PDA

Hanoi do Sapa - w jaki sposób najlepiej?

View Full Version: Hanoi do Sapa - w jaki sposób najlepiej?

Genkitravels

Hi, Newby na tym forum - dzięki za poświęcenie czasu na rozważenie tego posta. Będę w Hanoi, Wietnam pod koniec tego miesiąca i mam zamiar zabrać 21 speed touring rowerów i cyklu mojej drodze przez północną Wietnam, Laos i Kambodża okresie dziesięciu tygodni.

Bardzo chciałbym zrobić wycieczkę do Sapa, ale ze wszystkimi wzgórzami Planuję tylko dzięki czemu podróż w jedną stronę. Moje pytanie jest takie ... Czy mogę pojechać pociągiem z Hanoi do Sapa lub Sapa do Hanoi. Szukam najmniejszego oporu wiatru i najlepiej pochodzenia / combo wzniesienie. Wolałbym więcej zjazdów do uphills (I'm funny tak, nie?). Mój plan jest do podjęcia w regularnych przystanków (Mai Chau, Son La Dien Bien Phu, Lai Chau itp., a także kierowania do Tam COC), jeśli to możliwe i prawdopodobnie będzie zarządzać jedynie 60-80 kilometrów dziennie.

Jeśli ktoś ma jeździł tym zakresie i mogą udzielać porad na terenie lub chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami Bardzo bym chciała je usłyszeć. Ponadto, jeśli ktoś ma już doświadczenie w przekraczaniu Laos (na północ od Lao Bao-Khe Sanh) rowerem - jak did you go? Wszelkie problemy?

Dość niejasnych wniosek wiem - pomocy, lub wskazując w dobrym kierunku będą bardzo mile widziane. Until then I'll keep czyszczenie pan Pumpy i miejsc Thorn drzewa. Thanks, Terry.: O

dan66

Hi, Newby na tym forum - dzięki za poświęcenie czasu na rozważenie tego posta. Będę w Hanoi, Wietnam pod koniec tego miesiąca i mam zamiar zabrać 21 speed touring rowerów i cyklu mojej drodze przez północną Wietnam, Laos i Kambodża okresie dziesięciu tygodni.

Bardzo chciałbym zrobić wycieczkę do Sapa, ale ze wszystkimi wzgórzami Planuję tylko dzięki czemu podróż w jedną stronę. Moje pytanie jest takie ... Czy mogę pojechać pociągiem z Hanoi do Sapa lub Sapa do Hanoi. Szukam najmniejszego oporu wiatru i najlepiej pochodzenia / combo wzniesienie. Wolałbym więcej zjazdów do uphills (I'm funny tak, nie?). Mój plan jest do podjęcia w regularnych przystanków (Mai Chau, Son La Dien Bien Phu, Lai Chau itp., a także kierowania do Tam COC), jeśli to możliwe i prawdopodobnie będzie zarządzać jedynie 60-80 kilometrów dziennie.

Jeśli ktoś ma jeździł tym zakresie i mogą udzielać porad na terenie lub chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami Bardzo bym chciała je usłyszeć. Ponadto, jeśli ktoś ma już doświadczenie w przekraczaniu Laos (na północ od Lao Bao-Khe Sanh) rowerem - jak did you go? Wszelkie problemy?

Dość niejasnych wniosek wiem - pomocy, lub wskazując w dobrym kierunku będą bardzo mile widziane. Until then I'll keep czyszczenie pan Pumpy i miejsc Thorn drzewa. Thanks, Terry.: O
Wiem absolutnie nic na temat jazdy konnej w strefie: confused:, ale słyszałem wyboru kierunku podróży zależy od pory roku zamierza Pan. Słyszałem, że są ogromne zmiany zarówno prędkości i kierunku wiatrów (i deszcz!) W różnych porach roku.
Powodzenia!

barrabus

Mam przełączane niektóre drogi z Hanoi do Sapa.
Drogi w miarę Son La są dobre (wysiadając z Hanoi to włochaty).

Państwo sprawdzić na tej stronie.
http://bradjdavies.blogspot.com/2007_04_01_archive.html

Druga część Dzień 5: Son La - Tuan Giou jest bardzo trudne. Droga jest okropny i strome i długie, nie należy go lekceważyć.
Po tej drodze z Tuan Giou do Dein Bein Phu jest w porządku. A potem reszta sposób Sapa jest piękne z bardzo długą spektakularne ciągnąć się w ostatnim dniu.

Genkitravels

Mam przełączane niektóre drogi z Hanoi do Sapa.
Drogi w miarę Son La są dobre (wysiadając z Hanoi to włochaty).

Państwo sprawdzić na tej stronie.
http://bradjdavies.blogspot.com/2007_04_01_archive.html

Druga część Dzień 5: Son La - Tuan Giou jest bardzo trudne. Droga jest okropny i strome i długie, nie należy go lekceważyć.
Po tej drodze z Tuan Giou do Dein Bein Phu jest w porządku. A potem reszta sposób Sapa jest piękne z bardzo długą spektakularne ciągnąć się w ostatnim dniu.
Hi, thanks for blog skierowania Brada. I już przy dużo notatek.

Zaczyna ciążyć będzie Sapa pociągiem a potem jazda z wysokiej elewacji z powrotem w dół do poziomu morza (Hanoi). Przynajmniej w ten sposób mógłbym zostawić rower zapakowane w podróż pociągiem. Kiedy ludzie mówią, że ich wprowadzenia rowerów w autobusie lub pociągu - jak to działa dokładnie? Czy w komorze ze sobą lub z oczu w tajemnicy przewozu gdzieś? Nieco martwi nie zmieni się w miejscu, ze mną.

barrabus

Jest w carraige na koniec pociągu.
Ja i moja dziewczyna po lewej dwie dobre rowery i nie byli w porządku, będę zadowolona opuścić dobrych rowerów there again.

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Languages translations supported by vBET 3.2.2