Przerzutka tylna korekty
View Full Version: Przerzutka tylna korekty
Hola,
Cannondale M400. Shimano LX przerzutka tylna.
Można regulować przerzutki tak, że zmiany szybkie i sprawne dla wszystkich trybach z wyjątkiem top * lub * cog dole. Na obydwu tych, idzie do środka masy, ale waha się od kilku pedał obroty przed przesunięcie wyłączyć go. Czyli mogę tylko naprawdę korzystać 7 8 zębów na piaście w dowolnym czasie w zależności od mojego korekty. (Tak słyszałem, że wszystkie narzędzia połowowe nie powinny być stosowane ze względu na kąt łańcucha. Ja nie podczas jazdy. I just want to poprawnie ustawiony)
Nie mogę finezji w tym celu należy przesunąć poprawnie dla wszystkich trybach.
Tylko do nauki, jak utrzymać rower. Mam nadzieję, że wyjaśniłem prawo
Dzięki za wszelkie pomysły.
John
Low Limit śruba będzie efekt przesunięcia w największym kółkiem. Równowagę między tym, co masz teraz i overshifting. : D
Low Limit śruba będzie efekt przesunięcia w największym kółkiem. Równowagę między tym, co masz teraz i overshifting. : D
Dziękujemy za odpowiedź.
Myślę, że wyjaśnia to źle tho. : D
Można regulować niskie / wysokie śruby limitu, więc idzie do góry i na dole kółko doskonale ...... zmian * w * do tych narzędzi grzywny.
Ale mogę tylko dostosować go więc zmiany obecnie * * jednego z nich prawo (na górze lub na dole).
Nie mogę zmusić go do przejścia na obu górnych i dolnych zębów z tych samych ustawień. Waha się ono do 5-6 pedał obroty jednego z nich.
I 10 dolców mówi Wyjaśniłem to źle ponownie. lol
John
Jeśli zestaw śrub limit poprawnie warto spróbować regulator napięcia przewodu lufy w tylnej przerzutki. To jest część, w których mieszkania kabel / kabel jest włożony. Może za dużo / mało napięcia na przewodzie. Wsparcie rowerów tak tylne koła od podłoża, należy korb i równocześnie wyłączyć regulator. Czy to tylko w krokach co ćwierć obrotu. Mam nadzieję, że może to plon pewne rezultaty.
Mam problemy z przerzutka tylna Shimano. Po pierwsze, nie mogą przemieszczać się do najmniejszych kółko. Po drugie, shifter narzędzi tjat pokazać łańcucha na nacięciu nr 7 ale jest w kółko nr 6.
Czy ktoś wie co się stało? Proszę mi pomóc.
Dzięki
Mam problemy z przerzutka tylna Shimano. Po pierwsze, nie mogą przemieszczać się do najmniejszych kółko. Po drugie, shifter narzędzi tjat pokazać łańcucha na nacięciu nr 7 ale jest w kółko nr 6.
Czy ktoś wie co się stało? Proszę mi pomóc.
Dzięki
Oto link do Parku Narzędzia how-to na Przerzutka korekty.
http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=64
Spróbuj najpierw. Po tym chciałbym być, patrząc na naprężenia kabla (patrz mój poprzedni post).
Być może jest to kąt "B-Tension" problem. Zobacz Sheldon Brown uwagi na temat tego, jak również inne korekty derailer.
http://sheldonbrown.com/derailer-adjustment.html
Dziękujemy za odpowiedź. Strona ma bardzo dobre informacje o konserwacji rowerów.
Próbowałem podstawowych regulacji przerzutki. Być może powinienem spróbować spojrzeć na naprężenia kabla.
Oto link do Parku Narzędzia how-to na Przerzutka korekty.
http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=64
Spróbuj najpierw. Po tym chciałbym być, patrząc na naprężenia kabla (patrz mój poprzedni post).
Dziękujemy za odpowiedź. Strona ma bardzo dobre informacje o konserwacji rowerów.
Próbowałem podstawowych regulacji przerzutki. Być może powinienem spróbować spojrzeć na naprężenia kabla.
Można się Przerzutka wieszak nie jest tak prosta, że nie ważne ile masz uszczypnąć śruby i kable, nigdy nie będzie działać doskonale. Jest to specjalne narzędzie, które dobry sklep powinien mieć rower, który jest używany do kontroli i regulacji dostosowania wieszak.
Mam inny problem tylnej przerzutki. Biegnę SRAM rywala grupy.
Nie mogę dostać narzędzia do sprawnego przejścia na rowerze stanąć przy regulator baryłkę.
Ale jeśli łańcuch jest na najmniejszej kółko w plecy i wielki łańcuch i pierścień i zastosowanie dodatkowego momentu obrotowego na korby (czy rzeczywiście jazda na rowerze), skoki łańcucha. to nie przesunie się do następnej COG lub osadzić się w futrynę, to po prostu rodzaj skoków (i nie widać, ale można poczuć i usłyszeć) i osiada z powrotem, ale robi to samo ponownie, jeżeli stosuje się moment ponownie.
It's driving me nuts!
może ktoś pomóc?
Musisz kręcić młynka palcami śrubą limitu.
Mam inny problem tylnej przerzutki. Biegnę SRAM rywala grupy.
Nie mogę dostać narzędzia do sprawnego przejścia na rowerze stanąć przy regulator baryłkę.
Ale jeśli łańcuch jest na najmniejszej kółko w plecy i wielki łańcuch i pierścień i zastosowanie dodatkowego momentu obrotowego na korby (czy rzeczywiście jazda na rowerze), skoki łańcucha. to nie przesunie się do następnej COG lub osadzić się w futrynę, to po prostu rodzaj skoków (i nie widać, ale można poczuć i usłyszeć) i osiada z powrotem, ale robi to samo ponownie, jeżeli stosuje się moment ponownie.
It's driving me nuts!
może ktoś pomóc? Czy ya pewno jest to problem śruby limit? Brzmi bardziej jak zużyte tryby, łańcuch lub chainring byłby sprawcą tutaj. Sprawdź, czy łańcuch. Jeśli jest w specyfikacji, to być może trzeba będzie zastąpić kasetę i / lub dużych chainring. Teraz prawdopodobnie jesteś gonna tell me, że rower jest tylko 2 miesiące życia. : confused: Jeśli tak jest w przypadku, kręcić młynka palcami śrubą limitu.: rolleyes:
Musisz kręcić młynka palcami z screw.thanks limit! Właśnie wróciłem z granicami i sprawdzić objawem w jednym z rowerów książek mechanik - to powiedział, prawdopodobną przyczyną jest przykręcone do łańcucha, lub gięte kółko. Nie sądzę, albo w przypadku od rowerów i części są nowe (07 Cervelo Soloist) mniej niż 40 mil na ten temat, nie upaść.
I'll give ogranicznik pójść i zobaczyć co się dzieje.
Automatic Translations (Powered by

):
vBulletin, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0 -
TalkFinance.net