

> ... Ze względu na obręczy felgi aluminiowe hamowania jest ciepło (energia), umywalka, powlekanie go
> Izolatorem jest złym pomysłem, ponieważ powoduje, że pad do przegrzania i obręczy do ostygnięcia słabo po jej
> Nagrzewa się.

Anonimowy trolle i Snipes:

Niezależnie od rzeczywistych utwór hamulcowe były dobre termiczne połączenie jest wymagane, felgi i szprychy
Należy aluminium i czarnym. Black organów promieniować (i absorpcji) ciepło lepiej niż cokolwiek innego
"kolor". Dlatego pochłaniacze Al ciepła dla urządzeń elektrycznych, najczęściej czarny. "Aero" obręcz
najlepiej, ponieważ zapewnia największe pole powierzchni. Więc felgi należy Aero i anodowane czarno
nie powinna mieć oczka stali nierdzewnej, ponieważ nie przekazuje ciepło na tyle, aby
szprychy. Mosiądz lub złączek Al powinien być stosowany (ze względu na dobre przewodzenia ciepła), a szprychy powinny
również być anodowane czarne i należy je ostrzem w celu zwiększenia powierzchni.
Wszystko to pozwoli pozbyć się ciepło wytworzone w trakcie hamowania. Ponadto, zawodnicy powinni jeździć na
nocy lub w pochmurny warunki, ponieważ będzie to złagodzić skutki trwa słońce na ciepło
rozpraszania powierzchni.

To doskonały sens.

Dzięki temu, Pom-Pom

Ajames54

On Fri, 20 grudnia 2002 02:12:14 GMT, jobst.brandt @ stanfordalumni.org napisał:

> Paul Southworth <cnhyf-1040014800@usenet.etext.org> pisze:
>
>>> http://sheldonbrown.com/harris/brakeshoes.html
>
>> Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie przy użyciu klocków z łososia z ceramiki obręcze Mavic (w. za pomocą zielonych
>> Poduszki)? Czy są one wystarczająco mocno, aby uniknąć jeść?
>
> Pobierz ceramicznych specyficznych poduszki. Ceramika jest izolatorem, że przegrzewa się najczęściej materiały pad.
> Ze względu na obręczy felgi aluminiowe hamowania jest ciepło (energia), umywalka, powlekanie go izolatorem jest
> zły pomysł ponieważ powoduje pad do przegrzania i obręczy do ostygnięcia słabo raz przy ogrzewaniu. W
> wysiłkach mających na celu zapobieganie obręczy nosić pogarszają rozpraszanie energii cieplnej energii z hamowania.
>
> Jobst Brandt <jobst.brandt@stanfordalumni.org> Palo Alto CA

FWIW zbudowałem parę kół 217 Ceramika kiedy po raz pierwszy wyszedł ('93? '94?) I od
nie ma czegoś takiego jak ceramiczne pad szczególnych w momencie Kiedyś Scott Mathauser poduszki, że
przysięgali przez (co?) lat. Jeśli cokolwiek byli ciszej niż na obręczach większości innych ... a oni
trwała i trwała i trwała ..

szczerze mówiąc gdyby to tylko od czasu, kiedy miał przejść do nowych klocków, które zauważyłem niczego
jak to, co nazwałbym hamulca fade

Powiedziano mi, że kool stop poduszki łososia są tego samego materiału, ale nikt nie mathausers
around here je sprzedaje ...

Jobst Brandt

Anonimowy trolle i Snipes:

>> ... Ze względu na obręczy felgi aluminiowe hamowania jest ciepło (energia), umywalka, powlekanie go
>> Izolatorem jest złym pomysłem, ponieważ powoduje, że pad do przegrzania i obręczy do ostygnięcia słabo raz
>> Teraz, po ogrzaniu.

> Niezależnie od rzeczywistych utwór hamulcowe były dobre termiczne połączenie jest wymagane, felgi i szprychy
> Należy aluminium i czarnym. Black organów promieniować (i absorpcji) ciepło lepiej niż cokolwiek innego
> "Color". Dlatego pochłaniacze Al ciepła dla urządzeń elektrycznych, najczęściej czarny.

Jako stary mówi, "trochę wiedzy może być niebezpieczne" i stosuje się tutaj, ponieważ w
temperatury hamulce rowerowe, wszystkie organy są "czarne organów" bez względu na kolor, promieniowanie termiczne
Będąc w długich fal podczerwieni.

Terry Morse

Pomorskie napisał:

> Niezależnie od rzeczywistych utwór hamulcowe były dobre termiczne połączenie jest wymagane, felgi i szprychy
> Należy aluminium i czarnym. Black organów promieniować (i absorpcji) ciepło lepiej niż cokolwiek innego
> "Color". Dlatego pochłaniacze Al ciepła dla urządzeń elektrycznych, najczęściej czarny.

Należy zauważyć, że coś, co wygląda jak czarny do oka nie może być dobrym emiterem podczerwieni. Anodowana
aluminium jest doskonałą emiter podczerwieni, ale czarny chrom jest straszne.
--
Terry Morse Palo Alto, CA http://www.terrymorse.com/bike/

Jobst Brandt

Jon Isaacs pisze:

>> Z opisu, są one w inny sposób prawidłowe funkcjonowanie hamulców. Hamulec fade pochodzi z
>> Termicznego na materiał klocków hamulcowych.

>> Żaden z elementów metalowych jest wymiernie wpływa w tych temperaturach to jedynym rozsądnym
>> Sugestie na powyższej liście jest "Wymiana klocków".

> Poważne pytanie:

> Zastanawiam się, jak wiele cech obręczy wpływa na temperaturę konsoli, to obręcz
> O większej powierzchni lub lepiej pomóc ciepła w takiej sytuacji??

W par tarcia, ciepło wytwarzane przez odkształcenia miękki materiał (który nosi i
deformuje) i hamulce obręczy roweru, który prawie całkowicie klocków hamulcowych. Rim nosić z twardego
zakażenia cząstek (piasek drogowy) interfejsu, rzeczy, które powoduje zużycie obręczy jest
wyjątkiem. Dlatego, ponieważ pad jest doskonałym izolatorem cieplnej, hamowanie ciepła można uciec
tylko wtedy, gdy przekazywane z powierzchni pad do obręczy do rozpraszania do atmosfery. Z tego
powinno być oczywiste, że obręcz izolacyjne spowoduje tradycyjnych poduszek do stopienia i nosić szybko
przy produkcji niskiej umysłowego.

Wszystko, co powoduje szybsze obręczy chłodzenia jest preferowany w tym zakresie, chociaż niektóre metody
są niepraktyczne na wycieczki rowerowe.

> Nie poważnych sekcji:

> Każdy, kto myśli anodyzowane na czarno tutaj? (<g>)

> Oczywiście, że zawsze można sklecić do rozpylania hamulce wodą z Camel Back, że
> Schładza je, ale może być przyczyną innych problemów z współczynnika tarcia ... <g>

Jest to część powyższe pytanie, a tak, anodowanie jest ceramicznych, i tak to izoluje. Ale potem
długo czytelnicy tej grupy dyskusyjnej słyszałem tej dyskusji często. Chłodzone wodą pracy hamulców, ale
Powierzchnia tarcia musi pozostać suchym. Jak powiedziałem, niektóre metody są niepraktyczne na wycieczki rowerowe.

Jobst Brandt

Per Löwdin pisze:

> Felgi są oczywiście również istotnym czynnikiem. Ceramiczne felgi fade mniej i dłużej.

Hamulec fade jest obudowane poprzez obróbkę termiczną zmiękczanie materiału klocków hamulcowych. Felgi nie zmieniają fizyczne
właściwości znacznie poniżej świecące czerwone temperaturach. Ceramiczne felgi zwiększenia powierzchni
temperatury konsoli znacznie, co powoduje szybsze blaknięcie i zużycie.

Z tego, co Pan wyciągnąć wniosek, że ceramiczne felgi zapobiec hamulca znikną?

Terry Morse

jobst.brandt @ stanfordalumni.org napisał

> Jako stary mówi, "trochę wiedzy może być niebezpieczne" i stosuje się tutaj, ponieważ w
> Temperatury hamulce rowerowe, wszystkie organy są "czarne organów" bez względu na kolor, termiczne
> Promieniowanie jest w długich fal podczerwieni.

Nawet przy długich fal podczerwieni, niektóre części rowerowe są totalnym niż inne. Emisyjności
anodyzowanego aluminium jest 0.82-0.86. Highy polerowanego aluminium, ma jednak emisyjności o 0.05,
około 17 razy gorsze niż anodyzowane. Nawet bardzo utlenione aluminium w emisyjności wynosi tylko około 0,25.
--

Terry Morse

Jobst Brandt napisał:

> Terry Morse napisał:
>> Nawet na długich fal podczerwieni, niektóre części rowerowe są totalnym niż inne. Emisyjności
>> Anodyzowanego aluminium jest 0.82-0.86. Wysoko polerowanego aluminium, ma jednak o emisyjności
>> 0,05, około 17 razy gorsze niż anodyzowane. Nawet bardzo utlenione aluminium w emisyjności jest tylko
>> O 0.25.
>
> Nie sposób Pamiętam pomiaru emisji energii, polerowane i matowe płytki aluminium jest

Oto niektóre zakresy emisyjności odniesienia dla niektórych materiałów:

http://www.electro-optical.com/bb_rad/emissivity/matlemisivty.htm

> Nawet jeśli anodyzowane na czarno były lepsze emisji zanieczyszczeń, nie widzę, że dla mechanicznych przyczyn trwałości,
> Należy anodowanego aluminium.

Jeżeli trwałość jest problem, bardzo cienka powłoka anodowana jest wystarczającym powodem do aluminium w emisyjności dla
ponad 0,8. Kolor nie ma znaczenia. Wątpię, cienkie anodowania ma wielki wpływ na trwałość, ponieważ
pęknięcia w cienkiej powierzchni są zbyt małe, aby propagować. Jeśli anodowania nie jest możliwe, cienką warstwę żelu
może powodować 0.7 lub wyższej. Ale żel płaszczy nie są tak wytrzymałe jak anodowania.

Dawniej robiłem lotniczego pracy przenikania ciepła, mierzonych emissivities były zawsze niższe niż
Opublikowane dane aż o 10%. To zawiedli modeli chłodzenia, dopóki nie zaczął używać
bardziej konserwatywne numerów.
---

Michael Blake

"Terry Morse" <tmorse@spamcop.net> napisał w wiadomości
news: 1d7ea2f8.0212221856.120d4768 @ posting.google.com ...
> Terry Morse napisał:
>
> Oops. Dodać, że "Clear Coat", "nie żelkotu. Muszę być na myśli żeglowanie, gdy pisałem
> That. Wyczyść płaszcz rowery, żel płaszcz łodzi.
> --

Nie wiedziałem, że istnieje dużo pieniędzy w jednym miejscu dłużej. Abike i łodzi!! Jestem agast na nikogo
że ma gdzie-z-wszystko, aby oba te hobby. Jestem również just kidding i bardzo zazdrosny.

Mike

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Translated to other languages supported by vBET Translator 3.2.2