PDA

Outer Banks North Carolina - maj 2008

View Full Version: Outer Banks North Carolina - maj 2008

teigeman

To forum jest bardzo pomocne w zbieraniu informacji przed moim szalenie udanej trasy Florida Keys rowerów wiosną ubiegłego roku - tak i teraz jestem już gotowy, trolling i czyha na 411 do 2008's big trip!

Memorial Day (23-28 maja) weekend wybranym dniu w tym sezonie mini-mega wycieczka rowerowa i wybrałem Outer Banks (OB) obszar North Carolina jako miejsce docelowe. Obecna decyzja jest oparta częściowo na moją ciekawość na temat obszaru plaże, wiatru, wody i pożywienia, a częściowo na moim pragnieniem, aby zakończyć Trifecta East Coast sealocked Geografia ('06 Cape Cod, '07 Florida Keys, więc '08 Has to be "banki ...) na rowerze.

So what's up? Poza oczywistymi kwestiami możliwość ruchu w Memorial Day weekend, który wie wiele na OB? Check out the rough trasę poniżej i daj mi znać, że jestem tylko marzyć (ponownie) lub jeśli trasa będzie faktycznie lotu:

Dotarcie do Newport News, VA. jeden dzień lotniska około południa. Wynajem tanie samochodu i do Kitty Hawk, NC, aby pobrać wstępnie zmontowane (wysłanych wcześniej), rowerów i sprzętu, saddle up i spin dół Oregon Inlet campingu w pobliżu Nag's Head. (@ 25-30 mil jazdy konnej)

Dzień drugi: Ride 35-40 mil na południe do Cape Point campingu w pobliżu Buxton, Północna Karolina, zatrzymując się po drodze na plaży, piwo, zdjęcia i inne (35-40 mil jazdy konnej)

Dzień trzeci: Ride out-and-back do południowo Ocracoke, NC poprzez promem, spędzić dzień wisi w Ocracoke i plaży (Ocracocke Lifeguard Beach wygrał najlepsze amerykańskie plaży w roku 2007!), A następnie powrót do Cape Point campingu na noc. (@ 50 mil jazdy konnej)

Dzień czwarty: Northward jazda przez cały dzień, z powrotem do Kitty Hawk / Nag 's Head / Kill Devil Hills, czy cokolwiek - plaże, piwo też trochę późno napojów noc w mieście. (@ 63 mil jazdy konnej)

Dzień piąty: odsypiać napoje, plaży, zestaw narzędzi i statek / rowery, obiad, następnie połowu 5:30 pm lotu z Newport News, VA. - Strona główna o 10 pm (@ 5-10 mil jazdy konnej)

Oczywiście podróż nie jest przeznaczony do "Epic" w czasie trwania, ale myślę, że ma duży potencjał, aby być jak hard-core z bikepacking przygody jak lubię, z Dodatkową korzyścią jest możliwość kaucją na koktajl lub na pizzę wielu punktach trasy. Jak Klawisze i wycieczki Przylądka, zamierzam poświęcić czas na doświadczenie miejsce, nie tylko zaciągu dupę przez nią.

Ktoś tam zna tej trasie lub okolicy? Proszę zaoferować swoje wrażenia z planu, co ma teraz, a jeśli masz jakieś sugestie są mile widziane całym sercem.

Cheers, i się obracać!

tg

fred911

So what's up? Poza oczywistymi kwestiami możliwość ruchu w Memorial Day weekend, który wie wiele na OB? Check out the rough trasę poniżej i daj mi znać, że jestem tylko marzyć (ponownie) lub jeśli trasa będzie faktycznie lotu:

Dotarcie do Newport News, VA. jeden dzień lotniska około południa. Wynajem tanie samochodu i do Kitty Hawk, NC, aby pobrać wstępnie zmontowane (wysłanych wcześniej), rowerów i sprzętu, saddle up i spin dół Oregon Inlet campingu w pobliżu Nag's Head. (@ 25-30 mil jazdy konnej)
> I przybyli tutaj o zmierzchu. Głównych dróg jest bardzo zajęty i nie ton idiotów jazdy tak szybko, jak mogą one dostać się do ich czynszów. Najlepszym wyjściem jest tutaj zatrzymać przybrzeżnych. Nie pamiętam nazwy drogi (I believe it's rt 1), ale istnieją szlaki rowerowe na ramieniu i ograniczenie prędkości 25 mil na godzinę. Można podróżować, że droga do jej łączy się z południowej drogi nieco na południe od Nags Head. Miałem około 500 mil na nogach, kiedy przybył i zamieszkał w Nags Head wieczorem (w moim namiocie :-). Następnego dnia sprawdziłem w YMCA, która ma 2 wielkich basenów i jest wspaniałym obiekcie.

