PDA

Vivente Świat Randonneur

View Full Version: Vivente Świat Randonneur

pubtourer

Na ryzyko innego wyjścia ", które jest najlepszym rower turystyczny? wątku, byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia / opinie na temat Vivente Świat Randonneur. Ten rower rozpoczął życie jako Gemini w 1980 i został niedawno Badged Mongoose.

Wchodzi on również spec'd na AUD1, 750, w tym Tubus stojaki przednie i tylne, błotniki, dynamo i centrum manetki STI:

http://www.viventebikes.com//product/cid/6/category/WORLD 20RANDONNEUR/parent/0/t/product%

Hub nie jest dużo drawcard dla mnie jak baterie diody są tak dobre i tanie te dni, zastanawiam się, dlaczego przeszkadza. Jest centrum, które mogą wywołać problemy w zakresie wytrzymałości koła i szprychy?

Nie wiesz, o nachyleniu rury górnej albo - każdy myśli?

Innego wyboru jest Surly LHT. Jest on dostępny tutaj jako "kompletne" rower na temat AUD1, 500 ale czas dodać zasłony, pedały i etc zębate, chodzi o nieco ponad Vivente. Na pewno wygląda jak klasyczny rower turystyczny. Niestety, nie udało się jeździć jeden. Wiem, że chętnie po.

Jeden z głównych różnic jest bar-vs końca manetki STI. Cieszyłbym się do korzystania z bar-kończy, ale jeszcze nigdy nie był właścicielem motocykla z STI.

Oczywiście Trek 520 jest jeszcze jedna możliwość, ale w AUD2000 dla podstawowych rowerów, nie sądzę, że reprezentuje tę samą wartość i Vivinte i Surly. Czy przyjrzała się również i riden Fuji ale uznał, że stosunkowo tanio spec'd w porównaniu do innych.

Wszystkie uwagi mile widziane!

Dzięki

cyclemanx

I've intensywnie koncertował na aluminiowej ramie Mongoose wersja od kilku lat.
Chociaż jej zasadniczo dobry rower turystyczny. I w końcu wyposażone prętów prostych, dwie większe z tyłu zębów, już dotrzeć do tylnej przerzutki, błotniki i pannier stojaki.
Rama jest bardzo sztywna i przekazuje dużo wibracji i stresu w moje ramiona i górną część tułowia.
Mój stary stalowe ramie hack jest znacznie milsze dla mnie fizycznie, więc chciałbym drogo jak na dopasowanie ramki Vivente chromowo do Randonneur.
Jak mówisz, piasta przód hamowni i system oświetlenia jest całkowicie superflous.
Mam wysłane Vivente kilkakrotnie sugeruje, jak mogły lepiej rower turystyczny, ale wierzę w ich hiper, i nie starał się odpowiedzieć.

pubtourer

Dziękujemy za odpowiedź.

Ponieważ mój post, mój kolega touring i mam każdego zakupu Vivente i obaj jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru. Są one bardzo wygodne i trwałe rower turystyczny.

Tak jak ty kiedyś wycieczkę na ramie Al - Rayleigh ponadgabarytowe Aluminium - i stwierdził, że bardzo trudne w porównaniu z rama CrMo stal.

Choć nigdy nie może usprawiedliwiać koszt hub dynamo i oświetlenie na niewielką ilość nocy jazda, co robię, muszę powiedzieć, że są fantastyczne - zob. niż było widać.

Jedynym możliwym spadku ich standard spec jest stosunkowo wysoki przekładni. I love wysoki Top Gear (może wygodnie pedał do 70 kilometrów na godzinę), ale znajdują się w dolnym biegu raczej zbyt szybko na wzgórzach.

Happy touring

cyclemanx

Dziękujemy za odpowiedź.

Ponieważ mój post, mój kolega touring i mam każdego zakupu Vivente i obaj jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru. Są one bardzo wygodne i trwałe rower turystyczny.

Tak jak ty kiedyś wycieczkę na ramie Al - Rayleigh ponadgabarytowe Aluminium - i stwierdził, że bardzo trudne w porównaniu z rama CrMo stal.

Choć nigdy nie może usprawiedliwiać koszt hub dynamo i oświetlenie na niewielką ilość nocy jazda, co robię, muszę powiedzieć, że są fantastyczne - zob. niż było widać.

Jedynym możliwym spadku ich standard spec jest stosunkowo wysoki przekładni. I love wysoki Top Gear (może wygodnie pedał do 70 kilometrów na godzinę), ale znajdują się w dolnym biegu raczej zbyt szybko na wzgórzach.

Happy touring
Would you mind cen ramki Cromo w Australii dla mnie?
Chociaż Vivente mają agentów w NZ - nie widziałem żadnych zaopatrzony w dziedzinie Auckland, gdzie mieszkam.

pubtourer

Would you mind cen ramki Cromo w Australii dla mnie?
Chociaż Vivente mają agentów w NZ - nie widziałem żadnych zaopatrzony w dziedzinie Auckland, gdzie live.Hi,

Właśnie otrzymałem następującą odpowiedź od dystrybutora Vivente (noelmcf@geminibicycle.com.au):

Moim zamiarem jest, aby oferta rama i widelec pakiet - prawdopodobnie pod koniec 2009 roku.

Które prawdopodobnie oznacza, że nadchodzi, ale nie wstrzymywać oddech.

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish