PDA

View Full Version: Indie do Nepalu, proszę podać nowo narodzony!

Indie do Nepalu, proszę podać nowo narodzony!

storminnorm

Cześć, mam na imię Laura i jestem planuje roczną przerwę, teraz, że jestem absolwentem Uniwersytetu.

Jestem zainteresowany rowerowej z Indii do Nepalu. Po Googled cały dzień mam tylko naprawdę znaleźć drogę z New Delhi do Katmandu.

Czy ktoś ma jakieś rady lub doświadczenia, a nawet idee trasę trwały około 2-3 tygodni? W przeciwieństwie do większości z Was nie mam doświadczenia turystyki i wolisz robić średniej intensywności jazdy, nie zapominając o wszelkich miejsc, które należy odwiedzić po drodze.

Rozumiem, że jazda na tej długości, wymaga wiele przygotowań i szkoleń.

Wszelkie porady można dać byłyby najbardziej mile widziana! Dzięki

Bowkes

Cześć,
Nie wiesz, czy masz jakiekolwiek dalsze planowanie ten wyjazd, ale jeśli jego konfliktu interesów Jestem wyruszyć na Indie wkrótce cyklu z Manali do Ladakh i może poświęcić trochę czasu na rowerze przez Spiti. Będą starać się podłączyć do innych rowerzystów na trasie dla niektórych moralne wsparcie!

Steve (UK)

storminnorm

Cześć,
Nie wiesz, czy masz jakiekolwiek dalsze planowanie ten wyjazd, ale jeśli jego konfliktu interesów Jestem wyruszyć na Indie wkrótce cyklu z Manali do Ladakh i może poświęcić trochę czasu na rowerze przez Spiti. Będą starać się podłączyć do innych rowerzystów na trasie dla niektórych moralne wsparcie!

Steve (UK)
Hi Steve,
czego nie zrobiłeś jeszcze dużo planowania, ale przyzwyczajenie się tam do końca roku 2010 - guess będziesz musiał się i poszedł do tej pory? Byłoby dobrze, aby poznać innych rowerzystów though. Powodzenia w planowaniu i wielkich w Indiach!

Wilk workowaty

Hi Steve,
czego nie zrobiłeś jeszcze dużo planowania, ale przyzwyczajenie się tam do końca roku 2010 - guess będziesz musiał się i poszedł do tej pory? Byłoby dobrze, aby poznać innych rowerzystów though. Powodzenia w planowaniu i wielkich w Indiach!

I've plecakiem, że taką trasę, tak myślę może będę mógł pomóc.

I'll start off mówiąc, nie chcę cyklu tej trasie. To ciężkie trasy z plecakiem i to głównie chaos. Nie pamiętam scenerii jest interesujące, że obaj.

Jedno trasa ma going for it though jest cały Agra, Taj Mahal, Amber Fort, rzeczy Varanasi. Jest kilka dobrych atrakcji po drodze i tak jak wszystkie Indii, nigdy nie będziesz się nudził.

Rzeczywiście, więcej o tym myślę, tym bardziej myślę, że "po co?" Jest milion innych miejscach Wolę jeździć na rowerze lol

swampy1970

Nie ma chyba sporo zorganizowanych z przewodnikiem. Wiem, że było sporo, które odbyły się w Anglii około dziesięć lat temu, która ma podjąć crazy trasach wokół Nepal trochę szalony wspinaczek górskich, które były nastawione na kogoś, kto był hardcore na rowerach górskich. Było kilka wyjazdów za łatwiejsze. "Dziwne" rzeczy było to, że mówił, że mają chłopaki z karabinami towarzyszyć zawodnicy ... Fajny!

Osobiście, gdybym był właśnie ukończył gal Uni, I'd boi się gdzieś, że chcesz wnieść nice randsom ... : P Jeśli musisz skończyć dostarczenia pewnych "rozrywki dla dorosłych" wbrew twojej woli, słyszę, że Tijuana płaci lepiej i ma mniejsze szanse na śmierć niż New Delhi, Janakpur lub Katmandu ...

Wolę się tournee po Ameryce Południowej, w Alpach lub nawet tylko przy trek po drugiej stronie Gór Skalistych w Kolorado, poprzez Moab i dół Grand Canyon do Vegas ... po kilka nocy w rozpuście, głowę przez Death Valley, a nawet przez Sierra uptowards Kings Canyon i Yosemite ...

Thylo - Wiem, Australia ma milion mil chory - ale istnieją naprawdę ciekawe miejsce do zrobienia treking / jazda?

Wilk workowaty

Thylo - Wiem, Australia ma milion mil chory - ale istnieją naprawdę ciekawe miejsce do zrobienia treking / jazda?

Nie jestem ekspertem, bo mam dopiero MTB'd w Victoria, ale wiem, że nie jest Tassie szlak, który idzie długość Tassie (BBP zrobił to, looks awesome - ale jego trasa dla rowerów górskich), jak jest Mawson Trail, który jest prawie 600kms i zaczyna się w Adelajdzie.

To jest dobre wątku (http://forums.mtbr.com/showthread.php?t\u003d530640) na dłuższe przejażdżki Oz. Może być warta Jak się z Audax, too.

swampy1970

Nie jestem ekspertem, bo mam dopiero MTB'd w Victoria, ale wiem, że nie jest Tassie szlak, który idzie długość Tassie (BBP zrobił to, looks awesome - ale jego trasa dla rowerów górskich), jak jest Mawson Trail, który jest prawie 600kms i zaczyna się w Adelajdzie.

To jest dobre wątku (http://forums.mtbr.com/showthread.php?t\u003d530640) na dłuższe przejażdżki Oz. Może być warta Jak się z Audax, too.

Dzięki. I'll save że info tak okrywać kiedykolwiek dostać szansę go używać ...

Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Spanish Swedish