View Full Version: Drętwienie rąk
Drętwienie rąk
Zaczynam czuć jakieś odrętwienie w rękach w trakcie i po jazdę, zarówno na rowerze drogowego i
rowerów górskich.
Wszelkie sugestie? Nie mam aero-bary. Czy oni znaczącą pomoc?
Dzięki.
Joel
W artykule <4045F379.9000208 @ nospam.medicine.bsd.uchicago.edu>
jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu mówi ...
> Zaczynam czuć jakieś odrętwienie w rękach w trakcie i po jazdę, zarówno na rowerze drogowego i
> Rower górski.
>
> Any suggestions? Nie mam aero-bary. Czy oni znaczącą pomoc?
To jeden z powodów jak sztaby aero, choć często nie mogą poświęcać wiele czasu na ich
(w zależności od drogi nie można jeździć). Ile poruszać rękami do różnych pozycji?
To zazwyczaj najszybciej, najłatwiejszym sposobem na ten problem, choć często trudnych w MTB.
Jak wysokie są wasze barów w porównaniu do wysokości siedziska? Często podniesienie bary, są więc na poziomie z
lub nieznacznie powyżej siedzenia ułatwia to wiele, biorąc niektóre z przytyciem ręce.
Powyższe wskazania nie kosztują nic, aby spróbować, jeśli możesz wydać trochę pieniędzy, krótszy macierzystych
często ten problem przy pomocy prostych zmian nie będzie. Mam macierzystych tylko 10mm krótszy, a
się ogromną różnicę w sposobie ręce odczuć po długiej jazdy, o wysokości baru dokładnie to samo.
--
Usuń z ns_ jeśli odpowiedzi e-mailem (ale zachować posty w grupach dyskusyjnych, jeśli to możliwe).
"Joel Roth" <jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu> napisał w wiadomości
news: 4045F379.9000208 @ nospam.medicine.bsd.uchicago.edu ...
> Zaczynam czuć jakieś odrętwienie w rękach w trakcie i po jazdę, zarówno na rowerze drogowego i
> Rower górski.
>
Jeśli pojawi się uczucie drętwienia w trzecim, czwartym i piątym palce, to łokciowej neuropatia nerwu,
zwanej popularnie "kierownica porażenie dziecięce". Zacząłem mieć problemy z tym dwa lata temu podczas szkolenia
dla podwójnego wieku.
Po rozmowie z lekarzem, i czytanie o niej (put łokciowej lub kierownicy porażenie nerwu w szukaj
silnika) i pracy w celu przeciwdziałania jej, oto co polecam:
o Upewnij się, że nadgarstki ustawione poprawnie: zawsze chcesz nadgarstki prosto i
ugiętymi w łokciach. (Kiedy nie aerobik w wodzie nazywamy to "broń Barbie" po 11,5 cali
fashion doll - chcesz mieć luźne czucie w ręce, a nie sztywny jeden). Szczególnie sprawdzić
się, gdy jesteś jazda z rękami na szczyty swoich barów kropli. Jest to szczególnie
ważne, aby tego rodzaju luźne czucie w ręce podczas jazdy na wstrząsy - Wiem, że to
z jazda na drogach i przechodzenia na wybojach - byłoby to szczególnie widoczne, jeśli robisz więcej
technicznej jazdy na rowerze górskim.
o Upewnij się, że rowery dobrze dopasowane. Najczęstsze problemy, fit, które mogą prowadzić do chudego na ręce
Bent nadgarstków obejmują: wskazując nosem swoje siodło w dół za dużo, mające siedzibę za wysoka,
lub o zbyt długim macierzystych.
o Sprawdź, czy masz dużo żelu w rękawiczkach. Rękawice Trico żel były najlepsze. Za każdym razem
Użyłem złego zestaw rękawice podczas zwraca drętwienie.
o Zmień pozycję strony często. Aerobars mógłby pomóc z tym sądzę, ale tylko zmieniając
przed, w kropli, bluzki, bluzy i pomoc. Jeśli Twój rower górski nie kończy się bar, może
wprowadzenie na niektórych pomoże, ponieważ będziesz miał dodatkowe pozycje strony.
Mój lekarz zalecił również nie jazda na 6 tygodni. Myślę, że trwało dwa dni.
--
Warm Regards,
Claire Petersky
Proszę wymienić earthlink dla myszy i ziemniaków. Netto. Com
Home of meditative rowerzysta:
http://home.earthlink.net/ ~ cpetersky / welcome.htm
Wyślij mi re: nowy Tiferet CD (http://www.tiferet.net (http://www.tiferet.net/))
Joel Roth napisał:
> Rower górski.
>
Oprócz porad wybitnych Claire, dokonać świadomego wysiłku w celu ułatwienia "chwyt śmierci"
na pasku.
Również z rowerów górskich, obrócić dźwignie hamulcowe tak nadgarstki są komfortowo prosto (jak
przeciwieństwie do wygięte w górę lub w dół nadmiernie).
Wreszcie, rozluźnij ramiona! Szczelność nie powoduje zmęczenia gdzie indziej
IME.
