Speedplay Zero problem

Discussion in 'Cycling Equipment' started by jwroubaix, Jul 1, 2011.

  1. jwroubaix

    jwroubaix New Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    177
    Likes Received:
    3
    I have Speedplay Zero and i'm having a problem with my left pedal or cleat. While pedaling today it came off the pedal 4 or 5 times. It really made me mad and is very dangerous. I have no idea why it was doing this, any suggestions before I toss these and go back to my Looks?
     
    Tags:


  2. stephenX

    stephenX New Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    A mate I rode with this morning was complaining about the same 'clipping out' problem with his new Speedplays fitted a couple of rides ago. Lucky he's a clever cookie and worked out the screw head (front one of the three i think?) that holds the cleat to the shoe wasn't sitting flush with the cleat. I know I'm not explaining this very clearly but the result was the pedal couldn't clip completely into the pedal, hence it kept popping out while pedaling.

    Sorry but I can't recall what he did to fix it, but I'm guessing there must be an issue with the latest Speedplay pedals being slod as his were only a week old. Looks like a warranty (recall?) claim to me. . . . hang on. Have just had a reply from him - he used an angle grinder to grint down part of the screw head. We rode for 4hrs today without the pedal pulling out once.

    good luck.

    P.s. He uses Sidi shoes.
     
Loading...
Loading...