Oto propozycja, warto skręcać ścieżkę przed zamierza Oregon Inlet i przejdź do Roanake Island. Wyspa jest piękna, zabytkowa i przyjazne dla rowerów. Skończyło się tam zupełnie przypadkowo, zagubieni i zdezorientowani zatrzymałem się Soda Fountain Big Al's & Grill mieć 1-gie sody w dzień i poprosić o wskazówki. Właściciel (Vanessa wierzę) pokazał mi jak daleko mojej drodze byłem i widząc spojrzenie w oczy zawieźć mnie z powrotem do wlotu. Potem wskazał mi się tylne drzwi, w domu, mówił, że ona połączenie Big Al, żeby mi pokazać, gdzie rzucić tent.I zasypani w ich domu basen i spał przez zatokę. Musisz DEET! Nazajutrz rano wyruszyć w głąb wyspy. To godne podróż stronie. Ich grill jest niesamowite zobaczyć, jak obecnie 50-tych.

______________________________________________________________________ _

Dzień drugi: Ride 35-40 mil na południe do Cape Point campingu w pobliżu Buxton, Północna Karolina, zatrzymując się po drodze na plaży, piwo, zdjęcia i inne (35-40 mil jazdy konnej)

> .. Ok tu, gdzie piszę wiatru. Utrzymujący się wiatr S / S i może być brutalne. Wydaje mi się, pamiętam wycieczki z Oregon Inlet do Rodanth się najbardziej przeciwny wiatr i najbardziej męcząca część mojej podróży. Sądzę, że przyjechali z Roanoke do Rodanth soo silny wiatr. Tak widziałem to było właśnie wprowadzenie w moim "opłaty" za moje :-) drodze powrotnej. Skończyło się na pobyt w Rodanth tego wieczoru. Zatrzymanie w sklepie wygody po drugiej stronie ulicy, gdzie mieszkałem, pić kilka piw i wykorzystanie ich WIFI. Wzdłuż tej trasy krajowe rezerwatem przyrody o nazwie Pea Island
że ma kilka ciekawych deski do oglądania ptaków. Widziałem również martwe Bald Eagle na tej trasie.

Dzień trzeci: Ride out-and-back do południowo Ocracoke, NC poprzez promem, spędzić dzień wisi w Ocracoke i plaży (Ocracocke Lifeguard Beach wygrał najlepsze amerykańskie plaży w roku 2007!), A następnie powrót do Cape Point campingu na noc. (@ 50 mil jazdy konnej)

Spędziłem noc w Hatteras i pozostał w hotelu. Wstałam rano wziął 1-ga promem do Ocracoke. I zarezerwowane miejsce na campingu istnieje. Czy sobie przysługę, spędzić trochę czasu w Ocracoke! Skończyło się na wydatki 5 lub 6 dni tam. Plaże, jedzenie nocnego są cudowne i rower jest wszystko, czego potrzebujesz na wyspie. Jolly Roger piwa zachodem słońca w zatoce po kolacji w Howards ... potknięcia domu Numb :-)

Dzień czwarty: Northward jazda przez cały dzień, z powrotem do Kitty Hawk / Nag 's Head / Kill Devil Hills, czy cokolwiek - plaże, piwo też trochę późno napojów noc w mieście. (@ 63 mil jazdy konnej)

> Avon ma kilka ciekawych miejsc do jedzenia na drogę na północ. Nie możesz jeść krewetki specjalnych na drodze to warto zatrzymać się. Zrobiłem sobie absolutną świni nie. Och ... Wiatr zwrócił na mnie tak jeszcze raz ... Miałem :-) wiatr głowy i na non-drogą działalność 1 istnieje kilka dobrych restauracji.

Ktoś tam zna tej trasie lub okolicy? Proszę zaoferować swoje wrażenia z planu, co ma teraz, a jeśli masz jakieś sugestie są mile widziane całym sercem.

> Udałem się dalej na północ do Corollas. W Duck szlak rowerów z ruchu drogowego ulicy, stawiając na pierwszym real, real nice. To droga mniej podróżował przez tłum Kittyhawk i własności jest rzeczywistym real nice. Moim celem było zrobić całą zewnętrzną banków w tym także Corollas. Byłem hard-core na mojej drodze w dół, w górę rammen i tuńczyka na posiłki .. Watching Diet ostrożnie, nie pić .. ect.. Po tym, jak się go Ocracoke i zaczęła zabawa ... Nigdy nie zatrzymał się w drodze do domu bez wpływu na moje działania. Na koniec robię dzień w. plecami do siebie. I lubi podróży i nigdy pracować więcej niż polipro cały czas. Daj mi znać, jeśli masz jakiekolwiek pytania.

