shark fin PT sensor cyclocomputer mode

Discussion in 'Power Training' started by peterpen, Aug 26, 2006.

  1. peterpen

    peterpen New Member

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Anybody have a secret for using the PT in cyclocomputer mode? Doing this for the first time with a new sharfin sensor and I can't get the damn thing to work. I can even hear the reed switch clicking when I manually wave the magnet back and forth past the sensor, but no reading on the CPU. I have it set up correctly in the CPU, just can't find the 'sweet spot' for magnet position.

    Bit frustrating, since I have used cyclocomp mode sucessfully with the old sensor. Just had to make sure it was *very* close to the magnet.
     
    Tags:


  2. Sprint2Win

    Sprint2Win New Member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    I think you have to add a seperate magnet to the wheel.



     
  3. peterpen

    peterpen New Member

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    I'm aware of that.
     
  4. Spunout

    Spunout New Member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    667
    Likes Received:
    0
    Display time on the bottom and wave the magnet in front of the sensor..does the time advance? I needed to glue a second magnet on top of my cateye magnet and bend the sensor pretty close in to get it to pickup. After that, no probs.

    I display cadence in the middle, and usually switch it back to KMH in cyclecomputer mode.
     
Loading...
Loading...