Bill "Jacked łokciowej moje nerwy, gdy po raz pierwszy zaczęli mtb-ing" S.
On Wed, 03 marca 2004 17:58:06 GMT, "S orn I"
<sorni@bite-me.san.rr.com> napisał:
> Roth joel napisał:
>> Zaczynam czuć jakieś odrętwienie w rękach w trakcie i po jazdę, zarówno na rowerze drogowego i
>> Rower górski.
>>
>> Any suggestions? Nie mam aero-bary. Czy oni znaczącą pomoc?
>
> Oprócz porad wybitnych Claire, dokonać świadomego wysiłku w celu ułatwienia "chwyt śmierci"
> na pasku.
>
Amen. Relax, relax, relaks, wypoczynek.
Uważam, że mój ojciec, który nie jeździł na rowerze, może w moich dwóch wcieleń, ma trudny okres
relaks jego viselike uchwyt na pasku, bez względu na to, jak wiele powiedzieć mu. Myślę, że tego typu rzeczy
tylko dzieje się z ufnością. Wydaje się, że próg krzyża: jeden minut jesteś
przestraszony, obok Your'e minut delegowania się z siodła i tylko wynajem rowerów roll over
stłuczki, a nie wisi na drogie dla życia i coraz młotkiem.
-Luigi
On Wed, 03 marca 2004 09:02:17 -0600, Joel Roth
<jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu> napisał:
> rower górski.
Dwie odpowiedzi czytałem już objęte większość tego, co mam do powiedzenia, z wyjątkiem długości łodyg.
Obaj sugerują, zbyt długo macierzystych może spowodować. Muszę dodać, że zbyt krótki wynikają również powodować
to.
Zbyt krótkie macierzystych mogą wymagać ręce pchać swoje ciało z powrotem nie, w przeciwieństwie jak siodło wskazał w dół
również. Zbyt długo macierzystych, OTOH opuszcza swoje ciało, w zależności od rąk do wykonywania zbyt wiele
waga. Albo można powodować ból ręki / drętwienia.
Tak. Nawet jeśli nie mogą przebywać w nich na długo, nie pozwalają na skorzystanie z zupełnie innego zestawu
mięśni w celu wsparcia ciała, co daje zwykle mięśnie _complete_ bardzo potrzebnego wypoczynku.
--
Rick Onanian
On Wed, 03 marca 2004 09:02:17 -0600, Joel Roth
<jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu> napisał w wiadomości
<4045F379.9000208 @ nospam.medicine.bsd.uchicago.edu>:
> rower górski. Wszelkie sugestie?
The Dark Side is calling. Opór powietrza jest daremna! The Dark Side jest potężniejsza niż UCI ...
--
Facet
\u003d\u003d\u003d
Może zawierać śladowe ilości ironii. Zawartość może rozstrzygnąć po wysłaniu.
http://chapmancentral.demon.co.uk (http://chapmancentral.demon.co.uk/)
88% kask statystyki są wykonane, 65% z nich na Washington University
On Wed, 03 marca 2004 20:37:27 +0000, "Just zis Guy, you know?"
<outlook.bugs@microsoft.com> napisał:
> On Wed, 03 marca 2004 09:02:17 -0600, Joel Roth <jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu> napisał w
> wiadomości <4045F379.9000208 @ nospam.medicine.bsd.uchicago.edu>:
>
>> Zaczynam czuć jakieś odrętwienie w rękach w trakcie i po jazdę, zarówno na rowerze drogowego i
>> rower górski. Wszelkie sugestie?
>
> The Dark Side is calling. Opór powietrza jest daremna! The Dark Side jest potężniejsza niż UCI ...
... ale nie mocniejszy niż korzyści finansowe.
-Luigi
> Jak wysokie są wasze barów w porównaniu do wysokości siedziska? Często podniesienie bary, są więc na poziomie z
> Lub nieznacznie powyżej siedzenia ułatwia to wiele, biorąc niektóre z przytyciem ręce.
I second tej rady - miałem wiele problemów z drętwienie ręki nawet podczas jazdy na mój trener. Ja
mierzy spadek między siedzenia i barów i stwierdziła, że jest 2,5 "(bardziej pasuje wyścigu). Zmieniłem to
do 0,5 "i dokonała ogromna różnica. Mike
Just zis Guy, you know? napisał:
> On Wed, 03 marca 2004 09:02:17 -0600, Joel Roth <jroth@nospam.medicine.bsd.uchicago.edu> napisał w
> Wiadomości <4045F379.9000208 @ nospam.medicine.bsd.uchicago.edu>:
>
>> rower górski. Wszelkie sugestie?
>
> The Dark Side is calling. Opór powietrza jest daremna! The Dark Side jest potężniejsza niż UCI ...
Facet,
Jest niegrzeczny mówiąc "R-słowo" cierpienie wokół pionowej jeźdźców. ;)
Tom Sherman - Quad Cities (Illinois Side)
vBulletin, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by
vBSEO 3.3.0