PDA

Overnight Bike Camping Advice needed

View Full Version: Overnight Bike Camping Advice needed

TrekDedicated

Hi everyone,

Mam zamiar zacząć robić w nocy na rowerze kemping wycieczki. Ogólnie rzecz biorąc, jazda po pracy w piątek 30-40 mil na kempingu i spędzić noc, a następnie pakowanie się następnego dnia i jazdy do domu.

Moje pytania:

1) Jaki rodzaj namiotu?
Wolałbym to, że mogłem zmieścić in my bike

2) Jakie macie?

3) Jaki rodzaj śpiwór?

I'm a big camper już, ale nigdy z rowerem i jestem ciekaw, co robią inni. Szukam narzędzia, które można zmieścić w turystyka back-pack.

Thanks for any input!

TD

alfeng

Mam zamiar zacząć robić w nocy na rowerze kemping wycieczki. Ogólnie rzecz biorąc, jazda po pracy w piątek 30-40 mil na kempingu i spędzić noc, a następnie pakowanie się następnego dnia i jazdy do domu.

Moje pytania:

1) Jaki rodzaj namiotu?
Wolałbym to, że mogłem zmieścić in my bike

2) Jakie macie?

3) Jaki rodzaj śpiwór?

I'm a big camper już, ale nigdy z rowerem i jestem ciekaw, co robią inni. Szukam narzędzia, które można zmieścić w turystyka back-pack.
FWIW. Polecam TANIE 2-człowiek kopułą namiotu ... przynieść gazetę do linii motocykla stronie namiot piętro + coś sztywniejsze do przodu widelec (lub lewego pedału / etc. zależności od wybranego sposobu miejsce rowerów w namiocie) do odpoczynku w / w, jak na dole 2-litrowe butelki sody (dla lewego pedału) lub cokolwiek, przypuszcza, że może pracować dla Ciebie.

Jeżeli waga nie jest problem, chciałbym polecić siebie pompowania maty, bo toczą mocniej ... LUB, jeżeli waga jest czynnikiem, a następnie NON-Ensolite Microcell PAD (np. istnieją podkładki, które pamięci ZERO, ale konsekwencji nie toczą się mocno).

Chciałbym wybrać syntetyczne torebki (czasem pada deszcz, nawet jeśli nie jest w prognozie & Down ma źle w wilgotnym środowisku), która została oceniona na 32 º F chociaż Temp będą prawdopodobnie o 60 ° lub cieplejsze, ponieważ czasami huśtawka temperatury z dnia na noc + zmęczenie możliwe może po prostu je czują się dużo zimniej niż jest.

BTW. Naprawdę chcesz Sakwy ... musisz być bardzo nieszczęśliwy CAMPER przypadku próby jazdy z załadowany plecak ... Lub były po prostu wskazując kwotę głośności chciałem pracować z (tj. 3500 do 4500 centymetrów sześciennych)?

scuppy

Spać z rowerów w namiocie: confused:

alfeng

Spać z rowerów w namiocie: confused: Lepiej spać z rowerów w namiocie, niż się obudzić i znaleźć rowerów znalazł drogę do nowego domu!

gwintowane

Spać z rowerów w namiocie: confused: Oczywiście! A girly śpi na zewnątrz. Niektórzy ludzie widzą to dziwne, i nie ma więcej niż jedno zdjęcie w internecie z różnych spotkań wyścigu.

AlvChen

Moje pytania:

1) Jaki rodzaj namiotu?
Namiot używam to REI Half Dome 2 HC namiotu. Ma dwoje drzwi i dwie przedpokoju. Przedpokoju były wysokie dla mnie za mało, aby rzucić rower do. To nie jest technicznie w namiocie, ale to objęte namiotu. Nigdy nie miał problemu. Miałem również przyczepy, więc kołowych przyczepy w innych przedsionka. Namiot także pliki, zamiast rękawów dla Polaków, więc jest to bardzo szybkie w instalacji i stosunkowo lekkie.

2) Jakie macie?
Pad używam to Thermarest Pro-Lite 3. Chodzi o to, super lekkie, super mała i bardzo wygodne. To trochę drogie, ale nie było ani jednego problemu.

3) Jaki rodzaj śpiwór?
Mam tanie śpiwór, że mam z eBay, ale kupiłem go głównie dlatego, że ubity w dół do rozmiarów dość małe. Nie pamiętam nazwy marki lub modelu. Podobnie jak wyżej, chciałbym zaproponować syntetycznych torba na mniej uciążliwe.

Oto wskazówka dla ciebie, gdy dojdziesz do kempingu, rozwiń swój śpiwór i pad pierwszy więc mają szansę stać się ich loft (rozbudowa, że zachodzi między włóknami właściwie izolować torbie / pad) w namiocie, i robić wszystko jeszcze później.

Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
BulgarianCroatianCzechDanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanNorwegianPolishPortugueseSpanishSwedish
Thanks to vBET 3.2.2 you can enjoy automatic translations