Cheers, i się obracać!

TG [/ QUOTE]

teigeman

Fantastyczny! Great się spotkać z kimś, kto jest-tam-i-done-tego. Mówiąc o zabawie, a nie część OBX jest sucha powiatu? Wszelkie wher pomysł leży granica?

Anyway ... w oparciu o sugestie zmieniliśmy trasy zwiedzania zawierać co najmniej jedną noc w Ocracoke - Miałam podejrzenie, że Ocra była "Where It's At" co najmniej na południowych wybrzeżach. I've również uwagę jada pan wspomina, zwłaszcza, że w Ocracoke - piwo sundown sound like don't miss-mi ...

Pozwól mi z mojej załogi i trochę następujące kwestie razem dla Ciebie - jestem pewien, może pan nam jeszcze informacje umożliwiające odbycie podróży najlepiej. Jedno pytanie do teraz ... Jak wąski / chimeryczny był Herbert Bonner Bridge niedaleko Oregon Inlet? Słyszałem, że to wynik "2" w skali bezpieczeństwa "1-100" w zeszłym roku - nie zaufanie inspirujące. Coś jeszcze chcesz akcji będzie wielka, i jak powiedziałem, I'll get some Q wraz for you soon.

Thanks a million!

tg

> Udałem się dalej na północ do Corollas. W Duck szlak rowerów z ruchu drogowego ulicy, stawiając na pierwszym real, real nice. To droga mniej podróżował przez tłum Kittyhawk i własności jest rzeczywistym real nice. Moim celem było zrobić całą zewnętrzną banków w tym także Corollas. Byłem hard-core na mojej drodze w dół, w górę rammen i tuńczyka na posiłki .. Watching Diet ostrożnie, nie pić .. ect.. Po tym, jak się go Ocracoke i zaczęła zabawa ... Nigdy nie zatrzymał się w drodze do domu bez wpływu na moje działania. Na koniec robię dzień w. plecami do siebie. I lubi podróży i nigdy pracować więcej niż polipro cały czas. Daj mi znać, jeśli masz jakiekolwiek pytania.

Cheers, i się obracać!

TG [/ QUOTE] [/ quote]

fred911

Fantastyczny! Great się spotkać z kimś, kto jest-tam-i-done-tego. Mówiąc o zabawie, a nie część OBX jest sucha powiatu? Wszelkie wher pomysł leży granica?

Anyway ... w oparciu o sugestie zmieniliśmy trasy zwiedzania zawierać co najmniej jedną noc w Ocracoke - Miałam podejrzenie, że Ocra była "Where It's At" co najmniej na południowych wybrzeżach. I've również uwagę jada pan wspomina, zwłaszcza, że w Ocracoke - piwo sundown sound like don't miss-mi ...
[/ Quote] [/ QUOTE] Było moratorium na alkohol w Ocracoke, uważam, że w zeszłym roku był 1st time to było podawane. Poznałem Yeager-potwora w Howards Pub, ale dość wystawiony na strzały 6,00 dolarów każda. Więc alkoholowy BYO if that's your poison. Inne to, że nie wydają się zapamiętać żadnego problemu zakupu wina lub piwa. Jeszcze jedno zalecenie żywności, obok Rogger tam bar na świeżym powietrzu, tuż przy zatoce. Miałam wielkie hamburger tam, albo byłem głodny!

Jeśli chodzi o most pan wspomina, nie było tak źle, jak ruch może zobaczyć. Pozwolę sobie wymienić jeden błąd zrobiłem na wycieczkę. Most wspomniał Pan przenika do Pea Island, rezerw ekologicznych. Przechodzenie na południe, zamykania mostu na 2 mile jest nowy bruk praktycznie bez ramion. To było na mojej drodze powrotnej, stąd Jechałem na północ. Doszedłem Rodanth blisko do zmierzchu, mieli dużo energii i postanowił głowę do wlotu. Dwa km na południe od mostu, ramię kończy, robi się ciemno, a ruch jest po prostu straszne. Zwłaszcza widząc nadjeżdżające pojazdy, prędkości i wyprzedzania pojazdów, byłem zwykłym bać. Ramię spada jak 10 "do piasku i zrobiłem wielki błąd. Mam zamiar zadzwonić Highway Patrol, kiedy SUV podciąga, zatrzymuje się i pyta, czy może on pomóc. Rzuciłem rower i bob w Forerunner Wziął mnie na wlocie. To był jedyny błąd zrobiłem całą drogę i pomagał innym przekroju rowerzysta kraju.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish