Brand New SL+ Doesn't Work

Discussion in 'Power Training' started by Yojimbo_, Mar 7, 2009.

  1. Yojimbo_

    Yojimbo_ Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    49
    Hi Guys

    My brand new SL+ doesn't work. The computer doesn't show the transmit icon.

    I've tried FIND, and I've tried LEARN, but nothing happens. I haven't replaced the hub batteries yet but that's all I can think of. I can't believe my brand new device would be shipped without decent batteries.

    Any other thoughts or experiences?

    Thanks
     
    Tags:


  2. grahamspringett

    grahamspringett New Member

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Stupid question - is the hub awake? Have you spun it a few times to get it transmitting a signal?
     
  3. tmctguer

    tmctguer New Member

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    i just installed a used one this afternoon and had the same problem. it didn't seem to want to wake up. i fiddled with the wires on the handlebar mount, pedaled, then everything began to work.

    are you getting cadence & heart rate?

    are you sure the rear sensor is placed correctly?

    are the hub batteries good?

    is the computer properly seated in the handlbar mount? sometimes you really have to push hard to seat it.

    good luck.......if the unit is new, i am sure you'll get it working.
     
  4. BikingBrian

    BikingBrian New Member

    Joined:
    Sep 25, 2003
    Messages:
    361
    Likes Received:
    0
    I had the same problem when I got my SL-equipped Cosmics.
    Finally, I resorted to taking out the batteries and putting them back in.
    Amazingly, it worked, I have no idea why.
    Incidentally, I just got a rear training wheel with an Elite + hub, and I did the Learn 1 function on it. It worked like a charm. The older (SL) hub ID is still there, but it looks for the newer one (the elite +) first. Speaking of which, is your headunit an older (non + one)? If so, you will need to update the firmware to make it compatible with the +hub.
     
  5. frost

    frost New Member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    414
    Likes Received:
    3
    Somewhat common problem is that the pod to hold the computer is very tight in the beginning and really requires force (or more courage) to push the computer in to get contact.
     
Loading...
Loading...