PDA

View Full Version: Nauczanie dorosłych jeździć

JulieMarie

Cześć,

Czy ktoś może mi w tym pomóc? Mój partner, który ma 65 lat nigdy nie nauczył się jeździć na rowerze, ale (kim jestem trochę młodsza!) Chciałaby, aby móc wychodzić na cyklu jazdy z nim. Ma ktoś jakieś pomysły jak dojrzałe nauczyć się jeździć na rowerze? Zastanawiałem się, czy nie może być w wersji dla dorosłych stabilizatorów czy przyklejania go z tyłu mogą działać równolegle. Nie jestem zbyt pewni tandem pomysł, bo choć jest dość ciężki i jestem nieduży i krótsze niż jest i nie chciałbym jeden z nas się krzywda. Wszelkie sugestie otrzymane z wdzięcznością.

Thanks a lot.

J

jhuskey

Cześć,

Czy ktoś może mi w tym pomóc? Mój partner, który ma 65 lat nigdy nie nauczył się jeździć na rowerze, ale (kim jestem trochę młodsza!) Chciałaby, aby móc wychodzić na cyklu jazdy z nim. Ma ktoś jakieś pomysły jak dojrzałe nauczyć się jeździć na rowerze? Zastanawiałem się, czy nie może być w wersji dla dorosłych stabilizatorów czy przyklejania go z tyłu mogą działać równolegle. Nie jestem zbyt pewni tandem pomysł, bo choć jest dość ciężki i jestem nieduży i krótsze niż jest i nie chciałbym jeden z nas się krzywda. Wszelkie sugestie otrzymane z wdzięcznością.

Thanks a lot.

J

Why don't you check out 3 koła w pozycji leżącej? Przynajmniej na początek.

xilios

Dlaczego nie dostać LBS lub mechanika aby ci koła szkolenia para na podstawie modeli dla dzieci. Oni po prostu muszą mieć już rozszerzenia, aby zrekompensować większe koła.

Catweazle

JulieMarie, tak nas wszystkich używanych nauczyć się wracać w dzień przed "koła szkolenia" było około. W razie potrzeby ktoś na nogach obok rowerów przytrzymaj go przez kierownicę i siedzenie aż jeździec jest w ruchu, a kierowcy przyjmując, że uderzanie w terenie raz lub trzy jednocześnie coraz powiesić pobytu prosto nie jest koniec świata!

Dla dorosłych "grubsze" koła rowerów górskich i firmy, ale grassed suface Zmniejszy potencjalnym zagrożeniem tego.

Szkolenia koła ssać, nawet dla dzieci. 90% lub więcej ludzi, którzy oddają dzieci rowery z kołami szkolenia kończy się z dziećmi jazdy rowerami przed gotowi, i chwieje się w każdym miejscu na nich, ponieważ nie miały je odpowiednio dostosować lub nauczyli się jeździć poprawnie im.

Upewnij się, że mężulek jest uruchamianie i zatrzymywanie poprawnie:

http://www.sheldonbrown.com/starting.html

a to połowa sukcesu. Szybko, jak udaje mu się zachować pionowej podczas pedałowania it's all good stamtąd:)

Eden

Jedna z propozycji jest wypożyczyć rower, który jest na tyle mała, że można umieścić siedzibę w dół na tyle niska, aby umożliwić osobie umieścić swoje stopy płasko na ziemi, aby rozpocząć się - nie należy nawet próbować pedał w pierwszym, wciśnij nich samych wraz z ich stóp, dopóki nie dostać wygodny podnoszenia ich nogi na dłuższe okresy czasu. Raz, że czuje się komfortowo, a następnie zacząć używać pedałów. Kiedy to wygodne, przenieść siedzibę do normalnej wysokości.

xilios

[Quote \u003d Catweazle]
Szkolenia koła ssać, nawet dla dzieci. 90% lub więcej ludzi, którzy oddają dzieci rowery z kołami szkolenia kończy się z dziećmi jazdy rowerami przed gotowi, i chwieje się w każdym miejscu na nich, ponieważ nie miały je odpowiednio dostosować lub nauczyli się jeździć poprawnie im.
QUOTE]

I'd have to zgadzam się z tym, istnieje differance między 5yo i 65yo pierwszy przyzwyczajenie równowagi mistrza jak szybkie są nieco trudniejsze do nauczania, a ich kości dont break tak szybko:)

Catweazle

Nauka na mniejsze rowerów z pewnością jest dobrym pomysłem, jeśli to możliwe, aby to zrobić. Zaufanie byłoby znacznie łatwiej budować w ten sposób.

Xilios, jesteś chyba dość młody, aby myśleć, że 65 jest w jakiś sposób "osoby starsze"? Podczas gdy ludzie różnią się od jednej do drugiej, to nie jest zwykle miejsce, w którym ludzie są zwykle podatne na złamania kości przy każdym kichnięcie gwałtownie!

Na 56, jestem szybko widząc, że "wieku emerytalnego" kwalifikowalności zbliżyć i pełne spodziewać się być nadal bardzo aktywne w tym czasie. Jasne, obicia, stłuczki i tak się trochę dłużej leczyć niż w przypadku młodszych facet, ale facet nie powinno się kurczy z działalności w obawie przed kości łamliwe:)

xilios

Xilios, jesteś chyba dość młody, aby myśleć, że 65 jest w jakiś sposób "osoby starsze"? Podczas gdy ludzie różnią się od jednej do drugiej, to nie jest zwykle miejsce, w którym ludzie są zwykle podatne na złamania kości przy każdym kichnięcie gwałtownie!

LOL I wish I was "dość młody. Może wyszedł trochę za burtę z tą uwagą o łamaniu kości: D

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish