Two powertap SL2.4 CPUs on handlebar possible? For more info

Discussion in 'Power Training' started by PaulMD, Feb 17, 2007.

  1. PaulMD

    PaulMD New Member

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Is it possible to use two powertap SL 2.4 CPUs on a handlebar? With one CPU you can only see three values.

    For interval training is it usefull to view 'power / 6 seconds' on CPU1 and power / 40 seconds' on CPU2?
     
    Tags:


  2. earthman309

    earthman309 New Member

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    The only problem that I can see is the $$$$ involved. Heck why not go for 3 while you're at it;)

    Hugh

     
  3. sglasgow

    sglasgow New Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0

    I just put my Polar 720 on the bar next to it and use the interval function for time only (without a heart rate strap). It also records altitude which the PT is not capable of. The difficulty is for intervals on the TT bike where there's no room so the watch has to be on my wrist. This time of year with long sleeves it sometimes gets covered by my cuff.
     
  4. gogoturtle

    gogoturtle New Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    It should be possible. The CPU can learn the hub. If you have both CPUs learn the same hub, they should both receive the same data.
     
  5. PaulMD

    PaulMD New Member

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    There is always enough space for one, two or three computers on a handlebar ;)
    Especially when it is for a trainingride. The costs of a second CPU isn't skyhigh compared to the costs of one SL 2.4 hub.

    But I think that more information visible about my average power output when riding a 20 minute L4 interval outdoors is a welcome addition.
     
Loading...
Loading...