PDA

Rower dla Kenii

View Full Version: Rower dla Kenii

bikeforkenya

Po pierwsze, pozwól mi się przedstawię. My name is Peter Maher i jestem siedemnaście lat młodszy w Kimball Unii Akademii Meriden, New Hampshire. Moi rodzice i siostra mieszkają w Andover, Massachusetts, małe miasto na północ od Bostonu. Ponieważ byłem młody, zawsze były inspiracją, aby pomóc ludziom. Czy to pomaga komuś w szkole, na boisko do koszykówki, czy pracuje jako strażak ochotnik, it makes me feel good to wiem, że miał pozytywny wpływ na czyjeś życie.

O 18 miesięcy temu teraz, mój ojciec, Thomas Maher, współpracuje z Abdi Lidonde i Alice Mudiri dwóch Kenijczyków ojczystym, w celu utworzenia szkoły w Kenii dla dzieci osieroconych w wyniku HIV / AIDS wirusy. Mój ojciec jest absolwentem Kolegium Świętego Krzyża, Abdi, gdzie pracował od początku lat 1980. Choć mój ojciec chodził do szkoły, on i Abdi nigdy nie przekroczył ścieżek. Dopiero w 2006 r., że spotkali się i nauczyłem się od siebie zobowiązanie do pomocy dzieciom. Stamtąd, marzenie rozpoczęcia szkoły w Kenii, aby pomóc opuszczonych i ubogich dzieci urodziło.
Cóż, mniej niż dwa lata później, ich marzenie dla Kenii staje się rzeczywistością. Beverly School of Kenya uległ grunt dla swojej szkoły, która obejmuje sypialni, budynek szkoły i pensjonaty. Ponadto Beverly School of Kenya podniosła setek tysięcy dolarów poprzez liczne fundraisers i kibiców z całych Stanów Zjednoczonych. Planowane otwarcie w szkole jest na lato 2008 roku 60 uczniów. Liczba ta wzrośnie do ponad 300 studentów, w ciągu zaledwie kilku lat.

O osiem miesięcy temu, mój nauczyciel Modern World History, Chad Weiss, przydzielony nam projektu. Musieliśmy podnieść dwadzieścia pięć dolarów w jedną span tygodni. W moim projekcie, zdecydowałem się zebrać pieniądze na Beverly School of Kenya. Zrozumiałem, że w celu zapewnienia rzeczywistego wpływu na organizację, musiałem podnieść ponad dwadzieścia pięć dolarów. Jakoś, podniosłem tysięcy dolarów! Jasne, że listy dialogowej partii na dłuższą metę, ale opłaciło się w pomocy w celu uzyskania nowej wody oraz dostarczane do nowej szkoły. Już nie będzie dzieci musiały chodzić kilka kilometrów przed szkołą, aby pobrać brudnej wody do picia. To doświadczenie służy wiele dla mnie. Od tego czasu, Chad Weiss, Ben Sheehan, innego nauczyciela KUA, a trzy z ich przyjaciół odważyła się do Kenii, aby pomóc w początkowej budowy szkoły, która doprowadziła do innych fundraisers i darowizn do Beverly School.

Tej jesieni, myślałem o innym, być może początkowo, szalony, pomysł. Myślałem, że byłoby wspaniale jeździć rower w Stanach Zjednoczonych na poparcie Beverly School of Kenya. Oczywiście było dużo planowania do zrobienia. Ale gdybym chciał to zrobić skutecznie, że potrzebuję partnera. Usiadłem jedną noc, w połowie października, starając się rozstrzygnąć, kto byłby na tyle szalony, aby rozpocząć czterdzieści pięć dni podróż przez nasze cztery tysiące mil kraju. W ciągu kilku sekund, myślałem o dobrym partnerem. Brian Mojżesza, inny student KUA.

Początkowo Brian, jak każdy rozsądny osoby, niechętnie. Trzeba było przekonać, ale ostatecznie zgodził się dołączyć do mnie. Byłem zachwycony! W ciągu najbliższych dwóch miesięcy, obaj zaczęli planować poważnie o naszej podróży. Mamy opracowała harmonogram szkolenia, zbieranie funduszy cele i propozycje sponsoringu. Mamy nawet stworzył stronę internetową! Pod koniec grudnia, przemocy doszło w Kenii. Wiele osób wspiera i pomaga nam jeździć w wątpliwość bezpieczeństwo i ochronę kenijski rząd. Ich obawy szybko zostały odrzucone, a wiadomość, że zespół Beverly Szkoła przeszła na nas, zostało przekazane na nich. Ta wiadomość: dzieci potrzebują nas teraz, bardziej niż kiedykolwiek. Pytam, jak siedzieć czytanie tego, rozejrzyj się dookoła ciebie. Rozejrzyj się wokół. Prawdopodobnie gdzieś wewnątrz budynku, zabezpieczony przed zimnem, ze świeżą wodę i pokarm w pobliżu. Masz pieniądze w portfelu. Masz energii elektrycznej i ciepła w domu. Masz edukacji. Kenijskie dzieci nie mają żadnej z tego. Nadszedł czas, aby coś zrobić. Nadszedł czas, aby dokonać zmian.

Do tej pory prawie czterech miesięcy od planowania w dół do naszych, mamy wiele rzeczy zamknięte. Po pierwsze, nasz jeździć będzie po północnej Poziom trasy, określonymi przez Przygoda na rowerze, firmy specjalizującej się w mapach rowerowych i tras. Zaczniemy na 1 czerwca, w Anacortes, Waszyngton, małym mieście na północ od Seattle, położony na Puget Sound. Skończymy około 50 dni później, w 4200 mil za nami, w Bostonie, Massachusetts, 15 lipca. Ten oblicza się prawie 85 mil dziennie.

Na znacznie więcej informacji, odwiedź naszą witrynę internetową pod adresem: http://www.bikeforkenya.org.

Naszym celem pozyskiwania funduszy została ustalona na 500.000 dolarów. W tym momencie potrzebujemy twojej pomocy. We need your support. Proszę rozważyć prezent lub zastawu do naszej jazdy. Jedną z opcji, które wielu z nich prowadzona jest do zaproponowania nam na kilometr. Na przykład, osoba mogłaby sponsorować nam 0,50 dolarów za kilometr, co obliczyć do ponad 2.000 dolarów. Należy pamiętać, każda ilość i dar pomaga. Twój dar będzie bezpośredni wpływ na życie ludzi. Dzieci żyje. Edukacja jest potęgą, a my będziemy dostarczać tych kenijskich dzieci z edukacją. Jeśli chcesz dokonać wpłaty za pośrednictwem poczty elektronicznej, poprzez sprawdzenie, prosimy sprawdzić do: Beverly School of Kenya. Możesz przesłać prezent na mój adres, wymienionych poniżej. Jeżeli chcesz uczestniczyć w trybie online przy użyciu karty kredytowej, odwiedź naszą stronę internetową. Przygotowaliśmy konta Paypal przez Beverly School of Kenya. Jest całkowicie bezpieczny i wolny. W opcji notatki, proszę podać: Rower dla Kenii. Jeśli chcesz zostać dawcą osobiście, lub też chcą przyczynić się jakiś inny sposób, proszę o kontakt w dowolnym momencie.

Każda kwota pomoże, a należy pamiętać, wszystkie dary bezpośrednio do Beverly School. Ponadto swoje dary są całkowicie odpisać od podatku. Beverly School Kenii jest
501 (c) 3 organizacji. Wreszcie, nazwy pojawią się na obu Beverly School Kenii i rowerów na stronach internetowych Kenii, oficjalnych współpracowników. Jeżeli chcesz złożyć w darze czekiem, prosimy o sprawdzenie płatne: Beverly School of Kenya. Mam wymienione informacje kontaktowe poniżej. Wreszcie, nawet jeśli nie można zrobić prezent w tej chwili, proszę, że prosimy o przekazanie tego biuletynu dla tak wielu ludzi jak to możliwe. Istotne jest, że spread the word of the ride. Prosimy, poświęć trochę czasu, aby wysłać ten list do kilku przyjaciół, kilku członków rodziny, lub collegaues, które mogą być gotowa wnieść swój wkład. Im więcej ludzi zaangażowanych, tym lepiej.

Dziękuję bardzo za uwagę. Cieszę się na piśmie do was wszystkich ponownie bardzo szybko. Jeśli w ogóle ciekawy temat jazdy lub Beverly School, nie wahaj się ze mną skontaktować.

Z powazaniem,

Peter Maher

Post Office Box 361
Meriden, NH 03770

Email: pmaher@bikeforkenya.org

Telefon komórkowy: 978.886.3199

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Translated to other languages supported by vB Enterprise Translator 3.2.2