PDA

View Full Version: Doradztwo wniosek o Sportif / Touring koła

Doradztwo wniosek o Sportif / Touring koła

njeitner

Hi Folks,

Szukam ze sobą rower zbudowany na Audax / wykorzystanie Sportif ale mogą być użyte do wagi lekkiej turystyki. Spodziewam się, aby ograniczyć zwiedzanie do utorował drogi do niczego do dwóch tygodni.

Geometrii będą (powinny) pomieścić różne style jazdy. Jednak jestem niepewny co do kół. Kiedy tournee się spodziewać, aby przejść niewielka waga; filiżanki kawy tytanu i jeden namiot człowieka itd. ..). Moje wycieczki test dwa / trzy dni wskazują, że mogę się przez parę Sakwy na plecach. Mimo, że jestem również rozważa Y-Frame (www.carryfreedom.com) na coś dłużej.

Biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia (konkurencyjne jazda na rowerze) oraz zamiar wykorzystania tego do sprotifs, chciałbym wskazówki dotyczące właściwej, koła reagują?

I'd rozważa Open Plusy splecione DT Swiss 240s węzłów przy Sapim CX-Ray.

daveornee

Hi Folks,

Szukam ze sobą rower zbudowany na Audax / wykorzystanie Sportif ale mogą być użyte do wagi lekkiej turystyki. Spodziewam się, aby ograniczyć zwiedzanie do utorował drogi do niczego do dwóch tygodni.

Geometrii będą (powinny) pomieścić różne style jazdy. Jednak jestem niepewny co do kół. Kiedy tournee się spodziewać, aby przejść niewielka waga; filiżanki kawy tytanu i jeden namiot człowieka itd. ..). Moje wycieczki test dwa / trzy dni wskazują, że mogę się przez parę Sakwy na plecach. Mimo, że jestem również rozważa Y-Frame (www.carryfreedom.com) na coś dłużej.

Biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia (konkurencyjne jazda na rowerze) oraz zamiar wykorzystania tego do sprotifs, chciałbym wskazówki dotyczące właściwej, koła reagują?

I'd rozważa Open Plusy splecione DT Swiss 240s węzłów przy Sapim CX-Ray.
Ile ważysz?
Ile ważą rower bez kół i opon?
Co szerokość opony będzie używany?
Swoją propozycję budowy brzmi jak coś do wyścigów, z części, które są kosztowne i wysokiej jakości. I nie rzecz Mavic felgi. I wiele wolą prędkości i Ambrosio. Szprychy Sapim CX-Ray ważą same jak Sapim Laser, Laser, ale kosztuje znacznie mniej. Gdyby mnie bym poszedł do Race Sapim 14/15 DB; cięższe, ale mniej kosztów i sztywność.

njeitner

Ile ważysz?
Ile ważą rower bez kół i opon?
Co szerokość opony będzie używany?
Swoją propozycję budowy brzmi jak coś do wyścigów, z części, które są kosztowne i wysokiej jakości. I nie rzecz Mavic felgi. I wiele wolą prędkości i Ambrosio. Szprychy Sapim CX-Ray ważą same jak Sapim Laser, Laser, ale kosztuje znacznie mniej. Gdyby mnie bym poszedł do Race Sapim 14/15 DB; cięższe, ale mniej kosztów i sztywność.

Dzięki za to,

Tak po prawej stronie, drogie i nastawione na wydajność. Moja waga to 84 kg, a zimą jeździć na rowerze (bez kół) wynosi ok.. 7kgs. Nie znam tego, co robi dobre sportif / turystyczne koła moje doświadczenie ogólnie wyścigowych. I guess that's why there's uprzedzeń ...

I dojeżdżać na drogach Londyn (50km/day) i Mavic nic nie stało się nadzwyczaj dobrze, co "Ministerstwo kraterów" śmiechem wzywa dróg. Ale słyszałem dobre rzeczy o velocitys so I'll look into that.

Czy pit spadku lub "często", co szukać, gdy wyjeżdżasz na koła turystyki?

daveornee

Dzięki za to,

Tak po prawej stronie, drogie i nastawione na wydajność. Moja waga to 84 kg, a zimą jeździć na rowerze (bez kół) wynosi ok.. 7kgs. Nie znam tego, co robi dobre sportif / turystyczne koła moje doświadczenie ogólnie wyścigowych. I guess that's why there's uprzedzeń ...

I dojeżdżać na drogach Londyn (50km/day) i Mavic nic nie stało się nadzwyczaj dobrze, co "Ministerstwo kraterów" śmiechem wzywa dróg. Ale słyszałem dobre rzeczy o velocitys so I'll look into that.

Czy pit spadku lub "często", co szukać, gdy wyjeżdżasz na koła turystyki?
Często trzeba uważać na:
1. Jakość budowy
a) właściwe i wyważone mówił napięcia
b) dobrze dostosowane i stabilizowane szprychy
2. Dobór składników, które spełniają rider + obciążenia
a) wystarczającą ilość szprych (dla Ciebie co najmniej 32, a nawet 36 ... zwłaszcza w tylnym kole.
b) Sapim Race 14/15 szprychy DB
c) Sapim Polyax lub Sapim SILS sutki
d) felgi jakości, które nadają się do szerokości opony będzie biegać
e) piasty jakości, które są do użytku ze wspólnych narzędzi i części rowerowych dostępne i są odpowiednie do warunków atmosferycznych jedziesz cali (MTB z piasty Shimano XT dół have a nice poza gumowa osłona ... ale pochodzą one z 135 odstępy OLD) .
3. Jeżeli rower uchwyty 135 mm z tyłu OLD, należy rozważyć użycie piasty Shimano XT.
4. Shaving gramów na koła, podczas gdy trwałość uszczerbku nie długo i wybór terminu jest.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish